Ο Μικαέλ Εσιέν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για να προσδώσει άλλη ποιότητα στο κέντρο της ομάδας, ωστόσο ο τραυματισμός του Γκανέζου άσου στον προσαγωγό και η απουσία του από τις προπονήσεις έχουν βάλει δύσκολα στον Γιάννη Αναστασίου που δεν μπορεί να τον υπολογίζει στα παιχνίδια με την Μπριζ για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (28 Ιουλίου και 5 Αυγούστου τα ματς).
Αναγκαστικά ο Έλληνας τεχνικός θα πρέπει να βρει τον παίκτη που θα πάρει την θέση για την οποία προοριζόταν ο Εσιέν όταν αποκτήθηκε και όπως φαίνεται αυτό δεν θα είναι και τόσο δύσκολο. Η σημερινή παρουσία του Γιώργου Κουτρουμπή στα χαφ στο φιλικό με τον Λεβαδειακό φανέρωσε μερικά από τα πλάνα του Αναστασίου για τα επερχόμενα ματς με τους Βέλγους.
Κι αυτό γιατί ο Κουτρουμπής έδειξε τα διαπιστευτήρια του στην θέση του αμυντικού χαφ την σεζόν που μας πέρασε στα πλέι οφ, εκεί όπου οι εξαιρετικές εμφανίσεις "κέρδισαν" τον Ανασασίου και τον υποχρέωσαν να τον κρατήσει στην ομάδα και να έχει την εναλλακτική να τον χρησιμοποιήσει σε δύο θέσεις.
Ο 24χρονος θα αποτελέσει πιθανότατα την επιλογή του Γιάννη Αναστασίου στα αμυντικά χαφ στα παιχνίδια με την Μπριζ, παίρνοντας την θέση του Χρήστου Δώνη, ο οποίος δείχνει να μην πατάει και πολύ καλά στα πόδια του, με τον τεχνικό του "τριφυλλιού" να μην τον πιστεύει τόσο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.