ΒΕΛΓΙΟ
Η Εθνική Ομάδα του Βελγίου βρίσκεται για το μήνα Ιούλιο στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Προπονητής είναι ο Μαρκ Βίλμοτς. Στα προκριματικά του EURO 2016 είναι αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα και 13-2 τέρματα. Πρώτος σκόρερ στην έως τώρα πορεία στα προκριματικά του EURO 2016 είναι ο Φελεϊνί με τρία τέρματα. Με την Ελλάδα έχει αναμετρηθεί στο παρελθόν επτά φορές και ο απολογισμός είναι ισορροπημένος (3 ελληνικές νίκες και δύο βελγικές). Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση (φιλική) διεξήχθη στις 29/2/2012 (Ελλάδα-Βέλγιο 1-1).

ΒΟΣΝΙΑ
Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη καταλαμβάνει για το μήνα Ιούλιο την 26η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Προπονητής είναι ο Μεχμέντ Μπαντζάρεβιτς. Στα προκριματικά του EURO 2016 είναι αυτή τη στιγμή στην πέμπτη θέση του 2ου ομίλου με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες, δύο ήττες, 8-7 τέρματα και έχει ως πρώτο σκόρερ το μεγάλο αστέρι της, Τζέκο με 5 γκολ. Στις επτά έως τώρα αναμετρήσεις με την Ελλάδα έχει μόλις μια νίκη και αυτή στο πιο πρόσφατο ματς των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 (Βοσνία-Ελλάδα 3-1). Αντιθέτως, η ελληνική ομάδα έχει τέσσερις νίκες.

ΕΣΘΟΝΙΑ
Η Εσθονία στην τελευταία ανακοίνωση της FIFA βρίσκεται στην 82η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Προπονητής της είναι ο Μάγκνους Πέρσον. Στα προκριματικά του EURO 2016 είναι αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση του 5ου ομίλου, με απολογισμό δύο νίκες, μια ισοπαλία, τρεις ήττες και τέρματα 3-5. Ο Σεργκέι Ζενιόφ έχει πετύχει τα δύο από τα τρία γκολ στην έως τώρα πορεία της στον 5ο όμιλο. Με την Ελλάδα έχει δώσει δύο φιλικά ματς (1 ισοπαλία, 1 ήττα), με το πιο πρόσφατο να είναι στις 10/11/2001 (Ελλάδα-Εσθονία 4-2).

ΚΥΠΡΟΣ
Από τα προκριματικά του EURO 1988 έχουν να παίξουν επίσημα ματς Ελλάδα και Κύπρος! Στην πλούσια έως τώρα προϊστορία (24 αγώνες), η Ελλάδα έχει νικήσει 15 φορές και η Κύπρος τρεις. Ο τελευταίος αγώνας των δύο ομάδων διεξήχθη στις 19/5/2008 (Ελλάδα-Κύπρος 2-0). Προπονητής της Κύπρου είναι ο Χαράλαμπος Χριστοδούλου. Αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει την 85η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Στα προκριματικά του EURO 2016 συμμετέχει κι αυτή, όπως Βέλγιο και Βοσνία, στον 2ο όμιλο. Με εννέα βαθμούς (3 νίκες-3 ήττες) και 12-11 τέρματα είναι στην 4η θέση και διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση (είτε απευθείας, είτε μέσω μπαράζ) στα τελικά της Γαλλίας. Ο πλουραλισμός στην επιθετική της γραμμή αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τρεις παίκτες (Μυτίδης, Εφραίμ, Χριστοφή) έχουν πετύχει έως τώρα από τρία γκολ στον όμιλό της.

Πηγή: epo.gr