Facebook Pixel Η ΟΥΕΦΑ είναι φίλη μας - και οι Γερμανοί...
| 2015-05-22 21:50:00

Η ΟΥΕΦΑ είναι φίλη μας - και οι Γερμανοί...

Η ΟΥΕΦΑ είναι φίλη μας - και οι Γερμανοί...

Είπα να μην ασχοληθώ άλλο με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή: ο κόσμος αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα με βαριεστιμάρα και δικαίως. Αλλά διαβάζοντας χθες την επιστολή της ΟΥΕΦΑ, που διέρρευσε το υφυπουργείο, ως δήθεν απάντηση που δείχνει ότι ο υφυπουργός θριάμβευσε γιατί «δεν θα γίνει Grexit», έχω ένα σημείωμα προς αποκατάσταση της αλήθειας, με την οποία ο Κοντονής και οι σύμβουλοί του μοιάζουν τσακωμένοι. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Οτι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο Grexit από τη στιγμή που ο Κοντονής συμπεριέλαβε στον νόμο το άρθρο που εξασφαλίζει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ακριβώς όπως από τη Νιόν του το στείλανε γραμμένο, σας έχω γράψει καιρό τώρα. Η ΕΠΟ εξακολουθεί να κάνει ό,τι θέλει και μετά την έγκριση και του καταστατικού της από το Ειρηνοδικείο μπορεί να δεχτεί από τον νέο νόμο μόνο ό,τι γουστάρει. Τι αναμένεται; Ως επόμενο κεφάλαιο και όχι ως λήξη της ιστορίας, μια επιστολή αποτίμησης των ενεργειών του υφυπουργού. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ εγκρίνουν ασυζητητί τις μεθοδεύσεις του ή αν μας βάζουν ως χώρα σε ένα καθεστώς επιτήρησης. Αν τις εγκρίνουν, ο Κοντονής θα φτιάξει και τον επόμενο νόμο, που θα είναι ακόμα πιο παρεμβατικός καθώς θα αγγίζει ζητήματα όπως το εκλογικό σύστημα, η διαιτησία, η διοργάνωση του πρωταθλήματος κτλ. Αν μας θέτουν υπό επιτήρηση, είμαι περίεργος να δω αν ο Κοντονής θα κάνει όσα απειλεί και καιρό τώρα στους φίλους του υπόσχεται.

Πονηροί
Ξέροντας ότι αναμένεται μια επιστολή από την ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ, τι έκαναν οι πονηροί του Κοντονή; Εδωσαν στη δημοσιότητα χθες μια επιστολή απάντησης της ΟΥΕΦΑ -απάντησης σε ένα γράμμα που τους έστειλε το υφυπουργείο και είπαν ότι αυτή είναι η επιστολή με θέμα το νόμο και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κτλ. Ως κόλπο είναι ωραίο: μόνο που δεν έδωσαν στη δημοσιότητα την επιστολή, που οι ίδιοι έστειλαν (!) ώστε να δούμε τι ζητούσαν και τι τους απάντησαν.

Υφυπουργείο
Φυσικά επειδή δεν μιλάμε για τα αρχεία του Foreign Office, αλλά του υφυπουργείου Αθλητισμού, εγώ την επιστολή που έστειλε ο υφυπουργός στην ΟΥΕΦΑ την έχω. Αν μάλιστα το αμφισβητήσει κανείς, θα την κάνω φέιγ βολάν και θα τη μοιράζω έξω από το υφυπουργείο για να τους κάνω πλάκα!

Επιστολή
Τι λέει αυτή η επιστολή, που στάλθηκε στις 12 Μαΐου; Δεν αναφέρεται τίποτα από αυτά που φώναζε ο Κοντονής στη Βουλή «για την εθνική κυριαρχία των λαών» και τα «δικαιώματα επέμβασης του κράτους μπροστά σε καταστάσεις σήψης και διαφθοράς», αλλά υπάρχουν μόνο «ευχαριστώ» στην ΟΥΕΦΑ για τη συνεργασία! Αφού μάλιστα τονίζεται πως ο νόμος που ψηφίστηκε, ψηφίστηκε αφού ελήφθησαν υπόψη όλες οι παρατηρήσεις της ΟΥΕΦΑ (!), ζητάει, ο κατά τα άλλα εκπρόσωπος της κυβέρνησης του λαού, να του στείλει η ΟΥΕΦΑ ένα δικό της νομικό για τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που θα ξεκινήσει να συνεδριάζει με σκοπό τη σύνταξη του καινούργιου νόμου. Για να φανεί μάλιστα και πόση ανάγκη έχουμε ως υφυπουργείο να τα μαθαίνει η ΟΥΕΦΑ όλα, στην επιστολή ο Κοντονής ζητεί ονομαστικά τον κ. Αντζελο Ρηγόπουλο, δηλαδή τον Ελληνοϊταλό νομικό που ήρθε στην Αθήνα. Σαν να λέει επειδή στα νομοσχέδια γράφαμε ό,τι να 'ναι και τρέχαμε να τα διορθώσουμε, ας είναι κάποιος εδώ να μας τα υπαγορεύει ωραία!

Σχέση
O Κοντονής προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει πλέον μια εγκάρδια σχέση με την ΟΥΕΦΑ: τόσο εγκάρδια είναι η σχέση, ώστε στην απάντησή του ο Ινφαντίνο λέει ότι θα ορίσει αυτός όποιον νομικό θέλει και ότι δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι μαζί του, αν δεν υπάρχουν και αντιπρόσωποι της ΕΠΟ! Περιττό να πω, πως ενώ ο Κοντονής στέλνει την επιστολή στον Πλατινί, του απαντάει ο Ινφαντίνο. Σαν να του λένε: «Σταύρο, δεν είσαι για τόσο ψηλά».

Επιτήρηση
Σε όλη αυτή την ιστορία της ψήφισης του νομοσχεδίου νομίζω ο κόσμος κατάλαβε τις κουτοπονηριές του υφυπουργού. Φώναζε ότι θα βγάλει τις ομάδες από την Ευρώπη γιατί έχει λαϊκή εντολή (!) και μετά αναδιπλώθηκε και φώναζε «ζήτω το αυτοδιοίκητο»! Πέρασε τον νόμο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ούτε των δικών του και μόνο όταν τον διόρθωσε, όπως η ΟΥΕΦΑ ήθελε. Δεν έλυσε κανένα πρόβλημα της βίας και σήμερα ζητά τα φύλλα αγώνα στο Αρης-ΑΕΚ στο μπάσκετ. Στέλνει επιστολές για τις οποίες δεν ενημερώνει και δημοσιεύει απαντήσεις για να δείξει ότι τον στηρίζουν. Ενώ απλά τον (μας) έχουν υπό επιτήρηση και σήμερα θα το μάθει...

Ούτε φάκελος!
Βιάστηκε η αθλητική δικαιοσύνη να παραπέμψει και να αθωώσει τη Βέροια; Μπορεί και ναι. Ωστόσο αν το έκανε, το έκανε γιατί διάφορα ΜΜΕ πίεζαν τους αθλητικούς εισαγγελείς με εκπομπές, σχόλια, κτλ. Κάποιοι μάλλον εμπιστεύτηκαν λάθος ανθρώπους για να κάνουν τη σχετική φασαρία.

Διαβάζω ότι από τους παίκτες της Βέροιας που εμφανίστηκαν χθες στον ανακριτή, ένας, ο Καλογέρης «επιβεβαίωσε τον Γεωργέα». Μετά διαβάζω τι υποτίθεται πως είπε -λέω «υποτίθεται» γιατί την κατάθεση εγώ δεν την είδα. Λέει λοιπόν ότι δεν ήταν στα αποδυτήρια, ότι έκανε ζέσταμα έξω κι ότι άκουσε την ιστορία που κατέθεσε ο Γεωργέας δυο μέρες μετά. Τώρα τι σόι επιβεβαίωση είναι αυτή, ομολογώ ότι δεν ξέρω. Οπως επίσης δεν έχω καταλάβει τι είδους κενό μνήμης έχει κι ο Καλογέρης, ώστε να θυμάται την ιστορία δυο χρόνια μετά. Είναι ωστόσο παρήγορο ότι ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης εξακολουθεί να ψάχνει αυτή την ιστορία καλώντας παίκτες της Βέροιας: δεν πρέπει να μείνουν σκιές. Χθες π.χ. ο Καλογέρης δήλωσε ότι κάποιοι συμπαίκτες του, του είπαν στο 80' ότι η Βέροια πρέπει να χάσει με 3-0. Υποθέτω είπε ποιοι και τώρα ο Ανδρεάδης θα τους καλέσει και αυτούς να πουν τη γνώμη τους. Φυσικά θα ήταν ακόμα καλύτερο, αν εκτός από λόγια είχαμε σε αυτή την ιστορία και τίποτα ουσιαστικότερο: π.χ. χρήματα. Υποθέτω ότι ο Ανδρεάδης πιστεύει ότι το ματς στήθηκε για να παιχτεί στο Στοίχημα: αν βρει ποιος το έπαιξε, πόσα έπαιξε και πού τα έπαιξε, θα 'χει κάνει ένα μεγάλο βήμα. Τι με προβληματίζει; Οτι για το συγκεκριμένο ματς δεν έχει έρθει ούτε καν φάκελος ειδοποίησης από τη Radar! Τα τρία τελευταία χρόνια έχουν έρθει δεκάδες φάκελοι, αλλά όχι γι' αυτό το παιχνίδι. Και είναι το μόνο που διερευνάται...

Να τα πάει καλά
Ο Μιχάλης Κουκουλάκης ορίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι το τελευταίο του ματς, όπως μου λένε, αλλά είναι σίγουρα το πιο μεγάλο της καριέρας του. Πιστεύω θα τα πάει καλά -κι εγώ αυτόν ήθελα, καθώς ένας τελικός είναι και επιβράβευση καριέρας: οι άλλοι υποψήφιοι (και ο Καλογερόπουλος, και ο Σιδηρόπουλος) έχουν χρόνια πολλά μπροστά τους. Μόνο πρόβλημα για τον «γιατρό», η γνωστή καλή σχέση με τον Κασναφέρη. Που μπορεί να τον οδηγήσει στο να κρίνει ακριβοδίκαια καμιά φάση, για να δείξει πως η σχέση δεν είναι τόσο καλή...

Πηγή: sday.gr   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags