Facebook Pixel Φάκελος Εσιέν: Το έγκλημα, το μάθημα, η ένσταση και η διαχείριση
| 2015-09-06 15:30:00

Φάκελος Εσιέν: Το έγκλημα, το μάθημα, η ένσταση και η διαχείριση

Φάκελος Εσιέν: Το έγκλημα, το μάθημα, η ένσταση και η διαχείριση

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Γκανέζου με τον Πανιώνιο...

Στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής (20.30) στη Νέα Σμύρνη αναμένεται να ντεμπουτάρει το μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα του Παναθηναϊκού ο Μάικλ Εσιέν. Ο Γκανέζος αγωνίστηκε στα δύο φιλικά με Αιγάλεω (65 λεπτά) και Πανελευσινιακό (45 λεπτά) και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Του έλειπε φυσικά ο ρυθμός, αλλά είχε τρεξίματα, καλές κινήσεις, διάθεση και κυρίως μαχητικότητα.

Όπερ σημαίνει ότι δεν του… έμεινε κάποιος φόβος από την πρόσφατη επέμβαση για την αποκατάσταση στους κοιλιακούς – προσαγωγούς.

Με τον 33χρονο μέσο είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έγινε ένα ΕΓΚΛΗΜΑ, το οποίο ενδεχομένως να στοίχισε στον Παναθηναϊκό τον διπλό αποκλεισμό από την Ευρώπη!

-Λάθος εκτίμηση της κατάστασής του

-Μηδενική πληροφόρηση ή απαξίωση των πληροφορίων για τον ιατρικό του φάκελο από τη Μίλαν

-Καθυστέρηση στην επέμβαση

Κάπως έτσι χάθηκε τουλάχιστον ένας ωφέλιμος μήνας…

Πάντως οι “πράσινοι” σε πρώτη φάση πήραν το ΜΑΘΗΜΑ τους. Μπορεί για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο, να έβαλαν τον Γκανέζο στη λίστα της UEFA για τα ματς με την Γκαμπάλα και να τον πήραν στην 20μελη αποστολή στο Αγρίνιο (όλοι γνώριζαν ότι δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί), αλλά τουλάχιστον δεν έκαναν το (2ο) έγκλημα να επισπεύσουν το ντεμπούτο του.

Του έδωσαν το χρόνο να αποθεραπευτεί και να ενδυναμώσει, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η μοναδική ΕΝΣΤΑΣΗ που μπορεί να βάλει κανείς είναι ο βαθμός ετοιμότητας σε σχέση με τους αντιπάλους. Διότι τα φιλικά με το Αιγάλεω (ομάδα της Α’ ΕΠΣΑ) και τον Πανελευσινιακό (ομάδα της Football League που ήταν υπό διάλυση και η οποία μαζεύτηκε πριν από μια εβδομάδα), δεν μπορούν να δώσουν σαφή εικόνα για την κατάσταση του Γκανέζου.

Και υπάρχει και το φετινό παράδειγμα. Στο πρώτο φετινό φιλικό με την Άρνεμ οι “πράσινοι” πέταγαν και νίκησαν με 10-0! Όταν κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν ισχυρότερους αντιπάλους έβγαλαν προβλήματα και υπέστησαν διαδοχικές ήττες…

Φυσικά όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος… Και ο Γιάννης Αναστασίου είναι αυτός που γνωρίζει τον βαθμό ετοιμότητας του Εσιέν.

Πλέον είναι θέμα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Αναστασίου), σωστής εκγύμνασης (Φος) και υπεύθυνου ιατρικού επιτελείου (Κουλουμέντας)…

Εάν όλα λειτουργήσουν σωστά ο Εσιέν θα είναι το νέο υπερόπλο του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, δίπλα στον Μάρκους Μπεργκ.

Πηγή: Sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags