Facebook Pixel Toυ το χρωστάει η ιστορία!
| 2015-07-17 20:25:00

Toυ το χρωστάει η ιστορία!

Toυ το χρωστάει η ιστορία!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναλύει την Μπριζ που ειδε στο πρόσφατο φιλικό που έγινε στην Ολλανδία , στέκεται στους παίκτες, που ξεχώρισε, στον καλό που δεν είδε και τονίζει, ότι η ιστορία χρωστάει κάτι στον Παναθηναϊκό , που έχει τρεις αποκλεισμούς από την Μπριζ μέχρι τώρα στην ευρωπαική του ιστορία

Η κλήρωση με την Μπριζ δίνει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να ελπίζει για πρόκριση στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποδείξει στο γήπεδο, ότι το περσινό πάθημα, του έγινε μάθημα. Τέτοια εποχή πέρυσι ο Παναθηναϊκός κληρωνόταν με την Σταντάρ Λιέγης και όλοι ήταν σίγουροι για την πρόκριση. Ειδικά μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Λιέγη αυτό έγινε και εντός της ομάδας και το πλήρωσε. Εγινε στην Λεωφόρο η ρεβάνς , όλοι το είχαν σίγουρο η ομάδα προηγήθηκε μετά από προσπάθεια του Μπέργκ και αυτογκόλ, αλλά στη συνέχεια υπήρξε ένα μπλακ-άουτ για λίγα λεπτά η Σταντάρ έβαλε δύο γκολ και η πρόκριση πέταξε. Αυτό το λάθος δεν πρέπει να γίνει φέτος και δεν νομίζω να γίνει.

Ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες είναι πιο ώριμοι από πέρυσι και σαν ομάδα και σαν νοοτροπία, άρα θεωρώ δεδομένο, ότι θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και προσοχή ο αντίπαλος και δεν πρόκειται να γίνουν τα περσινά λάθη. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Μπριζ πρόσφατα σε φιλικό , αλλά όπως κράτησε και αυτός βαριά χαρτιά εκτός ενδεκάδας (Μπεργκ), έτσι και η Μπριζ δεν χρησιμοποίησε έναν από τους καλύτερους παίκτες, όπως είναι ο Ραφαέλοφ. Εγώ από το φιλικό θυμάμαι δύο παίκτες, που μου έβγαλαν τα μάτια. Αυτός ο δαίμονας ο Ντιαμπί, που στην επίθεση έβγαινε γρήγορα. Σκόραρε μάλιστα με το χέρι ο διαιτητής έδειξε παίζετε και το γκολ μέτρησε. Αυτός ο δαίμονας είναι πολύ καλός παίκτης στην επίθεση όπως και ο Ισκέρντο, που παίζει αριστερά και έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Γκολ δεν έβαλε , αλλά είχε ευκαιρίες και δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Πολύ καλός ήταν και ο σέντερ-φορ Ντε Σούτερ.Η παρουσία του Βέμερ στο δεξί άκρο της άμυνας θα βοηθήσει πολύ σε σχέση με το φιλικό, όπως και η παρουσία του Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας.

Η Μπριζ είναι κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού. Εχει μόλις μία νίκη σε έξι ευρωπαικά ματς με σκόρερ τον Γονιό το 1977. Οι «πράσινοι» είχαν νικήσει στην Λεωφόρο με 1-0 και έχασαν με 2-0 στη ρεβάνς. Ακολούθησαν άλλοι δύο αποκλεισμοί. Ο ενας ήρθε με ισοπαλία 2-2 στο ΟΑΚΑ και σκόρερ του ενός γκολ τον Σαραβάκο με κεφαλιά , αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 εκτός και δεν πέρασε. Και ο άλλος ήρθε την περίοδο 1994-95, όταν ο Παναθηναϊκός έχασε με 1-0 στο Βέλγιο και στο ΟΑΚΑ δεν μπόρεσε να κερδίσει και ήρθε 0-0 , παρά τις μεγάλες ευκαιρίες με μεγαλύτερη ένα δοκάρι του Δώνη εξ’επαφής. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και αυτή είναι η ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Του το χρωστάει η ιστορία απέναντι στην Μπριζ και τις Βέλγικες ομάδες, αφού αποκλείστηκε και πέρυσι και την περίοδο 2009-10 και από την Σταντάρ Λιέγης.Σε κάποια παιχνίδια ήταν καλύτερος και αποκλείστηκε. Τώρα είναι η ώρα της πρόκρισης..

Θα είναι παιχνίδια υπομονής και όλα ξεκινάνε από το μηδέν στην άμυνα. Οποιος το διατηρήσει έχει πολλές πιθανότητες. Ο Καρέλης με τη γκολάρα που έβαλε έδειξε και τις αμυντικές αδυναμίες της Μπριζ και εκεί νομίζω, ότι πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός και στην Λεωφόρο με τον κόσμο του ,αλλά και στο Βέλγιο που θα βρει χώρους στις αντεπιθέσεις…Ο Αναστασίου(λες και το ηξερε)στο τελευταίο 25λεπτο με την Μπριζ χρησιμοποίησε το 4-3-2-1 , που θα ακολουθήσει και στα παιχνίδια που έρχονται και όχι το 4-2-2-2, που ακολουθούσε σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε καλή αμυντική λειτουργία σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο και το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, που η Μπριζ είχε ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός σε εξαιρετική ημέρα τον Κοτσόλη. Γνώμη μου; Είναι καλό, που στο συγκεκριμένο φιλικό με πειραματική ενδεκάδα παρουσίασε αυτά τα αμυντικά κενά ο Παναθηναϊκός. Και για τον ίδιο είναι καλό, αλλά και για τον αντίπαλο, που ίσως περιμένει άλλα από αυτά, που θα δει τώρα στα επίσημα παιχνίδια. Διότι η ομάδα θα παρουσιαστεί διαφορετική και σε πρόσωπα και σε τακτική..

ΥΓ: Με τον Καπίνο δεν ασχολούμαι. Οταν έχει δηλώσει ότι έχει πρότυπο τον Νικοπολίδη αναμενόμενο αυτό, που έγινε και κυρίως αυτά που έλεγε όταν ήταν στον Παναθηναικό και η κωλοτούμπα που έκανε τώρα. Καμία έκπληξη . Δύο συμμετοχές είχε πέρυσι στην Μάιντζ, ήρθε από τον πάγκο και το τεράστιο πρόβλημά του είναι η νοοτροπία που έχει και ο χαρακτήρας του. Αυτά και πολλά έγραψα. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags