Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καμιά φορά σου τα αλλάζει τα πράγματα από τη μία στιγμή στην άλλη. Βλέπουμε τι γίνεται με τον Τσόρι.

Μιλάμε για τον πιο καθοριστικό παίκτη στην περσινή σεζόν στην Ελλάδα, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και παίκτη-κλειδί του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και ξεκινάει η νέα σεζόν κι ο Αργεντίνος έβγαλε ένα τραυματισμό, που τον έχει φέρει πίσω και δεν τον έχει αφήσει να δείξει παρά ελάχιστα από την κλάση του.

Φτάνει το μεγάλο παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν κι ο Τσόρι τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει παίξει ένα ημίχρονο, το β΄, με τη Φέγενορντ στο Ρότερνταμ την 1η Αυγούστου και 35 λεπτά ως αλλαγή με το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ πριν 12 ημέρες. Τι ρυθμό μπορεί να ζητήσεις υπό αυτές τις συνθήκες από ένα παίκτη;

Η ουσία είναι ότι ο Τσόρι πρέπει να αρχίσει να παίρνει τα πάνω του γιατί είναι υπερπολύτιμος για τον Ολυμπιακό. Και στα δύο τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ έχει βάλει την σφραγίδα του με έξοχα γκολ (σε Μπενφίκα, με Γιουνάϊτεντ, με Άντερλεχτ, με Μάλμε) και φοβερές ασίστ. Και μην ξεχνάμε ότι με τον αποκλεισμό του Φουστέρ και την ανετοιμότητα του Μανιάτη, οι έμπειροι παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτό το επίπεδο δεν είναι πολλοί: ο Καμπιάσο, ο Τσόρι, ο Ρομπέρτο κι ο Σαλίνο, που ίσως να είναι στον πάγκο.

Το παιχνίδι με τον Πλατανιά λογικά θα είναι μία ευκαιρία να πάρει κι άλλο χρόνο ο Τσόρι και να αποκτήσει λίγο τέμπο στο παιχνίδι του, ενόψει της μάχης με την Μπάγερν. Είτε ξεκινήσει βασικός, είτε μπει ως αλλαγή ο έμπειρος άσος είναι τέτοιος παίκτης, που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλαγή είχε μπει στο φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε, στο 89’ μείωσε σε 2-3 και στο 91’ θα μπορούσε να κάνει το 3-3 με το απευθείας φάουλ…

Κι ας έχουμε υπόψιν μας και τη δυνατότητα του Φορτούνη να παίξει είτε στη μεσαία γραμμή σαν 8άρι, λίγο πίσω από τον Τσόρι, είτε στην επίθεση, στα πλάγια, δεξιά η, αριστερά. Δηλαδή ο Μάρκο Σίλβα μπορεί να βρει θέση και για τους δύο στην ενδεκάδα, από την αρχή του αγώνα η, στη διάρκειά του, κάτι που ήδη είχε δοκιμάσει στο ξεκίνημα της προετοιμασίας (πριν τον τραυματισμό του Αργεντίνου) και που έκανε κι από το 56’ του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος, όταν είδε τα δύσκολα με το 0-0 κόντρα στο Λεβαδειακό να πλανάται πάνω από το ΟΑΚΑ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας άσος έλαμψε αυτό το καλοκαίρι και δεν μας άφησε να…νοσταλγήσουμε τον Τσόρι, όμως τώρα έρχονται τα μεγάλα παιχνίδια και δεν υπάρχει πολυτέλεια να μην είναι απολύτως ενεργός ένας τέτοιος παίκτης. Ίσα ίσα είναι μία έξοχη πολυτέλεια να έχει ο Ολυμπιακός στα πάνω τους και τον Τσόρι και τον Φορτούνη.

Ας σκεφθούμε επιπλέον ότι ίσως δεν είναι και το καλύτερο να πέσουν στις πλάτες μόνο του 23άρη Φορτούνη όλα τα βάρη στο κομμάτι της οργάνωσης+εκτέλεσης, στοιχεία του παιχνιδιού που πρέπει να έχει ένας παίκτης σε θέση κάτι μεταξύ πλέϊ μέϊκερ και δεύτερου κυνηγού.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να αρχίσει να ανεβάζει στροφές ο Τσόρι μετά από μία προετοιμασία που δεν ήταν κι αυτό που λέμε...ιδανική. Γιατί μπορεί να πέρασε τα 34, αλλά ο Αργεντίνος μπορεί και φέτος να αποδειχθεί μεγάλη μονάδα για τον Ολυμπιακό.

Πηγή: gazzetta.gr