Facebook Pixel Η προβληματική εικόνα μπορεί να του κάνει καλό ενόψει Μπριζ!
| 2015-07-23 16:15:00

Η προβληματική εικόνα μπορεί να του κάνει καλό ενόψει Μπριζ!

Η προβληματική εικόνα μπορεί να του κάνει καλό ενόψει Μπριζ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την προβληματική εικόνα του Παναθηναϊκού κυρίως στο αμυντικό κομμάτι στο τελευταίο φιλικό με την Ουντινέζε, αλλά τονίζει ότι η ομάδα θα παίξει με άλλη τακτική κόντρα στην Μπριζ και εξηγεί γιατί μπορεί να του κάνει καλό το γεγονός, ότι είδε τις αδυναμίες του λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με τους Βέλγους.

Το τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού πριν να δώσει το παιχνίδι με τα Μπριζ έβγαλε μία ανησυχητική εικόνα για την ομάδα. Τα χαζά αμυντικά λάθη και πάλι έγιναν , ενώ η ομάδα δεν είχε γρήγορες επιστροφές και φαινόταν να έχει σοβαρό πρόβλημα στις αντεπιθέσεις της Ουντινέζε, η οποία έπαιξε κλειστά. Οσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι τα πράγματα ήταν καλύτερα. Μπήκε ένα γκολ με καταπληκτική ενέργεια από τον Μπεργκ και ωραία πάσα του Λαγού και υπήρχαν κάποιες στιγμές και στο πρώτο, αλλά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, που η ομάδα είχε σωστή ανάπτυξη και έκανε ευκαιρίες. Το κακό είναι ότι χάθηκαν αυτές οι ευκαιρίες. Οσο κακό είναι , όταν γίνονται αμυντικά λάθη και η ομάδα δέχεται γκολ, τόσο κακό είναι και όταν χάνονται γκολ. Στα παιχνίδια αυτά με την Μπριζ η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Και αυτές οι λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά. Αρα τέτοιου είδους λάθη στην άμυνα απαγορεύονται στα επίσημα παιχνίδια, που ακολουθούν, ενώ και στην επίθεση θα πρέπει να υπάρχει μεγάλο ποσοστό ευστοχίας. Αυτή ήταν η χθεσινή εικόνα. Πάμε τώρα παρακάτω. Το καμπανάκι το χθεσινό με την Ουντινέζε εγώ πιστεύω ότι θα κάνει καλό στην ομάδα συνολικά. Και στον Αναστασίου και στους παίκτες.

Είμαι σίγουρος, ότι η ομάδα θα κατέβει στο παιχνίδι με την Μπριζ και με άλλη τακτική και με άλλη νοοτροπία και με άλλη συγκέντρωση. Για παράδειγμα θεωρώ , ότι η 11αδα, που είδαμε χθες θα έχει τουλάχιστον δύο αλλαγές, αλλά το κυριότερο είναι ότι πιστεύω πως ο Αναστασίου θα δώσει εντολή στους παίκτες να είναι πιο κοντά οι γραμμές. Για παράδειγμα ο Βέμερ θα έχει την εντολή να είναι προσηλωμένος στην άμυνα και όποτε του δίνεται η ευκαιρία να βγαίνει στην επίθεση να βοηθάει. Χθες έγινε το αντίθετο. Ο Βέμερ ήταν συνέχεια στην επίθεση και στο πρώτο ημίχρονο ειδικά δημιούργησε προβλήματα στους Ιταλούς, ενώ είχε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Το παράκανε , όμως, και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω , είχε αργές επιστροφές με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά ρήγματα από την πλευρά του. Ο Βέμερ χθες είχε το μυαλό του στην επίθεση, την Τρίτη πιστεύω ότι θα το έχει στην άμυνα. Περίπου όπως το έκανε από την άλλη πλευρά ο Πράνιτς, που είχε καλύτερη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση.

Επίσης πιστεύω, ότι οι παίκτες θα είναι σίγουρα πιο αποφασιστικοί στις μονομαχίες και πολύ πιο συγκεντρωμένοι διότι ξέρουν ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Μπριζ παίζεται η μισή χρονιά. Ναι η εικόνα στον αγώνα με την Ουντινέζε ήταν ανησυχητική. Για μένα ενόψη του αγώνα με την Μπριζ είναι καλύτερο να πηγαίνεις με χαμηλούς τόνους, γνωρίζοντας ότι ακόμα δεν είσαι έτοιμος και ότι έχεις κενά, που πρέπει να δώσεις τα πάντα για να τα καλύψεις, από το να είσαι ήσυχος ότι όλα λειτουργούν ρολόι και εύκολα, η δύσκολα θα περάσεις, Και αυτό θα γινόταν αν χθες βλέπαμε έναν καταπληκτικό Παναθηναϊκό, που να κέρδιζε με άνεση την Ουντινέζε και τον κόσμο σήμερα να είχε σίγουρη την πρόκριση. Ετσι περίπου την πάτησε πέρυσι ο Παναθηναϊκός και η σιγουριά με την οποία αντιμετώπισε την Σταντάρ στη ρεβάνς μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα του στοίχισε. Φέτος πάει και στα δύο παιχνίδια γνωρίζοντας ότι πρέπει να «ματώσει» , να κάνει δύο πολύ καλά τακτικά παιχνίδια, για να περάσει.

Η άμυνα έχει τρία καινούργια πρόσωπα με Βέμερ, Σάντσεθ και Πράνιτς αριστερό μπακ, αφού ο Κροάτης συνήθως έπαιζε στα χαφ. Αυτό σημαίνει, ότι είναι αδύνατο μέσα σε έξι ημέρες η άμυνα να έχει την ομοιογένεια, που πρέπει. Αρα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους αμυντικούς, αλλά και μεγαλύτερη προσπάθεια από τους άλλους παίκτες για να αμύνονται σωστά και να θυσιάζονται ο ένας για τον άλλον, όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα. Και ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα. Θα γίνουν όλα αυτά; Εγώ πιστεύω ότι θα γίνουν, διότι υπάρχει το περσινό πάθημα. Στο γήπεδο θα δοθούν οι απαντήσεις…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags