Facebook Pixel Ο Σ. Κόλκας για τα εμετικά λάθη της διαιτησίας κατά του ΠΑΟΚ
| 2015-08-10 18:22:00

Ο Σ. Κόλκας για τα εμετικά λάθη της διαιτησίας κατά του ΠΑΟΚ

Ο Σ. Κόλκας για τα εμετικά λάθη της διαιτησίας κατά του ΠΑΟΚ

Στο άρθρο του με τίτλο «Μόνο χαμόγελα γι'αυτόν τον ΠΑΟΚ», τα... χώνει άγρια στην ΟΥΕΦΑ!

Ενας ΠΑΟΚ με πολλές ελλείψεις και με όλες τις συνθήκες και των δύο αγώνων ξεκάθαρα σε βάρος του από την πρώτη στιγμή, κατάφερε να ξεπεράσει σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Σπάρτακ Τρνάβα. Αυτή η εικόνα, ενός ΠΑΟΚ εμφανώς ανώτερου και στις δύο αναμετρήσεις, δεν μπορεί παρά να προκαλεί χαμόγελα και να αφήνει μια αίσθηση μεγάλης ικανοποίησης, κυρίως για τα πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν στη συνέχεια. Αλλωστε, ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι, είχε να αντιμετωπίσει μια πραγματικά εμετική διαιτησία από τον Γερμανό που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ.

 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, απέναντι σε μια τόσο χαμηλού επιπέδου ομάδα, το πρώτο ματς στην Τούμπα έπρεπε να λήξει 5-0 και το χθεσινό 0-3… σβηστά. Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως η ίδια και χειρότερη –λόγω ελλείψεων- περσινή ομάδα, παίζει πολύ πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο και περνάει παλικαρίσια στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Συν τοις άλλοις, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αναδείξει κι άλλους πρωταγωνιστές, αλλά και λόγους για χαμόγελα. Ο Κοροβέσης ήταν από τους κορυφαίους, το ίδιο και ο Κωνσταντινίδης, ενώ ο Πούγγουρας κλήθηκε να βοηθήσει σε κρίσιμη στιγμή, υπό συνθήκες πίεσης και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Απαντες άφησαν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον και για το ρόλο που δικαιούνται στην ομάδα. Μόνο χαμόγελα λοιπόν γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ.

 

Χαμόγελα, αλλά και ησυχία και για τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος διαπιστώνει πως οι ποδοσφαιριστές του αφομοιώνουν γρήγορα τα «θέλω» του και δεν μπορεί παρά να μένει ικανοποιημένος από την προσαρμοστικότητα. Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις προδιαγραφές να κάνει κάτι πάρα πολύ καλό σε βάθος χρόνου. Δεν είναι τυχαίο πως ο κόσμος δείχνει να το έχει αντιληφθεί, έχει αφουγκραστεί το τι συμβαίνει και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Πλέον άπαντες είναι σε αναμονή της ενίσχυσης του ρόστερ, με τον Τούντορ να αναμένει την άφιξη των ποδοσφαιριστών που θα δώσουν επιπλέον χαρακτηριστικά στην ομάδα.

 

Ταυτόχρονα, βέβαια, η διοίκηση καλείται να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει με την ΟΥΕΦΑ. Δεν είναι λογικές αυτές οι διαιτησίες, είναι πέρα για πέρα για ύποπτες, μιας και όλα τα λάθη είναι μονόπλευρα και εμετικά. Ειδικά, χθες, όλες οι αποφάσεις του Γερμανού ήταν υπέρ της Σπαρτάκ, με το πέναλτι που δίνει να είναι άνευ προηγουμένου τη στιγμή που ο Ολσεν απλώνει το πόδι του για να προστατέψει τη μπάλα, όπως συμβαίνει παγκοσμίως.

 

* Άρθρο του Σταύρου Κόλκα στην εφημερίδα Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags