Δεν ξέρω αν και σε ποιες άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχει ο όρος μεταγραφή αεροδρομίου. Για να τρέχουν τα βαζέλια να υποδεχθούν τον Εσιέν.

Οπως έτρεχαν πέρυσι οι γάβροι να υποδεχτούν τον Ιμπραΐμ Αφελάι. Που κατά τους έγκυρους αναλυτές των αθλητικών εφημερίδων μπορεί να ντριμπλάρει και μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο. Οπως έτρεχαν τα Οριτζιναλάκια να υποδεχθούν την παιχτούρα τον Γκουντγιόνσεν, που είχε φέρει ο Αδαμίδης. Δεν ξέρω αν στην Τουρκία και στην Κωνσταντινούπολη τρέχουν στο χαβαλιμάνι για να καλωσορίσουν τους παιχταράδες που φέρνουν κατά καιρούς η Γαλατά, η Φενέρ και η Μπεσίκτας.

Για όσους δεν ξέρουν ξένες γλώσσες, «χαβαλιμάνι» στα τουρκικά είναι το αεροδρόμιο. Ο αερολιμένας, για να είμαστε ακριβείς. Με τον χαβά, που σημαίνει αέρας, να είναι το πρώτο συνθετικό και το λιμάνι το δεύτερο. Ξεφύγαμε όμως. Στην Αλβανία σίγουρα δεν υπάρχουν μεταγραφές αεροδρομίου, γιατί δεν υπάρχουν τόσα πολλά λεφτά στο ποδόσφαιρο. Είτε για να πιάσουν τόπο είτε για πέταμα. Τι να πρωτοθυμηθείς δηλαδή, από μεταγραφές αεροδρομίων; Στον Παναθηναϊκό έχουν μια σχετική παράδοση: Με τον Κονσεϊσάο που επίσης είχε φορέσει την τιμημένη φανέλα των γκαλάκτικος, αλλά και τον Μπίσκαν. Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ, για να μην ξεχνιόμαστε. Και χωρίς στον Ολυμπιακό να πηγαίνουν πίσω.

Πάταγος είχε γίνει με τον Σαβιόλα. Στην επόμενη σεζόν, μάλιστα, να καταφέρνουν να βρουν ακόμα χειρότερο: Τον Αφελάι. Και να μην ξεχνάμε και τον Αμπιντάλ. Το έχουνε αυτό οι ελληνικές ομάδες. Αντί να αγοράζουν παρόν και μέλλον, να αγοράζουν παρελθόν: Τις φανέλες της Τσέλσι, της Ρεάλ και της Μίλαν, που έχει φορέσει ο Εσιέν. Με τους έγκυρους αναλυτές να αποφαίνονται: «Πλάκα θα κάνει ο Εσιέν στο ελληνικό πρωτάθλημα». Αμα είναι όμως τόσο εύκολο το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί δεν έκαναν ο Αφελάι και ο Αμπιντάλ; Και δεν είναι θέμα ηλικίας για τον Εσιέν.

Οπως και δεν ήταν θέμα ηλικίας για τον Αφελάι που στα 25 του έμοιαζε με παλαίμαχο. Δεν είναι τα 33 χρόνια που βαραίνουν τον Εσιέν. Είναι οι δύο χιαστοί σε αριστερό και δεξιό, συν μία ρήξη μηνίσκου στο αριστερό. Αποτέλεσμα; Στη Μίλαν, που τερμάτισε εφέτος στην 10η θέση του Καμπιονάτο, είχε όλα κι όλα 684 λεπτά συμμετοχής. Πέρυσι όλες κι όλες εννιά συμμετοχές κι αυτή τη σεζόν σε ολόκληρο το δεύτερο γύρο, είτε στον πάγκο, είτε στην εξέδρα. Και δεν είναι ότι παίζει σέντερ φορ.

Οπως ο Λούκα Τόνι που μπορεί να τα παστελώνει και στα 38 του να βγαίνει πρώτος σκόρερ με 22 τεμάχια. Ή επιτελικός χαφ να καθαρίζει με τρεις καλές πάσες και δύο ντρίμπλες στο περπατιστό. Αμυντικό χαφ παίζει ο Μιχαλάκης Νο2. Θέση που πρέπει να έχεις δυνάμεις για να τρέχεις και ή δυνατόν να δαγκώνεις. Το ρεπορτάζ λέει ότι τα μισά και παραπάνω λεφτά για τον Εσιέν θα τα πληρώσει η εταιρεία ειδών που ντύνει τον Παναθηναϊκό.

Θα δούμε. Θα δούμε δηλαδή, αν έχει τα κουράγια για να τα καταφέρει. Αν τα καταφέρει, νο πρόμπλεμ. Αν δεν τα καταφέρει, τα δύο εκατομμύρια γιούρο θα πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδας. Αυτά.

Ενα είναι το σίγουρο. Οτι µε την αγωγή που θα κάνει ο Ζωγράφος, θα πάρει πολλά λεφτά.
-Observer

Παντού µπορεί να µπουκάρει το ΣΔΟΕ, αλλά στην εκκλησία όχι

ΜΕΧΡΙ εδώ ήτανε. Οποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε. Για να είµαστε συγκεκριµένοι, τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας. Σε κλίµα κατάνυξης τα ιερά λείψανα αναχώρησαν χθες για τη Βασιλική του Σαν Μάρκο της Βενετίας. Συνοδεία του διακόνου της Ρωµαιοκαθολικής Εκκλησίας, Τζιάν Φράνκο Φιορίν. Με τα σχετικά ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι ο τζίρος δεν κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Σε ό,τι είχε να κάνει µε το παγκάρι δηλαδή.

Το αντίθετο µάλιστα. Ηταν πεσµένος. Γύρω στα τετρακόσια χιλιάρικα γιούρο. Η κρίση έχει χτυπήσει και τις εκκλησίες. Δεν βγαίνουν εύκολα τα λεφτά από την τσέπη. Εστω κι αν πρόκειται να εξαγοράσεις τον παράδεισο. Ετσι πάει. Πάει στην εκκλησία ο πιστός, κάνει το σταυρό του, προσκυνάει τις εικόνες, αλλά δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να ρίξει και τίποτα ψιλά στο παγκάρι. Για να συγχωρεθούνε οι αµαρτίες του κι όταν έρθει η ώρα της κρίσης, να τον έχει στα υπόψη ο Υψιστος.

Ετσι πάει. Τσάµπα, ούτε στον παράδεισο δεν πας. Πρέπει να πληρώσεις διόδια. Ούτε στον βαρκάρη, όπως οι αρχαίοι Ελληνες, ούτε στον Αγιο Πέτρο των Χριστιανών. Εν ζωή δίνεις τον οβολό σου. Που είναι και αφορολόγητος µάλιστα. Παντού µπορεί να µπουκάρει το ΣΔΟΕ, αλλά στην εκκλησία όχι. Ούτε βιβλία κρατάνε οι ιερείς. Με το στόµα µετράνε τα λεφτά, µε το στόµα τα µοιράζουνε.

Ρόλους παίζουν στα κόµµατα, όπως οι θίασοι στα θεατρικά έργα

ΣΤΙΣ 42 έφτασαν οι υπογραφές που µάζεψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελενα Παναρίτη (φωτό). Αυτοί δηλαδή είναι κάργα αριστεροί και επαναστάτες. Οι άλλοι που δεν έχουνε κανένα πρόβληµα, είναι λάιτ. Ετσι πάει. Ρόλους παίζουν στα κόµµατα. Οπως οι θίασοι στα θεατρικά έργα. Αλλος κάνει τον κακό. Αλλος τον καλό. Αλλος τον τσιγκούνη, άλλος τον ανοιχτοχέρη. Αν είναι όλοι ίδιοι δεν έχει γούστο. Κι αν δεν έχει γούστο, δεν γεµίζει το θέατρο, δεν γεµίζει το ταµείο και δεν υπάρχουνε λεφτά για να πληρωθούµε.

Το θέµα είναι να βγαίνει καλή η παράσταση για να βγαίνει και το µεροκάµατο. Και στο θέατρο και στην πολιτική. Αν είναι όλοι ίδιοι δεν γίνεται δουλειά. Πρέπει να υπάρχει ποικιλία. Ο Λαφαζάνης στον ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει την αριστερή πλατφόρµα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου την αιρετική. Ο Κουρουµπλής, που υποδέχτηκε αυτοπροσώπως την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, τον θρησκευόµενο. Τα ίδια και στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ: Οι προεδρικοί που βαράγανε προσοχές στην οικογένεια Παπανδρέου και οι εκσυγχρονιστές του Σηµίτη.

Στη Νέα Δηµοκρατία, η δήθεν λαϊκή δεξιά, Πολύδωρας και σία και η δήθεν φιλελεύθερη τάση της Ντόρας Μπακογιάννη. Δήθεν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Δήθεν ότι διαφέρουνε. Δήθεν ότι κάποιοι έχουν το δικό τους ιδεολογικό προσανατολισµό. Λες και ο Καραµανλισµός στη Νέα Δηµοκρατία συνιστά ιδεολογία. Παραµύθι φούρναρης ότι έχουνε διαφορές µεταξύ τους. Εδώ δεν έχουνε κανένα πρόβληµα να µετακοµίζουν από το ένα κόµµα στο άλλο. Θα τσακωθούνε για δήθεν θέµατα αρχών; Αυτό που είναι πάνω απ' όλα είναι το κοινό συµφέρον. Να πηγαίνει το µαγαζί καλά. Ολα τα άλλα βρίσκονται.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Δεύτερη ένωση να υποστηρίξει την προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας κατάφεραν να βρούνε;

Πηγή: Goal