Από το “Ο Ολυμπιακός πάει για τον Κέβιν Μιραλάς”, μέχρι το “Ο Ολυμπιακός πήρε τον Μιραλάς” υπάρχει μεγάλη και δύσκολη απόσταση που πρέπει να διανυθεί. Αλλωστε και στον Ολυμπιακό αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες του εγχειρήματος και υπό αυτή την έννοια προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά την μπάλα.

Από την άλλη έχουν τις πιθανότητες τους, από την στιγμή που έχουν αποφασίσει να κάνουν την οικονομική υπέρβαση. Διότι ακόμη και τα 8 εκατ. ευρώ που έχουν γραφτεί ως απαίτηση της Εβερτον για να τον παραχωρήσει είναι πολύ σχετικό ότι ισχύει. Για την ακρίβεια είναι μία εκτίμηση ότι στο τέλος εκεί θα πέσουν οι απαιτήσεις της Εβερτον, αλλά προς το παρόν είναι πολύ διαφορετικές. Επίσης το σενάριο δανεισμού που γράφτηκε, δεν παίζει καθώς ο Κέβιν Μιραλάς έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο κι' αν η Εβερτον τον δανείσει φέτος, είναι σαν να τον αφήνει ελεύθερο να πάει όπου θέλει. Αλλωστε ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να τον πουλήσει αυτός είναι. Οτι τελειώνει το συμβόλαιό του σε ένα χρόνο και ο Μιραλάς δεν ανανεώνει.

Οι “μνηστήρες” και η τιμή εκκίνησης...

Οσο για την τιμή πώλησής του, αυτή θα διαμορφωθεί από τις προτάσεις που τελικά θα γίνουν. Για παράδειγμα πριν ένα μήνα όταν η Τότεναμ ρώτησε την Εβερτον πόσα χρήματα θέλει για τον Μιραλάς η απάντηση ήταν “20 εκατ. ευρώ”. Ηταν μία υπερβολική απαίτηση αυτή, και ξεκίνησε από εκεί η Εβερτον γιατί δεν θέλει να τον δώσει σε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και δη σε κάποια που την θεωρεί ανταγωνίστριά της. Η Εβερτον για πώληση του Μιραλάς σε ομάδα εντός των συνόρων δύσκολα θα κατέβει κάτω από τα 15 εκατ. ευρώ.

Για ομάδα εκτός των συνόρων η κουβέντα θα αλλάξει, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά ότι ζητάει 8 εκατ. ευρώ, επειδή περίπου τόσα της είχε στοιχίσει η αγορά του παίκτη από τον Ολυμπιακό. Η Εβερτον έχει αποδεχτεί μεν ότι θα τον πουλήσει (ήδη κλείνει τον αντικαταστάτη του που θα είναι ο Ντεουλοφέου της Μπαρτσελόνα), αλλά επειδή υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες σκοπεύει να βγάλει τον Κέβιν στον πλειστηριασμό.

Αν “τσιμπήσουν” κάποιες μεγάλες ομάδες από σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τον πήχη θα τον βάλει ψηλά και θα ξεκινήσει την κουβέντα από τα 15 εκατ. ευρώ. Τόσα θα ζητήσει δηλαδή από Ατλέτικο Μαδρίτης (που πήρε τον Βιέτο και λογικά δεν θα ενδιαφερθεί, εκτός κι' αν πουλήσει τον Γκριεζμάν που δεν μοιάζει πιθανό), ή την Ντόρτμουντ (τον Μιραλάς τον ήθελε ο Κλοπ και δεν είναι βέβαιο ότι τον θέλει και ο Τούχελ). Μία ακόμη ομάδα που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η Μονακό. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος Ζαρντίμ θέλει τον Μιραλάς, αλλά δεν καίγεται για ενίσχυση στην συγκεκριμένη θέση, εκτός κι' αν πουλήσει κάποιον από τους νυν παίκτες του (π.χ. Καράσκο). Ο Ζαρντίμ καίγεται για φορ περιοχής (θέλει τον Ιταλό Ντέστρο) και για αντικαταστάτη του Κοντογμπιά (αμυντικό χαφ) τον οποίο πούλησε στην Ιντερ.

Τι θέλει ο Μιραλάς...

Πέρα όμως από τις απαιτήσεις της Εβερτον, υπάρχουν και τα “θέλω” του ίδιου του παίκτη που ασφαλώς θα μετρήσουν, όπως επίσης και ότι έχει μάνατζερ τον Ενροτό με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικές σχέσεις όπως άλλωστε και η Εβερτον που από τον Ενροτό απέκτησε τον σημαντικότερο παίκτη της, τον Λουκάκου...

Ο Μιραλάς θέλει να φύγει και αυτό δεν αλλάζει. Το να παίξει και του χρόνου στην Εβερτον θα είναι τεράστια έκπληξη. Βασική του επιθυμία είναι να πάει σε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και στην Αγγλία είναι δύσκολο να βρεθεί τέτοια. Εχει προταθεί σε Αρσεναλ, Τσέλσι, αλλά δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Η Τότεναμ είναι μία περίπτωση που εξετάζεται, αλλά δύσκολα θα γίνει αυτό το deal εξαιτίας των απαιτήσεων της Εβερτον σε περίπτωση που ο παίκτης πωληθεί σε άμεσα ανταγωνιστική ομάδα. Πιο κάτω ο Μιραλάς δεν ενθουσιάζεται να πάει οπότε το να μείνει στην Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι το πιθανότερο.

Τον ίδιο τον παίκτη τον συγκινεί πολύ η ιδέα να παίξει στην Ισπανία, αλλά αν η Ατλέτικο δεν κινηθεί για αυτόν απομένουν μόνο μία δύο ομάδες που καλύπτουν τις φιλοδοξίες του, η Σεβίλλη και η Βαλένθια.

Από την Γαλλία η Μονακό είναι η μόνη που θα ενδιέφερε τον Μιραλάς, ενώ από την Γερμανία είναι πιθανόν να υπάρξει ενδιαφέρον από τον Βόλφσμπουργκ με τον οποία ο Ενροτό έχει εξαιρετικές σχέσεις και βέβαια υπάρχει πάντα και η Ντόρτμουντ.

Οπως αντιλαμβάνεστε ο Μιραλάς έχει ζητήσει από τον Ενροτό να του βρει πραγματικά καλή ομάδα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα και αυτή είναι η επιδίωξή του.

Επειδή όμως ο Ενροτό την ψάχνει αυτή την ομάδα εδώ και ένα μήνα και παρά το γεγονός ότι παντού το συζητούν, μέχρι τώρα κανείς δεν κατέθεσε επίσημη πρόταση, ο Μιραλάς έχει αρχίσει και σκέφτεται τις εναλλακτικές λύσεις και εδώ έρχεται ο Ολυμπιακός...

Ο “σύμμαχος” του Ολυμπιακού!

Εχετε ακούσει πάρα πολλές φορές ότι μία γυναίκα χάλασε μία μεταγραφή και σε αρκετές από αυτές αυτή ήταν η πραγματικότητα. Στην περίπτωση του Μιραλάς και του Ολυμπιακού μία γυναίκα, η σύζυγος του Μιραλάς είναι αυτή που μπορεί να τους φέρει πιο κοντά. Η Κριστέλ λατρεύει την Ελλάδα και από την πρώτη χρονιά που μετακόμισε στο Λίβερπουλ, μιλάει συνέχεια στον Κέβιν για την Ελλάδα και πόσο της λείπει και ότι πόσο ωραία θα ήταν να επέστρεφαν εκεί. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές και αναμένεται να έρθουν και φέτος. Τώρα βρίσκονται στο Ακαπούλκο στο Μεξικό και ο επόμενος σταθμός των διακοπών αναμένεται να είναι η Ελλάδα.

Η Κριστέλ έχεις τις καλύτερες αναμνήσεις από την διαμονή τους στην Ελλάδα και ψήνει τον Κέβιν όχι μόνο να επιστρέψουν στη χώρα μας, αλλά να ζήσουν σε αυτήν για πάντα. Αυτός άλλωστε είναι και ένας ακόμη λόγος που ο Μιραλάς λέει μονίμως ότι θα γυρίσει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό για να παίξει ποδόσφαιρο και να μείνει στην χώρα μας. Γιατί ξέρει ότι θα είναι ωραίο και για την οικογένειά του.

Αν λοιπόν ο Ενορτό δεν μπορέσει να βρει για τον Κέβιν μία καλή ομάδα σε καλό πρωτάθλημα που να είναι διατεθειμένη να πληρώσει αρκετά εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει, τότε θα παίξει και το χαρτί Ολυμπιακός. Και οι καλές σχέσεις του Ενροτό και με τον Ολυμπιακό και με την Εβερτον μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πώς μπορεί να επιστρέψει τώρα...

Αν λοιπόν δεν υπάρξει ομάδα που να καλύπτει τις φιλοδοξίες του Μιραλάς ή αν αυτή η ομάδα εδρεύει σε μία πόλη που θα παρατείνει την μελαγχολία της Κριστέλ όπως το Λίβερπουλ, τότε μπορεί ο Κέβιν να επιστρέψει στον Ολυμπιακό το εφετινό καλοκαίρι. Διότι από το να μείνει στην Εβερτον ο Μιραλάς προτιμά 100% να παίξει μπάλα στον Ολυμπιακό.

Με την παρότρυνση του Ενροτό, το γεγονός ότι η Εβερτον αναγνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα από μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και άρα δεν έχει πολύ μεγάλο πορτοφόλι και την πίεση του ίδιου του Μιραλάς, ο οποίος θα απειλεί ότι θα φύγει ελεύθερος του χρόνου και η Εβερτον δεν θα πάρει ούτε ευρώ, υπάρχει η αίσθηση ότι ο αγγλικός σύλλογος θα δεχτεί να πουλήσει τον Μιραλάς με 7-8 εκατ. ευρώ στους “ερυθρόλευκους”. Αλλά η τιμή αυτή είναι σχετική, είναι εκτίμηση και η Εβερτον δεν την έχει ξεστομίσει ποτέ. Είναι βέβαιο ότι αν ο Ολυμπιακός χτυπήσει αύριο την πόρτα της η κουβέντα θα ξεκινήσει για ποσό πολύ πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ. Αν τελικά θα πέσει μέχρι τα 8 είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.

Στο δια ταύτα...

Ο Μιραλάς κατά 99% θα φύγει από την Εβερτον. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι με ποσό πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ (κοντά στα 15) και για καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν δεν βρεθεί αυτή η ομάδα που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες του Κέβιν και τις απαιτήσεις της Εβερτον (δεν έχει βρεθεί ακόμη και για αυτό ο Ενροτό “μαγειρεύει πριν πεινάσει”), τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει και το φαβορί και να μπορέσει να τον κάνει δικό του, αν αποφασίσει να δώσει στον ίδιο 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, “καθαρά” χρήματα, και στην Εβερτον ένα ποσό που θα κυμαίνεται από 8-10 εκατ. ευρώ. Είναι ένα σενάριο υπαρκτό, όχι το πιθανότερο και φυσικά δεν πρόκειται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Για αυτή την μεταγραφή ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες ακόμη, ίσως και μήνα.

Στον Ολυμπιακό πάντως με αυτή την περίπτωση γοητεύονται πολύ, όπως επίσης και με του Ροναλντίνιο που είναι δύσκολη, αλλά όχι απίθανη για άλλους λόγους...

Πηγή: gazzetta.gr