«Καλησπέρα σε όλους. Να απολογηθώ που δεν μιλάω ελληνικά αλλά στην γλώσσα μου. Είμαι περήφανος που θα δουλέψω εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και στην Ευρώπη και νιώθω χαρά και περηφάνεια που είμαι εδώ. Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη και θέλω να την ανταποδώσω με την δουλειά που θα κάνω.

Θέλω να προσθέσω πως γνωρίζω πολύ καλά την ευθύνη που υπάρχει. Θα προσπαθήσω με όλα τα μέσα για να βελτιωθεί αυτός ο σύλλογος. Για τους στόχους που όπως όλοι ξέρουμε είναι οι τίτλοι στην Ελλάδα και πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη», σχολίασε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός...

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Η άποψή του για τις μετεγγραφές αεροδρομίου που περιμένει ο κόσμος της ομάδας: «Όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό καταλαβαίνουν πως θέλουν να έρχονται παίκτες που να μπορούν να βοηθήσουν. Σημασία οι παίκτες όταν φεύγουν να είναι πιο διάσημοι απ' όταν ήρθαν.

Δεν πιστεύω πως θα ζητήσω κάτι άλλο από τους παίκτες να τα δίνουν όλα και να συνεχίσουν για το καλύτερο δυνατό. Θέλω έναν επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο στον σύλλογο».

Για την πορεία του που είναι ανοδική και το εάν μίλησε με Ζαρντίμ και και Περέιρα: «Με τον Ζαρντίμ δεν έχω μιλήσει. Με τον Περέιρα ναι. Είπαμε κάποια πράγματα. Ένας προπονητής θέλει πάντα να βελτιώνεται και νιώθω πολύ χαρούμενος που κάνω πλέον το επόμενο μεγάλο βήμα και που έχω τις κατάλληλες συνθήκες και τα εφόδια για προχωρήσω»

Τις δύσκολες συνθήκες στην Ελλάδα και τα μεταγραφικά: «Καταλαβαίνω την κατάσταση και παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Εμένα δεν με επηρέασε καθόλου αυτό. Στην απόφασή μου. Αντίθετα νιώθω περήφανος που ήρθα εδώ σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση».
 

Για την 2η ομάδα: «Φυσικά και θα βλέπω την 2η ομάδα. Θα παρακολουθώ την ομάδα και όποιος ξεχωρίζει και θα μπορεί να βοηθήσει θα τον έχουμε μαζί».
 

Για τους προκατόχους του από Πορτογαλία: «Όχι δεν με απασχολεί αυτό. Τι έγινε. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις ο Ζαρντίμ και ο Περέιρα. Ο πρώτος έφυγε στην μέση της χρονιάς και ο άλλος πήρε τίτλους. Εγώ έχω την δική μου προσέγγιση. Πιστεύω στην δουλειά και στην προσπάθεια της ομάδας για τις επιτυχίες».
 

Για τα παιδιά του Ολυμπιακού: «Ναι. Είναι κάτι που θέλω να κάνω. Να δούμε τα δικά μας παιδιά. Ήταν ένα στοίχημα στην Σπόρτινγκ. Το έκανα και εκεί. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και εδώ. Δεν είναι απλό. Δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό από την μία ημέρα στην άλλη και να γεμίζεις με παιδιά της Ακαδημίας την πρώτη ομάδα».