Facebook Pixel Μήπως κάναμε λάθος με τον Τζίμι;
| 2015-08-09 15:30:00

Μήπως κάναμε λάθος με τον Τζίμι;

Μήπως κάναμε λάθος με τον Τζίμι;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει πέντε πράγματα για τον Τζίμι Ντουρμάζ και για το ενδεχόμενο να έχει κριθεί αυστηρά έως τώρα η ποδοσφαιρική του αξία. 

• Κακά τα ψέματα, κανείς στον Ολυμπιακό δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από την εικόνα του Τζίμι Ντουρμάζ. Εξ ου, άλλωστε, κι η διάθεση του συλλόγου να τον πουλήσει, αλλά κι η προσπάθεια απόκτησης του Γάλλου Μουνιέ αρχικά και του Ερνάνι από την Πόρτο στη συνέχεια-χωρίς να αποκλείεται τελικά να…επιστρέψουμε στο Μουνιέ.

• Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Σουηδός έχει κάνει μία καλή προσπάθεια μέχρι στιγμής στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ο Μάρκο Σίλβα τον βάζει περισσότερο από αριστερά κι αυτό φαίνεται πως τον έχει βοηθήσει τον Ντουρμάζ, που και μέσα στις φάσεις είναι και, ακόμη περισσότερο, διακρίνεται αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι φτιάχνοντας καλές φάσεις για γκολ στους συμπαίκτες του. Κι αν ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματα του, εύκολα θα είχε βάλει και δύο-τρία γκολάκια.

• Πέρσι ο Μίτσελ κι ο Περέϊρα τον έβαζαν περισσότερο από δεξιά κι ο Ντουρμάζ ναι μεν παίζει κι από εκεί, αλλά τις περισσότερες φορές όταν έκανε την ντρίμπλα κι απαλλάσσονταν από τον αντίπαλό του, η μπάλα ήταν στο δεξί του πόδι για να κάνει την πάσα η, τη σέντρα και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, αφού ξεκάθαρα το αριστερό είναι το καλό του πόδι.

• Ότι δεν είναι κανένας… σούπερ ντούπερ παίκτης ο Ντουρμάζ, δεν είναι. Ωστόσο, ας σκεφθούμε ότι πρόκειται για ένα βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Σουηδίας (με την οποία στα 26 χρόνια του έχει 24 συμμετοχές). Πριν τραυματιστεί τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν βασικός το φθινόπωρο και στα τέσσερα επίσημα ματς της Σουηδίας στο ξεκίνημα της σεζόν. Και με καλές παρουσίες, ιδίως όταν έπαιξε έξω αριστερά η, μέσα αριστερά.

• Ας συνυπολογίσουμε ότι κάποιοι παίκτες προσαρμόζονται καλύτερα μετά τον πρώτο χρόνο τους σε μία καινούργια ομάδα. Ο Ντουρμάζ πηγαίνοντας στην Τουρκία είχε τον πρώτο του χρόνο 22 ματς βασικός (κι 7 αλλαγή), με 5 γκολ και 2 ασίστ. Το δεύτερό του χρόνο ήταν καλύτερος: 32 ματς βασικός, με 6 γκολ και 4 ασίστ.

• Και πρέπει να παραδεχθούμε ότι η περσινή πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό δεν ήταν και…ιδανική. Ο Μίτσελ μετά από τρία παιχνίδια που τον ξεκίνησε ως βασικό, τον άφησε ουσιαστικά στην απέξω. Στο Τσάμπιονς Λιγκ τον είχε βάλει μόνο 25 λεπτά, αλλαγή με τη Μάλμε στη Σουηδία. Ούτε λεπτό σε κάποιο ντέρμπι και στα υπόλοιπα δύσκολα παιχνίδια, αλλαγή μισή ώρα στο Περιστέρι και μισή ώρα στην Τρίπολη. Για βασικό στην εθνική Σουηδίας, ήταν «κάπως». Ήρθε και στα μέσα Νοέμβρη ο τραυματισμός του, που τον άφησε εκτός δράσης ένα-ενάμιση μήνα κι ήρθε να δέσει το γλυκό.

• Όταν έφυγε ο Μίτσελ κι ήρθε ο Περέϊρα, από κάποια στιγμή και μετά έδειξε να τον υπολογίζει περισσότερο. Άρχισε να τον βάζει βασικό σε κάποια πιο σημαντικά ματς, όπως με τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ, αλλά κι αλλαγή στην Ουκρανία με τη Ντνίπρο, ώσπου του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει βασικός στη Λεωφόρο. Κι εκεί ο Ντουρμάζ έδειξε αποφασισμένος να πάρει την ευκαιρία. Ήταν επιθετικά ο καλύτερος του Ολυμπιακού, αλλά όταν στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου βρέθηκε φάτσα στον Στιλ αστόχησε. Με το αποτέλεσμα στο 0-0, θα μπορούσε να γίνει ένας μικρός ήρωας.

• Την έχασε. Είτε από έλλειψη αυτοπεποίθησης λόγω μίας μέτριας σεζόν, είτε γιατί δεν το «έχει» το γκολ, όσο πρέπει να το έχει ένας κυνηγός, έστω ακραίος. Αν κι εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό, αφού τα 11 γκολ σε δύο σεζόν στην Τουρκία δεν είναι και πολλά, αλλά δεν είναι και τόσο λίγα. Όπως και τα 10 γκολ που είχε βάλει στη Σουηδία με τη Μάλμε στις δύο τελευταίες του χρονιές, πριν πάρει μεταγραφή στην Τουρκία.

• Άλλο τα 5-6 γκολ μέσο όρο στην Τουρκία κι άλλο τα 5 γκολ μέσο όρο στη Σουηδία (παρεμπιπτόντως κι εκεί κάθε χρόνο ήταν και καλύτερος, όπως στην Τουρκία), σε σχέση με τα μόλις 2 γκολ που έβαλε στην ελληνική Λίγκα, όπου είχε όμως και δεύτερη ατυχία, αφού πάνω που κέρδιζε τον Περέϊρα (τον έβαλε βασικό και στη ρεβάνς με τη Ντνίπρο και στη ρεβάνς με την ΑΕΚ), τραυματίστηκε ξανά στο ΟΑΚΑ κι έμεινε εκτός δράσης άλλο ενάμιση μήνα.

• Στο τέλος της περασμένης χρονιάς ο Ντουρμάζ είχε παίξει βασικός μόλις σε 10 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Λίγα για να κριθεί με ασφάλεια. Σούπερ δεν δείχνει να είναι, αλλά έχει «κάτι» να δώσει, όπως φάνηκε κι από τα πρώτα φιλικά φέτος, με τον Μάρκο Σίλβα να τον έχει ενδεκαδάτο και στα 5 τελευταία!

• Δεν ξέρω μήπως έχουμε κάνει λάθος στην εκτίμησή μας για τον Ντουρμάζ, αλλά έχω την αίσθηση ότι αν συνεχίσει όπως στα φιλικά, μπορεί να βοηθήσει ο Σουηδός τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, με Πάρντο και τον όποιο «Ερνάνι», δεν καλύπτεσαι σε μία σεζόν. Ο Φορτούνης υπολογίζεται περισσότερο σαν κεντρικός χαφ, όπου διαπρέπει στην προετοιμασία. Κι ο Ντοσεβί είναι στο ξεκίνημα τουλάχιστον της χρονιάς σαφώς πιο πίσω από τον Ντουρμάζ, που είναι κι ο μοναδικός αριστεροπόδαρος εκεί μπροστά. Κι οι Γιαννιώτας, Κολοβός δεξιοπόδαροι είναι.  

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags