Facebook Pixel Είναι τρελός ο "Γηραιός"! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2015-08-22 21:07:00

Είναι τρελός ο "Γηραιός"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι τρελός ο "Γηραιός"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο εύκολα από οτι μαρτυρά το τελικό 0-1, ο Ηρακλής με γκολ του Περόνε νίκησε την Καλλονή στη Μυτιλήνη, μπαίνοντας με το δεξί στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία! Απογοήτευση οι γηπεδούχοι, δοκάρι ο Μπαρτολίνι

Ένας Ηρακλής σαν... έτοιμος από παλιά έφυγε πανάξια νικητής από τη Λέσβο, επικρατώντας με 0-1 της ανέτοιμης Καλλονής με θαυμάσιο γκολ του Εμάνουελ Περόνε. Ο Γηραιός είχε και δοκάρι με τον Μπαρτολίνι στο 80`, όμως νωρίτερα είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες να "καθαρίσει" το ματς, ιδίως στο πρώτο μέρος. Τσιλιανίδης (που αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής), Κυριακίδης και Περόνε έκαναν σπουδαία δουλειά από τη μέση και μπροστά, με τον Ηρακλή να δείχνει ομοιογένεια και μεγάλη συνοχή ως ομάδα. Τα δύο αυτά στοιχεία έλλειψαν από την Καλλονή, η οποία με πολλά νέα πρόσωπα έδειξε ακόμα πως χρειάζεται δουλειά.

Mόνο ο Ηρακλής!

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 5λεπτο, ο Ηρακλής πήρε μέτρα προς την εστία της Καλλονής και στο 7` ο Περόνε πέτυχε το πρώτο γκολ της σεζόν και πρώτο του Ηρακλή μετά από 4 χρόνια στη Superlegue! Τσιλιανίδης Ρομάνο και Περόνε... έκρυψαν την μπάλα με τον τελευταίο με εξαιρετικό σουτ να γράφει το 1-0! Ο "Γηραιός" συνέχισε δυνατά και στο 10` ο Αργεντινός πάλι από πλάγια θέση αριστερά, είχε μια σέντρα-σουτ άουτ, ενώ στο 12` ο Περόνε έφτασε μια ανάσα από το 2-0 όταν ξανά από πάσα του Τσιλιανίδη νικήθηκε από τον Χογκ στο τετ-α-τετ!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να ισορροπήσουν, με τον Ηρακλή πάντως να ελέγχει το ματς. Τσιλιανίδης-Περόνε συνεργάστηκαν άλλη μια φορά άψογα στο 29` με τον με τον Αργεντινό να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Κυριακίδη στο δεύτερο δοκάρι να πλασάρει άουτ! Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους έπεσε ο ρυθμός, με τους φιλοξενούμενους πάντως να προηγούνται δικαιότατα και την Καλλονή να έχει ρόλο κομπάρσου στο ματς, απειλώντας ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 41` με το σουτ του Μανούσου.

Δεν το "καθάρισε", αλλά νίκησε

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το β` μέρος, με την Καλλονή στο μεταξύ να φωνάζει για πέναλτι για χέρι του Ιντζόγλου, αν και δεν φάνηκε να έχουν δίκιο. Ο Ηρακλής είχε οπισθοχωρήσει, με τον Παπαδόπουλο στο 59` να βγάζει τον πολύ καλό Τσιλιανίδη για να μπει ο Χαντί. Πάντως, παρότι η Καλλονή είχε φανερά την κατοχή, αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Χουάντερσον.

Δίχως ρυθμό κυλούσε το ματς, ώσπου στο 72` ο Κυριακίδης δεν εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" του Κεϊτά κι από καλή θέση σούταρε άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς. Φαίνεται οτι η ευκαιρία αυτή ξύπνησε κάπως τους γηπεδούχους, με την Καλλονή να αγγίζει την ισοφάριση με το φάουλ του Καλτσά, ενώ ως τότε είχαν 0 τελικές! Ο Ηρακλής απάντησε στο επόμενο λεπτό με το δοκάρι στην κεφαλιά του Μπαρτολίνι, ενώ στη συνέχεια ο Κυριακίδης σούταρε άουτ!  Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα, με τον Γηραιό να πανηγυρίζει το σπουδαίο τρίποντο!

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Κρολ, Κεϊτά, Καλτσάς (53' Ελλακόπουλος), Γεωργίου (67' Σάμπα), Κλαντρούμπσκι (76' Μπουρούς), Μανούσος, Μάρκοβιτς

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66' Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (60' Χαντί), Ρομάνο (81' Ζιαμπάρης), Κυριακίδης, Περόνε

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags