"Από την πλευρά της UEFA και του προέδρου της έλαβε χώρα μία πραγματική εκστρατεία μίσους. Δεν προερχόταν από ένα μόνο πρόσωπο αλλά από έναν οργανισμό που δεν έχει κατανοήσει πως το 1998 έγινα πρόεδρος

Εγώ τους συγχωρώ όλους, όμως δεν ξεχνώ. Χρειάζεται πάντως να συνεχίσουμε να έχουμε σχέσεις με τον Μισέλ Πλατινί. Η FIFA δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την UEFA και το αντίστροφο", δήλωσε αρχικά ο Μπλάτερ, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε για τις συλλήψεις στελεχών της FIFA:

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αγγλία ήταν υποψήφιες για να διοργανώσουν Μουντιάλ τα επόμενα χρόνια και έχασαν, τίποτα δεν μπορεί να μου βγάλει από το μυαλό πως οι επιθέσεις τους ήταν απλά συμπτώσεις.

Εάν οι ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν εγκλήματα που αφορούν Αμερικανούς πολίτες τους συλλαμβάνουν εκεί, και όχι στη Ζυρίχη όπου διεξάγεται ένα συνέδριο".

Επιπλέον, ο πρόεδρος της FIFA ξεκαθάρισε ότι Ρωσία και Κατάρ θα φιλοξενήσουν κανονικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και αυτό του 2022 αντίστοιχα, ενώ για την διοργάνωση του 2026 επεσήμανε ότι όλες οι χώρες μπορούν να διεκδικήσουν την ανάληψή της, εκτός από αυτές που συμμετείχαν στην διαδικασία για την διοργάνωση του 2022.

Πηγή: soccerplus.gr