Οι «νερατζούρι» είχαν το απόλυτο στη Serie A (5x5) κι ήθελαν να συνεχίσουν την ξέφρενη πορεία τους. Υπολόγιζαν όμως, δίχως το εκπληκτικό σύνολο του Πάουλο Σόουζα, με τους οιωνούς να είναι οι χειρότεροι από την αρχή κιόλας του αγώνα.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Χαντάνοβιτς έπεσε άτσαλα πάνω στον Κάλινιτς κι υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο ο Ίλισιτς μετουσίωσε σε γκολ. Η Ίντερ... ανοίχτηκε για να ψάξει την ισοφάριση κι ο σύλλογος της Φλωρεντίας εκμεταλλεύτηκε κάθε κενό που δημιουργήθηκε.

Στο 18', ο Ίλισιτς έπιασε ένα τρομερό σουτ, ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε όμως ο Κάλινιτς ήταν στην σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή, για να πάρει το «ριμπάουντ» και να σημειώσει το 2-0!

Οι «βιόλα» βρίσκονταν σε τρομερή κατάσταση και στο 23' προηγήθηκαν 3-0, έπειτα από εξαιρετική παράλληλη σέντρα του Αλόνσο και κοντινό τελείωμα του Κάλινιτς! Τα πράγματα για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και την ομάδα του πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, καθώς στο 31' ο Μιράντα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, για τράβηγμα στον Κάλινιτς (ήταν ο τελευταίος παίκτης).

Οι Μιλανέζοι κατάφεραν να μειώσουν σε 3-1 με τον Ικάρντι όμως η Φιορεντίνα δεν πτοήθηκε κι ολοκλήρωσε το... πάρτι με μία ακόμη συνεργασία των Ίλισιτς και Κάλινιτς και τον τελευταίο να σημειώνει το 4-1 στο 76', πετυχαίνοντας χατ-τρικ!

Έτσι, οι «βιόλα» έφτασαν σε μία επιβλητική νίκη, αναγκάζοντας την Ίντερ στην πρώτη της ήττα τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, βρέθηκαν στην κορυφή της Serie A (ισοβαθμούν με τους «νερατζούρι» αλλά υπερτερούν στα γκολ), κάτι το οποίο είχε να συμβεί από τη σεζόν 1998-99 (20η αγωνιστική, 42 βαθμούς).

Πηγή: sdna.gr