Facebook Pixel "Κάρπετ": Εγώ είμαι με τον Πύρρο
| 2015-07-02 18:41:00

"Κάρπετ": Εγώ είμαι με τον Πύρρο

"Κάρπετ": Εγώ είμαι με τον Πύρρο

Ο Πύρρος Δήμος, κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όλα κερδισμένα με το ελληνικό εθνόσημο, θεώρησε σωστό να πάρει θέση για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Ανεξάρτητα από το αν θα γίνει ή όχι το δημοψήφισμα κι από το τι θα ψηφίσουμε την Κυριακή, ας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξεχάσουμε την πρόσφατη ιστορία που είχε ως πρωταγωνιστή τον Πύρρο Δήμα και το διαδυκτιακό λιντσάρισμά του από τη συνδικαλιστική παράταξη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτική και για τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι, αλλά και για τις προθέσεις τους.

Aς θυμηθούμε τι συνέβη, γιατί είναι ενδεικτικό των ημερών που ζούμε. Πριν λίγες μέρες με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, ο Πύρρος Δήμος, κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όλα κερδισμένα με το ελληνικό εθνόσημο, θεώρησε σωστό να πάρει θέση για το δημοψήφισμα της Κυριακής ως πολιτικοποιημένος άνθρωπος.

Αλβανία
Εχοντας ζήσει στην Αλβανία του Ενβέρ Χότζα, ο Πύρρος πρόσθεσε στη δημοσιοποίηση της θέσης του την ευχή του να μην γίνει η Ελλάδα Αλβανία του Χότζα -περιέγραψε μάλιστα την κατάντια της. Εγραψε ο Πύρρος: «Δέχομαι κριτική για το γεγονός ότι επιλέγω να είμαι ανοικτός ως προς το τι πιστεύω (και ναι, κυρίες και κύριοι, αυτό είναι δημοκρατία). Μου είπανε ότι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω.
Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Και επειδή έζησα ό,τι γινόταν εκεί αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία. Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι, όπως στάθηκα εγώ. Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ' το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους. Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι από εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες, δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε, αλλά να μην το ζήσετε ποτέ».

Εζησε
Με τη θέση του στο δημοψήφισμα μπορείς να διαφωνήσεις. Αλλά με τα όσα λέει για την Αλβανία των παιδικών του χρόνων είναι δύσκολο. Αυτό που περιγράφει δεν είναι μια πολιτική θέση, αλλά ό,τι έζησε. Ηταν δεδομένο ότι διάφοροι θα του την έπεφταν γιατί πήρε θέση υπέρ του «ναι», όπως πιθανότατα κάποιοι θα τον έκραζαν για το αντίθετο. Ομως το κράξιμο θα έπρεπε να αφορά αυτό που ο Πύρρος αφηγείται. Θα ήταν π.χ. λογικό κάποιος να του πει «Πύρρο, κάνεις λάθος που φοβάσαι ότι θα γίνουμε Αλβανία αν κερδίσει το “όχι”, διότι αυτό δεν περνάει από το μυαλό κανενός από αυτούς που καλούν τον λαό να το ψηφίσουν κ.λπ.». Ομως η απάντηση της Συνδικαλιστικής παράταξης των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέει τίποτα τέτοιο.

Αφωνία
Προσέξτε τι του απάντησαν: «Την προηγούμενη φορά που ο κ. Δήμας "ακούστηκε" πολιτικά (σ.σ.: ούτε ελληνικά δεν ξέρουν...), ήταν όταν υπερψήφιζε ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την υπαγωγή της χώρας μας στα λαοκτόνα μνημόνια. Επίσης, αίσθηση έκανε η αφωνία του τότε βουλευτή, όταν η συγκυβέρνηση προσπαθούσε να απολύσει τους διακριθέντες αθλητές από τις υπηρεσίες όπου άξια είχαν προσληφθεί. Ας ονομάσει ο κύριος Δήμας ποιος είναι αυτός που στέλνει τον κόσμο σε ουρές; ποιος είναι αυτός που τρομοκρατεί τον κόσμο; ποιος είναι αυτός που υπηρετεί τα σχέδια των δανειστών ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας; Κοιτάζοντας στον καθρέφτη, θα δει έναν από αυτούς. Κύριε Πύρρο Δήμα, μπορεί να δοξάσατε τη χώρα με τις αθλητικές σας επιτυχίες, όμως ντροπιάζετε τον λαό μας με την πολιτική σας στάση. Παρακαλούμε σωπάστε μήπως και προλάβετε να περισώσετε μέρος της υστεροφημίας σας κ.λπ. κ.λπ.».

Απάντηση
Διαβάσατε πουθενά απάντηση για τα όσα ο Πύρρος αναφέρει; Δεν υπάρχει! Αντίθετα τον κατηγορούν ότι τρομοκρατεί τον κόσμο. Είναι τρομοκρατία να λες «δεν θέλω να γίνουμε η Αλβανία του Χότζα;». Αν αυτό είναι τρομοκρατία, τότε το να λες το αντίθετο («θέλω ή δεν έχω πρόβλημα να γίνω Αλβανία του Χότζα») είναι πολιτική θέση. Κάποιος θα πει ότι είναι η πολιτική θέση μιας συνδικαλιστικής ομάδας: η σιωπή του υφυπουργείου Αθλητισμού στην επίθεση στον Ολυμπιονίκη μαρτυρά ότι η αλβανοποίηση της Ελλάδας αποτελεί δυστυχώς όραμα συριζέικο. Οι άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα να δουν τον κόσμο στις ουρές για αυγά. Οπως ο Φίλης χαίρεται που θ' αυξηθεί το ΦΠΑ στα μακαρόνια, αυτοί χαίρονται με τα κουπόνια.

Διαλέξτε
Αν προβληματίζεστε για την Κυριακή, δείτε την εικόνα. Από τη μία είναι ο Πύρρος που σήκωσε την Ελλάδα. Κι από την άλλη όσοι δεν έχουν πρόβλημα να δουν την Ελλάδα να γίνεται Αλβανία του Χότζα. Διαλέξτε.

Βέροια
Σήμερα θα βγει η απόφαση για τη Βέροια. Ας δούμε τα νέα δεδομένα:

•Ο Γεωργέας επέμεινε στις τοποθετήσεις του. Στην ακροαματική διαδικασία έδειξε όλη τη γνωστή δυσκολία του να γίνει κατανοητός, καθώς πολλά δεν θυμόταν και πολλά μπέρδευε. Ο άνθρωπος έμπλεξε ακόμα και τον Μελισσανίδη αποκαλώντας τον τρεις-τέσσερις φορές «πρόεδρο της ΑΕΚ». Θυμίζω ότι ο Μελισσανίδης έχει κάνει μηνύσεις στους αθλητικούς δικαστές που τον τιμώρησαν, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει σχέση με την ΠΑΕ. Ομως παρά τις παλινωδίες του, ο Γεωργέας επιμένει ότι ο Λαναρής μπήκε στα αποδυτήρια και μίλησε.

•Ο Καλαϊτζίδης και το «παιδί» του ο Καλογέρης, που τον παίρνει παντού όπου πάει, δεν προσήρθαν. Ο Καλαϊτζίδης φοβάται πως χάρη στα όσα έχει πει έμπλεξε και την προσπάθεια του Αρη να πάρει θέση του χρόνου στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής: εγώ λέω ότι ελάχιστα συνδέονται τα δύο. Κρύφτηκε γι’ αυτό, αλλά οι καταθέσεις παραμένουν.

•Ο Λαναρής και ο Αρβανιτίδης δεν ήταν και πάρα πολύ πειστικοί. Ο Αρβανιτίδης είπε ότι όλο αυτό είναι ένα σχέδιο του Μελισσανίδη να χτυπήσει τον Μαρινάκη, αλλά Ολυμπιακός κατηγορούμενος γι’ αυτό το ματς δεν υπάρχει, άρα αν σχέδιο υπήρξε, δεν απέδωσε και δεν το βρίσκω λογικό να το ευαγγελίζεσαι ως δικαιολογία.

Επιπλέον οι κανονισμοί είναι σαφείς: αν ο Λαναρής κάτι έχει πει, η Βέροια κινδυνεύει.
Σας έχω πει καιρό τώρα ότι στην Εφέσεων υπάρχουν μικρές πιθανότητες να υποβιβαστεί η Βέροια. Κατά τη γνώμη μου αν σωθεί, θα το χρωστάει στον Γεωργέα, που είπε τη φράση «ένα ματς το στήνουν οι πρόεδροι κι όχι οι παίκτες» προκαλώντας γέλια. Αν ο Γεωργέας ήταν προσεχτικός, ο Λεβαδειακός θα είχε μεγαλώσει κι άλλο τις λίγες του πιθανότητες μετά την εκδίκαση. Και τώρα πάντως μπορεί να ελπίζει…

Μνημονιακός Ινφαντίνο

Εκδηλος ήταν ο προβληματισμός του Τζιάνι Ινφαντίνο χθες στην Πράγα για την πιθανή μελλοντική οικονομική κατάσταση των ελληνικών ομάδων. «Οι ελληνικές ΠΑΕ μπορούν να βρεθούν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, χωρίς να είναι για αυτό υπεύθυνες», υποστήριξε στη διάρκεια της Εκτελεστικής της ΟΥΕΦΑ ενώ, σύμφωνα με το Associated Press, ο γενικός γραμματέας της ΟΥEΦA εξέφρασε μία τεχνοκρατική άποψη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι «ίσως, θα έπρεπε (οι Ελληνες) να φρόντιζαν χρόνια τώρα να υπήρχε Financial Fair Play για το ίδιο τους το κράτος». Μια φορά συνάντησε τον Κοντονή κι έγινε ο άνθρωπος μνημονιακός!

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags