Facebook Pixel Το σχόλιο του "Κάρπετ" για ΠΑΟΚ και Ατρόμητο
| 2015-08-01 16:43:00

Το σχόλιο του "Κάρπετ" για ΠΑΟΚ και Ατρόμητο

Το σχόλιο του "Κάρπετ" για ΠΑΟΚ και Ατρόμητο

Ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν χθες βράδυ τη Σπάρτακ Τρνάβα και ο Ατρόμητος όφειλε να αναμετρηθεί με την ΑΪΚ Στοκχόλμης στη Σουηδία: η αποστολή του «Δικέφαλου του Βορρά» έμοιαζε ευκολότερη από αυτή της ομάδας του Περιστερίου. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος 

Αλλά σε αυτό το επίπεδο οι προβλέψεις, ακόμα και για την εικόνα δυο αγώνων, μπορεί να διαψευστούν έπειτα από ελάχιστα λεπτά.

Tα όσα έγιναν στο πρώτο τρίλεπτο των αγώνων του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου καθόρισαν την εικόνα των δυο αγώνων, ανατρέποντας τα δεδομένα. Στην Τούμπα ο Βίτορ μόλις στο δεύτερο λεπτό κάνει ένα από αυτά τα λάθη που θύμισαν σε όλους ότι πρώτα από όλα ο «Δικέφαλος» έχει ανάγκη από μια καινούργια άμυνα: ο ίσως πιο αξιόπιστος αμυντικός του κάνει ένα ασυγχώρητο λάθος κοντρόλ και στη συνέχεια γκρεμίζει εκτός περιοχής τον Μίκοβιτς και αποβάλλεται! Την ίδια περίπου στιγμή στη Στοκχόλμη ο Στέφανο Ναπολεόνι, Ιταλός στην καταγωγή, αλλά πλέον δικό μας παιδί, βλέπει τη μπάλα μπροστά του μετά από μια σέντρα του δαιμόνιου Μαρσελίνιο, βουτάει στο δευτερόλεπτο και με κεφαλιά τη στέλνει στα δίχτυα. Οι Σουηδοί χάνουν 0-1 πριν καταλάβουν με ποιους παίζουν.

Σχέδιο
Η αποβολή του Βίτορ χάλασε τελείως το σχέδιο του Τούντορ που ήθελε, όπως με τη Λοκομοτίβα, πίεση ψηλά από νωρίς και για αυτό έπαιζε με τέσσερεις κινητικούς μεσοκυνηγούς, τον Κουλούρη και τους Λούκας, Πέλκα και Μακ να κινούνται πίσω του. Ο Κροάτης προπονητής έφτιαξε αμέσως την τριάδα πίσω βάζοντας τον Σκόνδρα, αλλά έβγαλε νωρίς τον Κουλούρη. Ο Λούκας που προσπάθησε να παίξει σαν φορ δεν έχει αυτή την ικανότητα - ο Πέλκας επίσης, αλλά και οι δυο είχαν καρδιά κι αυτό μετράει. Για να σκληρύνει ο ΠΑΟΚ στη μέση και να αμυνθεί καλύτερα, ώστε οι εναπομείναντες μεσοεπιθετικοί του να βρουν φάσεις, χρειάζονταν ένα ανασταλτικό μέσο ακόμα, αλλά ο Μαντούρο είναι πολύ αργός κι ο Τούντορ χρειάζονταν τρεξίματα. Ο Τούντορ πλαισίωσε τους Κάτσε και Τζιόλη με τον Κίτσιου που έτρεχε για τρεις, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με ένα περίεργο 3-5-1 (που γίνονταν συχνά 4-5-0, όταν ο Κίτσιου γυρνούσε) και κατάφερε να γίνει απειλητικός μετά το 30'. Οι Σλοβάκοι αρχικά ανέβηκαν λίγο, αλλά όταν έχασαν τον Λούκας σε μια - δυο φάσεις, υποχώρησαν και δεν πήραν το ρίσκο που όφειλαν. Ο ΠΑΟΚ αντίθετα είχε βρει μια λειτουργική διάταξη.

Εχτισε
Ο Ατρόμητος στη Στοκχόλμη πάνω στο γκολ του Ναπολεόνι έχτισε ένα καταπληκτικό πρώτο μισάωρο. Ο Μαρσελίνιο στο 15' ξαναμοίρασε δραμαμίνες στη δεξιά πλευρά των Σουηδών κι έκανε το 0-2. Οι Σουηδοί προσπάθησαν να κρατήσουν καλύτερα την μπάλα, αλλά ένας γίγαντας 170 εκατοστών, ο Πίτου Γκαρσία έκανε ό,τι ήθελε στη μεσαία γραμμή, καλύπτοντας και την απουσία του Ουσέρο και του Γοδόι από το δημιουργικό κομμάτι του παιγνιδιού. Μετά το 30' οι γηπεδούχοι, που θύμιζαν ομάδα της αγγλικής επαρχίας, γεμίζοντας και παίζοντας πολύ με τον Μπανγκουρά -ίσως τον μόνο τεχνίτη τους- έβαλαν με νταϊλίκι την μπάλα στην περιοχή δημιουργώντας πάντως λίγους πραγματικούς κινδύνους.

Ερώτηση
Στο δεύτερο ημίχρονο των ματς η ερώτηση ήταν πρώτα από όλα αν οι ελληνικές ομάδες θα αντέξουν λόγω ανετοιμότητας: άντεξαν. Ο ΠΑΟΚ, παρ' ότι έπαιζε από την αρχή με παίκτη λιγότερο, βασισμένος στο δόκιμο για την περίσταση σχήμα του, ανέβασε στροφές: ο Λούκας, ο Τζιόλης και κυρίως ο Κάτσε έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Η επιπλέον ατυχία του «Δικεφάλου» ήταν ότι είχε προβλήματα με τις αποφάσεις της νορβηγικής διαιτητικής τετράδας.

Του αρνήθηκαν ένα πέναλτι, ενώ οι επόπτες του σταμάτησαν επιθέσεις με ασυγχώρητα λάθη: θα ήταν άδικο αν δεν κέρδιζε. Τη δικαιοσύνη απένειμε ένα σπουδαίο γκολ του Λούκας στο 81': από μπαλιά του νεοεισελθόντα Μυστακίδη, ο Ισπανός κάλυψε την μπάλα σαν φορ κρούσης και την έστειλε στα δίχτυα υπογράφοντας έναν θρίαμβο! Θα είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ, αυτός ο σπουδαίος παίκτης αντί να γίνει ο ηγέτης του, να φύγει.

Δαίμονας
Στη Στοκχόλμη στο δεύτερο ημίχρονο, με τη συμβολή και του Γερμανού διαιτητή Ντίνκερ, το ματς έγινε καλοκαιρινό θρίλερ, από αυτά στα οποία λίγο τρομάζεις, αλλά ξέρεις ότι ο πρωταγωνιστής θα τα καταφέρει, γιατί είναι Ατρόμητος.

Ο Γερμανός έδωσε δύο πέναλτι στους Σουηδούς! Ο Γκορμπούνοφ έπιασε το πρώτο (το εντελώς ανύπαρκτο) αλλά όχι και το δεύτερο: οι Σουηδοί μείωσαν σε 2-1 και πίεσαν, αλλά είχαν κάνει το λογαριασμό χωρίς τον Μαρσελίνιο! Ο Βραζιλιάνος δαίμονας πρώτα τους τρόμαξε και μετά πήρε κι αυτός με τη σειρά του ένα πέναλτι. Και το 1-3 του Ούμπιντες έκανε τη μεγάλη νίκη να μοιάζει με βέβαιη πρόκριση...

Πηγή: sday.gr  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags