Ο Ορέστης Καρνέζης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για τις εξελίξεις στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, την...«Εθνική Μυκόνου», την πορεία του στην Ουντινέζε αλλά και το Ευρωμπάσκετ!

Αναλυτικά:

Για το πώς αντιμετωπίζουν στην Ιταλία την πορεία της Εθνικής τους στο Ευρωμπάσκετ: «Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της ομάδας».

Για τον τραυματισμό του με την Εθνική στα προκριματικά του Euro 2016: «Όχι, εντάξει είμαι… Πρέπει να ξεκουραστώ και θα ξεκινήσω προπονήσεις σε λίγες ημέρες».

Για το φημολογούμενο «ντόμινο» που υπήρχε με διάφορους τερματοφύλακες μεταξύ των οποίων και το όνομά του: «Στην Ιταλία το συνηθίζουν να απευθύνονται στην εγχώρια αγορά και είναι λογικό όταν η μία ομάδα θέλει έναν τερματοφύλακα να κινείται για κάποιον άλλο από ιταλική ομάδα. Τελικά έμεινα στην Ουντινέζε, ανανέωσα για τέσσερα χρόνια το συμβόλαιό μου και δεν υπήρξε άλλη επί της ουσίας συζήτησης».

Για την «Εθνική… Μυκόνου» και τα όσα λέγονται για την Εθνική Ελλάδας: «Συνηθίζεται στην Ελλάδα τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί. Δεν εκτιμάμε κάτι μέχρι να το χάσουμε. Προσωπικά, με ενοχλεί ιδιαίτερα και πρέπει να το προσπεράσουμε, χωρίς να σταθούμε στο τι λέει ο κόσμος. Νομίζω πως ήταν άστοχη η κίνηση του Βουγιούκα και δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο».

Για την επόμενη μέρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Περιμένουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας και τον προπονητή που θα ανακοινώσει. Δυστυχώς, χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε στη Γαλλία. Μας στοίχισε σε όλους, αλλά πρέπει να μας γίνει ένα μεγάλο μάθημα πως αν δεν προσπαθήσουμε δεν μπορείς να καταφέρουμε τίποτα. Πρέπει να το ξεχάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, για να μάθουμε από αυτά τα λάθη. Καλύτερα να έχουμε οδηγό μία επιτυχημένη πορεία και όχι αυτό το πράγμα. Καλό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου, αλλά πρέπει να τα ξεχνάς πιο γρήγορα».

Για το αν λείπει ένας προπονητής – φόβητρο από τα αποδυτήρια της Εθνικής: «Χρειάζεται ένας άνθρωπος με προσωπικότητα που να εμπνέει σεβασμό, αφού δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις 23 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν. Πρέπει να κερδίσει με τη συμπεριφορά του, την ομιλία του και τη στάση του τον σεβασμό από τους διεθνείς. Το να λέμε πως χρειαζόμαστε… μπαμπούλα δεν είναι σωστό».

Για την πορεία του από την Ελλάδα μέχρι την Ιταλία: «Δεν πρέπει να ξεχνάς από πού ξεκινάς. Χρειάζεται συνεχή και καθημερινή προσπάθεια. Χρειάζεται να προσπαθείς συνέχεια και κανείς δεν σου χαρίζεται στο ποδόσφαιρο».