Facebook Pixel ΠΑΟΚάρα με ανατροπή και καρδιά!
| 2015-09-23 22:26:00

ΠΑΟΚάρα με ανατροπή και καρδιά!

του Βαγγέλη Καράμαλη
ΠΑΟΚάρα με ανατροπή και καρδιά!

Ο ανώτερος ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 με σκόρερ τους Ροντρίγκεζ – Κλάους (πέναλτι) την ΑΕΚ που προηγήθηκε στην Τούμπα με τον Αραβίδη. Δικαίως φωνάζει η Ένωση για πέναλτι που δεν της δόθηκε.

Με ανατροπή και εξαιρετική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στην κατάμεστη Τούμπα και πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Κορυφαίος του αγώνα ο Μακ, σκόρερ οι Ροντρίγκες στο 64' και Κλάους (με πέναλτι) στο 69', είχε ανοίξει το σκορ στο 47' ο Αραβίδης,

Η ΑΕΚ πάντως που δεν ήταν καθόλου καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχει κάθε λόγο να φωνάζει για την φάση του Σιμόες στο 78', όταν ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κάτσε, ενώ στο φινάλε θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία, με δύο τρομερές ευκαιρίες του Μάνταλου.


Πάγκο ο Μπερμπάτοφ, με... ανάποδο τρίγωνο η ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο ντέρμπι με 3-5-2 και τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Τούντορ προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Μπερμπάτοφ, αφού ο Βούλγαρος δεν μπορεί να βγάλει ακόμα 90λεπτο. Από εκεί και πέρα, στην άμυνα ήταν οι Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα και Τζαβέλλας και μπακ-χαφ οι Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης. Το δίδυμο στο κέντρο ήταν ο Τζιόλης με τον Σαμπο, οι Πέλκας και Μακ ήταν τα δύο επιτελικά χαφ και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Για την ΑΕΚ ο Δέλλας προτίμησε για πρώτη φορά το 4-3-3 με ανάποδο τρίγωνο στο κέντρο και έναν αμυντικό χαφ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπαρόχα και στην άμυνα οι Γκάλο, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος και Κολοβέτσιος. Στη μεσαία γραμμή, ρόλο κόφτη είχε ο Γιόχανσον, με τους Ανάκογλου-Σιμόες να παίζουν μπροστά απ'τον Σουηδό ως εσωτερικοί μέσοι. Στις πτέρυγες ο Μπουονανότε έπαιζε δεξιά, ο Βάργκας αριστερά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.

Η διακοπή, ο καλύτερος ΠΑΟΚ και ο «μοιραίος» Μακ

Το ντέρμπι ξεκίνησε με πάρα πολύ καλό ρυθμό και την ΑΕΚ να πατάει καλύτερα στο πρώτο τέταρτο. Μάλιστα, στο 4' δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το φάουλ του Μπουονανότε σε καλή θέση, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Όλσεν σταμάτησε το σουτ Ανάκογλου. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με μία καλή ενέργεια και σουτ του Μακ στο 9', όμως ο Μπαρόχα ήταν έτοιμος, όπως και στην συνέχεια της φάσης στο σουτ του Τζιόλη. Κι ενώ η Ένωση έδειχνε να έχει πάρει τα ηνία του αγώνα, στο 15' υπήρξε διακοπή για μία κροτίδα που έπεσε προς τον Μπουονανότε όταν πήγε να εκτελέσει το κόρνερ και όλα ήρθαν... Τούμπα. Επιστρέφοντας στο ματς μετά από περίπου τέσσερα λεπτά, οι δύο ομάδες ήταν... μεταμορφωμένες. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε πολύ και έχασε ευκαιρίες, ενώ η ΑΕΚ έχοντας πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και μη μπορώντας να κυκλοφορήσει την μπάλα, έδειχνε να τα έχει χαμένα.

Κορυφαίος του γηπέδου από το 20' και μετά ήταν ο Μακ, ο οποίος όμως ήταν και ο μοιραίος για την ομάδα του με τις ευκαιρίες που έχασε. Στο 21' ο Σλοβάκος πέρασε τρεις αμυντικούς, όμως σούταρε άουτ από κοντά, ενώ στο 29' μετά από απόκρουση του Μπαρόχα σε σουτάρα του Ροντρίγκες, πήρε το... ριμπάουντ, αλλά δεν σημάδεψε καλά. Ο ΠΑΟΚ έχοντας το μομέντουμ του αγωνα και βλέποντας τους Κιτρινόμαυρους να κάνουν αμέτρητα λάθη έξω από την περιοχή τους, πίεσε για το γκολ και ήταν άτυχος που δεν το πέτυχε. Στις καθυστερήσεις μάλιστα του πρώτου μέρους ο Μακ... εγκλημάτισε, όταν από «γιόμα» έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας από το κέντρο, έτρεξε – έτρεξε και τελικά πλάσαρε πάνω στον Μπαρόχα! Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ και με τις τελικές να είναι 11-2...

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός, ο Μπερμπάτοφ και ο Ροντρίγκεζ!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τούντορ έριξε στο ματς τον Κάτσε αντί του Σάμπο και όλοι θεώρησαν πως με την είσοδο του Αλβανού χαφ και κρίνοντας από την εικόνα του πρώτου μέρος, οι Θεσσαλονικείς θα κυριαρχήσουν στο χορτάρι. Ωστόσο, στο 47' έγινε η απόλυτη ανατροπή, καθώς στην πρώτη της μεγάλη φάση στο ματς, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Βάργκας εκτέλεσε το φάουλ και ο Αραβίδης με κεφαλιά, μετά από τραγική αντίδραση της άμυνας και λάθος έξοδο του Όλσεν, έκανε με κεφαλιά το 0-1! Το γκολ αυτό μπορεί να... πάγωσε την εξέδρα, όχι όμως και τους παίκτες του Τούντορ, που συνέχισαν να πιέζουν στα επόμενα λεπτά.

Μάλιστα, στο 50' ο Αθανασιάδης έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Ροντρίγκες έκανε την σέντρα και αυτός ολομόναχος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ΠΑΟΚ απείλησε και στο 53' με ένα σουτ του Τζαβέλλα, ενώ στο 59' ο Τούντορ έκανε την ομάδα φουλ επιθετική, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Μπερμπάτοφ αντί του Κωνσταντινίδη. Τελικά, στο 64' μετά από σουτ του Μακ και κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Ροντρίγκες και αυτός με ωραίο σουτ έγραψε το 1-1.


Έγινε του... πέναλτι, τρελάθηκε ο Κλάους!

Από την ισοφάριση και μετά, ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και παρότι η ΑΕΚ απείλησε με μία κεφαλιά του Τζανετόπουλου, οι Θεσσαλονικείς ήταν εμφανώς καλύτεροι και πίεζαν για το δεύτερο γκολ. Στο 77ο λεπτό ωστόσο, ο Σιμόες κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Κάτσε τον μάρκαρε, του πήρε την μπάλα, όμως πρώτα «τράκαραν» γόνατο με γόνατο. Ο Σιδηρόπουλος ωστόσο αποφάσισε λανθασμένα να μην δείξει την παράβαση και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Τελικά, στο 84', μετά από απόκρουση του Μπαρόχα σε κεφαλιά του Μπερμπάτοφ, ο Σοϊλέδης «γκρέμισε» τον Τζιόλη και ο διαιτητής έδειξε σωστά πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κλάους, σκόραρε και έτρεξε στην εξέδρα να πανηγυρίσει το 2-1 μαζί με τον κόσμο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο (μαζί με το 5λεπτο των καθυστερήσεων), η ΑΕΚ πίεσε πολύ, έφτασε μία... ανάσα από το γκολ στο 90' σε σουτ του Μάνταλου και στο 95', όταν ο Όλσεν σταμάτησε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Έλληνα άσου της Ένωσης. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν μία τεράστια νίκη με ανατροπή!


 

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (59’ Μπερμπάτοφ), Τζιόλης, Σάμπο (46’ Κάτσε), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (89’ Μαλεζάς)

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (76’ Πλατέλλας), Βάργκας (56’ Μπαρμπόσα), Μπουονανότε (67’ Μάνταλος), Αραβίδης.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags