Facebook Pixel Άρθρο για Εθνική: Τέλος εποχής...
| 2015-09-15 22:42:00

Άρθρο για Εθνική: Τέλος εποχής...

Άρθρο για Εθνική: Τέλος εποχής...

Όχι ασφαλώς για το μπάσκετ, αλλά για την εθνική των "μεγάλων πτήσεων" του 2000. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος

Ούτε αυτή την φορά μπορέσαμε να ξορκίσουμε το "Ισπανικό κακό" (αναρωτιέμαι γιατί κάποια στιγμή δεν επιλέγουμε και εμείς αντίπαλο, αφού δεν είμαστε ακόμη τα "αφεντικά", ώστε να μην μας απασχολεί, ποιος θα βρεθεί στο δρόμο μας), και για μια ακόμη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, θα μείνουμε εκτός της μάχης των μεταλλίων. Και αφού δεν τα καταφέραμε, απέναντι σε μια καλή, αλλά όχι "εξωπραγματική ομάδα", θα πρέπει να αλλάξει "γενιά" και να βρεθεί μια "άλλη χημεία", για να το επιχειρήσουμε και πάλι. Η "παλιά φρουρά" μοιάζει εγκλωβισμένη και ολίγον τι κομπλαρισμένη, απέναντι στους Ισπανούς. Η απέλπιδα προσπάθεια στο τέλος και η ήττα όπως ήρθε, επιβεβαιώνει ακριβώς, ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Αν οι αντίπαλοι μας, δεν φορούσαν την Ισπανική φανέλλα, αλλά οποιαδήποτε άλλη, έχω την αίσθηση, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Και όμως, τους "φοβηθήκαμε", τους "σεβαστήκαμε" παραπάνω και κυρίως, τους αντιμετωπίσαμε, με το "δέος των ηττών" του παρελθόντος. Θα διαφωνήσω με τα περί "καλής προσπάθειας" και ότι παλέψαμε. Όχι γιατί δεν το έκαναν τα παιδιά. Απλά, γιατί κάτι τέτοιο δεν φτάνει, για να φορέσεις μετάλλιο, σε αυτό το επίπεδο. Είναι τόσο απλό. Και παρότι οι συγκυρίες ήταν τόσο ευνοϊκές αυτή την φορά (πλήρες Ελληνικό ρόστερ, απουσίες για την Ισπανία, φινάλε καριέρας του Γκασόλ), εμείς δεν είμασταν αυτοί που έπρεπε. Και η εθνική, που έβγαλε στον δρόμο τον κόσμο στο παρελθόν, μαζί με την προσπάθεια και το φιλότιμο, έπαιζε και καταπληκτικό μπάσκετ. Στην Γαλλία δεν το κάναμε.

Τα ηνία φυσιολογικά θα περάσουν στους "νέους" (τους υπάρχοντες, αλλά και αυτούς που έπονται), αλλά θα χρειαστεί καιρός και διοργανώσεις, μέχρι να ξαναβρούμε το σύνολο, που θα εμπνέει "φόβο" στον απέναντι. Έχω την αίσθηση, ότι για τους "άλλους", η εθνική πλέον θα είναι μια καλή ομάδα, όχι όμως διεκδικήτρια τίτλων και μεταλλίων. Και θα είναι ένα επιπλέον εμπόδιο (εκτός του αγωνιστικού), αυτό το ψυχολογικό κομμάτι. Απομένει η 5η θέση, ώστε να γλυκάνει την αίσθηση και η πρόκριση στο Προολυμπιακό. Και υπομονή και στήριξη, γιατί το ταλέντο, όπως φάνηκε στις "μικρές εθνικές" υπάρχει.
 
Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags