Κατά καιρούς το στόμα του έχει πει μοναδικές ατάκες, έξυπνες, ευρηματικές και… ιντριγκαδόρικες και είναι δεδομένο πως και φέτος, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Λίβερπουλ, θα μας προσφέρει και άλλες τέτοιες!

Ας θυμηθούμε όμως ορισμένα από τα «μαργαριτάρια» που έχει κατά καιρούς ξεστομίσει:

Ατάκα από τα πρώτα χρόνια της προπονητικής του καριέρας: «Το ταλέντο μου ως ποδοσφαιριστής ήταν για την… 5η κατηγορία, όμως το μυαλό μου για την Μπουντεσλίγκα! Το αποτέλεσμα αυτού ήταν μια καριέρα στη 2η κατηγορία».

Για το στυλ ποδοσφαίρου που εφάρμοσε στην Ντόρτμουντ: «Οι  φίλαθλοι δεν θέλω να μας ξεχωρίζουν μόνο επειδή φοράμε μαύρες και κίτρινες φανέλες. Ακόμη και αν φοράμε κόκκινες, ο κόσμος στο γήπεδο θα πρέπει να σκέφτεται: «Αυτό το στυλ είναι της Ντόρτμουντ»!

«Δεν μπορείς να νικήσεις χωρίς συστήματα και τακτικές, όμως το συναίσθημα είναι αυτό που πάντα κάνει τη διαφορά».

Για τη διαφορά του με τον Αρσέν Βενγκέρ:  «Του αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας, να δίνει πάσες. Η ομάδα του είναι σαν ορχήστρα. Μιλάμε όμως για…. ήσυχο τραγούδι. Εμένα μου αρέσει η heavy metal»!

Μετά την πρώτη του νίκη επί της Μπάγερν στο Μόναχο: «Την τελευταία φορά που η Μπορούσια νίκησε εδώ, οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές μου ακόμη θήλαζαν».

Για τις διαφορές της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν: «Έχουμε στα χέρια μας ένα τόξο, το βέλος και εάν σημαδέψουμε σωστά θα χτυπήσουμε το στόχο. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι η Μπάγερν έχει… μπαζούκα! Παρόλα αυτά, όμως, ο Ρομπέν  των Δασών ήταν αρκετά πετυχημένος»!

 «Η Μπάγερν αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, όπως οι Κινέζοι τη βιομηχανία! Κοιτά τι κάνουν οι άλλοι και το αντιγράφουν, με άλλα πρόσωπα και περισσότερα χρήματα. Στο τέλος, βέβαια, τους ξεπερνά όλους».

Για τη μεταγραφή του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ στην αιώνια αντίπαλο, Σάλκε: «Ήμουν έκπληκτος εκείνη τη μέρα. Του έστειλα μήνυμα στο κινητό και τον ρώτησα «Γιατί στη Σάλκε;;;;;;;». Έβαλα επτά ερωτηματικά, αλλά δεν μου απάντησε ποτέ. Ήταν καλό παιδί μέχρι εκείνο το πρωί».

Ατάκα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ματς Χούμελς: «Θα τον περιμένουμε, όπως η σωστή σύζυγος περιμένει τον άντρα της που είναι στη φυλακή».

Πηγή: england365.gr