Facebook Pixel Θα πρέπει να διευκρινισθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη μεταγραφή Εσιέν
| 2015-09-22 15:38:00

Θα πρέπει να διευκρινισθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη μεταγραφή Εσιέν

Θα πρέπει να διευκρινισθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη μεταγραφή Εσιέν

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Καίσαρη για τη μεταγραφή του Εσιέν στον Παναθηναϊκό.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός είναι σκληρός. Είναι αχάριστος. Αφησε έξω από τη Βουλή τον Πύρρο Δήμα. Τον Ατλαντα που είχε σηκώσει με τα χέρια του την πατρίδα. Κι όχι για μία ή δύο φορές. Κατ' επανάληψη. Τον γίγαντα που έκλαιγε λάιβ στη φιλόξενη τηλεόραση του ΣΚΑΪ μπροστά στο ενδεχόμενο του «όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Που θα έκανε την Ελλάδα, Αλβανία του Ενβέρ Χότζα. Ο σκληρός και ανάλγητος ελληνικός λαός άφησε επίσης έξω από τη Βουλή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τον ανθρωπο που έπιασε τη «17 Νοέμβρη». Που νίκησε την τρομοκρατία.

Λίγο ακόμα μάλιστα και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική. Οταν προς το παρόν ήταν χθες το πρωί εκτός Βουλής ο καραφλός ποδηλάτης. Και κατά κόσμον, Γιώργος Αμυράς. Κάτι η πτώση της στάθμης του Ποταμιού, κάτι οι καραμπόλες για ένα μικρό διάστημα, ο ογκόλιθος αυτός της πολιτικής σκέψης ήταν εκτός Βουλής. Πώς θα μπορούσε να αντέξει το Κοινοβούλιο αυτήν την απώλεια; Η Δημοκρατία, αυτό το τεράστιο πλήγμα; Ποιος θα κονταροχτυπιόταν με τη διαπλοκή και το σύστημα; Μόνος του ο Γρηγόρης Ψαριανός; Θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον. Τέλος καλό όμως, όλα καλά. Ο φαλακρός ποδηλάτης, το γελαστό παιδί, είναι και πάλι στη Βουλή.

Κατά τα άλλα, η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο Πάνος Καμμένος το δήλωσε ρητά και απερίφραστα. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, με τη βοήθεια της Παναγίας, θα χτίσουν μαζί με τον Αλέξιο Τσίπρα τη νέα Ελλάδα. Χωρίς τους νταβατζήδες της μεταπολίτευσης, που τελείωσαν οριστικά. Εδώ να διευκρινίσουμε ότι ο Πάνος Καμμένος, που είχε διατελέσει βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, είναι άλλος. Δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ.

Ας αφήσουμε όμως την πολιτική στην άκρη, για να περάσουμε στα σπουδαία και στα σοβαρά. Στον Μιχαλάκη τον Εσιέν (φωτό), που πάει τη δουλειά στο «μια ο Γιάννης δεν μπορεί, μια ο κώλος του πονεί». Οπως θα ξέρετε άλλωστε, είχε κάτι πονόκοιλους, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει της προπόνησης και το ντεμπούτο, που ήταν να πραγματοποιηθεί αύριο κόντρα στον Κομπότη, να αναβληθεί επ' αόριστον. Αποτέλεσμα, να βρουν πρόσφορο έδαφος οι καζουροποιοί του διαδικτύου: «Αν δεν τον ζορίσουνε, στα πλέι οφ θα είναι 100% έτοιμος». Ντροπή. Να βγάζουν άχρηστο έναν ποδοσφαιριστή από τον Σεπτέμβριο μήνα. Χωρίς καν να τον έχουνε δει.

Κι εδώ είναι που η ταπεινότητά μου διαπιστώνει μια σημαντική παράλειψη. Δεν έχει γίνει γνωστό δηλαδή ποιος έκανε αυτήν τη μεταγραφή. Με δεδομένο δηλαδή ότι είναι η πρώτη φορά, μετά την πολυμετοχικότητα, που ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση με μία μεταγραφή τόσο υψηλού κόστους. Αποτελεί ο Εσιέν επιλογή του Γιάννη Αναστασίου; Ή μήπως είχε βαρύνουσα σημασία η γνώμη του Λεωνίδα Βόκολου; Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει δώσει δείγματα και αφορμές ότι μπερδεύεται σε τέτοια πράγματα. Σε μεταγραφές και στο ποιοι θα είναι κάθε φορά στην ενδεκάδα. Πάντα όμως υπάρχει η πρώτη φορά. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ο Εσιέν να είναι δώρο του προέδρου. Αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να διευκρινισθεί. Για να ξέρουμε δηλαδή και σε ποιον θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα, όταν ο Εσιέν θα μπει στο γήπεδο και θα βγάζει μάτια.

Κατά τα άλλα, θα πρέπει να μνημονεύσουμε για μια ακόμα φορά τη μεγάλη κουβέντα που είχε πει ο Αθανάσιος Διάκος πριν υποβληθεί στο μαρτύριο της σούβλας: «Οσο ζεις και δεν πεθαίνεις, τόσο πιο πολλά μαθαίνεις». Ακόμα κι όταν είσαι σε σχετικά μεγάλη ηλικία και έχεις τη λανθασμένη εντύπωση ότι τα έχεις δει κι ότι τα ξέρεις όλα. Μπανίζεις, λοιπόν, το Καμπάλα-ΠΑΟΚ κι αυτός ο Ζάιρο πάει να κάνει ένα εντυπωσιακό κόλπο: Εχοντας μπροστά του τον αμυντικό, να πετάξει την μπάλα από αριστερά και να φύγει αυτός, για να την προλάβει από δεξιά. Ιδού πώς περιέγραψε τη φάση ο εκφωνητής: «Στην προσπάθεια που έκανε να περάσει από τη μια μεριά η μπάλα κι από την άλλη ο εαυτός του». Μιλάμε για βραβείο Πούλιτζερ. Αυτά. 

Εδώ να διευκρινίσουμε ότι ο Πάνος Καμμένος, που είχε διατελέσει βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, είναι άλλος. Δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ

Τελείωσαν οι χοροί και τα πανηγύρια, έρχεται το ένα αγγούρι μετά το άλλο

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, βέβαια, είσαι υποχρεωμένος να υποκλιθείς. Στα γατόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Που ξέρουνε να παίζουνε το πολιτικό παιχνίδι με κλειστά τα μάτια. Μιλάμε για αετούς. Για αετονύχηδες. Πιο μάγκες και πιο γρήγοροι κι από τους παπατζήδες της οδού Αθηνάς. Δευτέρα πρωί πρωί βάλανε αυτόν τον Χρυσόγονο να το πει το ποίημα. Πριν ακόμα ορκιστεί ο Τσίπρας, στον λόγο της τιμής του, πρωθυπουργός και η νέα κυβέρνηση. Ο Χρυσόγονος, σαν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το είπε το ποίημα νεράκι: «Αν δεν πιάσουμε τους στόχους, θα μας πάνε σε πρόγραμμα συντεταγμένης εξόδου από το ευρώ. Αν αποτύχουμε, έρχεται φτωχοποίηση. Σκληρότερο Μνημόνιο, και με δραχμή μάλιστα». Και κάθε άλλο παρά τυχαία ήτανε αυτά, την επομένη των εκλογών. Το μήνυμα ήταν σαφές και ξεκάθαρο: Οι χαρές, οι χοροί, τα πανηγύρια και τα «μπέλα τσάο» τελειώσανε την Κυριακή το βράδυ. Από τούδε και στο εξής απαξάπαντες να χαλαρώσουνε, γιατί έρχεται το ένα αγγούρι μετά το άλλο. Και μη διανοηθεί κανένας να τολμήσει να διαμαρτυρηθεί. Αν δεν εφαρμοστεί το Μνημόνιο, έρχονται άλλα, ακόμα χειρότερα. Μετά τον Τσίπρα, η δραχμή και το χάος. 

Ακόμα κι απ' τη διαχείριση της κρίσης κάτι μπορεί να περισσέψει

ΠΟΙΟ ήταν το μεγαλύτερο σότο των εκλογών; Οτι κανείς δεν ήθελε να κυβερνήσει. Και κατά συνέπεια, κανείς δεν ήθελε να βγει πρώτος. Γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, όταν θα έρχονται ένα προς ένα τα αγγούρια του Μνημονίου. Μέχρι και οι Γερμανοί φάγανε αυτό το παραμύθι. Με τη «FAZ» να γράφει «αν ο Τσίπρας είναι άτυχος, τότε θα ξαναγίνει πρωθυπουργός». Τρίχες κατσαρές. Ποιος είναι αυτός που να μη θέλει την Εξουσία; Δεν γεννήθηκε ακόμα. Ποιος στραβός δεν θέλει το φως του; Κι όταν πήδαγε δηλαδή μέχρι κι ο Ζαχόπουλος, παίρνεις χαμπάρι πόσες γκόμενες μετράνε τα ομορφόπαιδα που είναι κάθε φορά στην εξουσία. Αν μιλάγανε οι καναπέδες των γραφείων στα υπουργεία, ο Σειρηνάκης δεν θα είχε ανάγκη από σεναριογράφους. Και δεν είναι μόνο το σεξ. Είναι και η δόξα. Ποιος ήξερε τον Φλαμπουράρη πριν γίνει ο Σύριζα κυβέρνηση; Οι παρέες του, που πηγαίνανε μαζί στις ταβέρνες, και οι φίλοι του, που παίζανε μαζί πόκα. Τώρα πάει στο ΟΑΚΑ να δει την ΑΕΚ και τρώει τη θέση του Μητσικώστα (φωτό). Δίπλα του τον έβαλε να κάτσει ο Μελισσανίδης. Για να δει από πρώτο χέρι πόσο σκληροί είναι οι Αριστεροί, όταν χτυπάνε τη διαπλοκή. Αλλά και οι απλοί βουλευτές. Πού θα βρίσκανε τη σήμερον ημέρα μεροκάματο; Και καλό μεροκάματο μάλιστα. Χωρίς να συνυπολογίζουμε και τα νταραβέρια, που πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ακόμα κι απ' τη διαχείριση της κρίσης κάτι μπορεί να περισσέψει. 

Ερώτηση: Τι αξία μπορεί να έχει η Βουλή χωρίς τον Παύλο Χαϊκάλη και τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο; 

Δεύτερη ευκαιρία (στις αυταπάτες). -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags