Facebook Pixel Το καλό το φυλούσαμε για το τέλος... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2015-10-11 20:53:00

Το καλό το φυλούσαμε για το τέλος... (ΒΙΝΤΕΟ)

Το καλό το φυλούσαμε για το τέλος... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική με καλή εμφάνιση από τη μέση και μπροστά επικράτησε 4-3 της Ουγγαρίας σε ένα ματς... ροντέο, κλείνοντας με νίκη τα μαρτυρικά προκριματικά του EURO 2016. Σκόρερ οι Σταφυλίδης, Ταχτσίδης, Μήτρογλου και Κονέ

Μια ανισοβαρής Εθνική, που πετούσε φωτιές μπροστά αλλά ήταν πολύ ευάλωτη πίσω, έκλεισε με νίκη 4-3 (πρώτη και μοναδική...) επί της Ουγγαρίας τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Euro 2016, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου. Τα τρία "δεκάρια" πίσω από τον Μήτρογλου έκαναν την Εθνική να έχει καλή κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, εξ ου τα τέσσερα γκολ και οι ευκαιρίες. Ένας επιπλέον πόντος για τον χαρακτήρα που έβγαλε η Εθνική, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ δυο φορές, αλλά το γύρισε. Πολλά τα θέματα στην άμυνα, κυρίως ατομικά και συγκέντρωσης... Σκόρερ για την Εθνική μας οι Σταφυλίδης, Ταχτσίδης, Μήτρογλου και Κονέ. Όσον αφορά στους Ούγγρους τερμάτισαν στην 3η θέση και θα συμμετέχουν στα μπαράζ.

Τουλάχιστον σκοράραμε...

Το "τρικ" του Τσάνα με τα τρία "δεκάρια" (Πέλκας, Μάνταλος, Φορτούνης) έπιασε μόλις στο 5` με... ΠΑΟΚτσήδικο γκολ! Ο Πέλκας μοίρασε, ο Κίτσιου έβγαλε την παράλληλη μπαλιά και ο επερχόμενος Σταφυλίδης την έστειλε στα δίχτυα! Οι Ούγγροι προειδοποίησαν με τη μεγάλη ευκαιρία του Μπόντε στο 22` και στο 26` ήρθε το 1-1. Ο Λεάντρο σέντραρε από αριστερά και ο Λόβρεντσιτς βγήκε με την άνεση του στην πλάτη του Σταφυλίδη και ισοφάρισε...

Κρίμα, γιατί οι διεθνείς είχαν μπει με διάθεση και στο 24` ο πολύ καλός Πέλκας είχε χάσει ευκαιρία για το 2-0. Οι Μαγυάροι πήραν αυτοπεποίθηση μετά το γκολ, ανέβασαν την απόδοση τους κι έκαναν και άλλη φάση με τον Γιουχάζ στο 33`, ενώ στο μεταξύ ο σκόρερ και... μοιραίος Σταφυλίδης έγινε αλλαγή από τον Χολέμπας. Δίκαιο σε γενικές γραμμές το σκορ στο ημίχρονο, καθώς αν και "φάγαμε" φάσεις στην άμυνα, τουλάχιστον κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα από τη μέση και μπροστά.

Μπράβο!

Πάνω που μπήκαμε καλά στο δεύτερο μέρος, στο 54` από ένα κόρνερ ο Νέμεθ με εύκολη προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-2. Δυο λεπτά μετά όμως, οι διεθνείς έκρυψαν την μπάλα, ο Μάνταλος βρήκε τον Ταχτσίδη που με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 2-2! Το ματς είχε γίνει "όσα πάνε κι όσα `ρθουνε" κι οι ευκαιρίες έρχονταν κατά ριπάς, με τον Μπόντε στο 58` να αστοχεί για το 2-3, ενώ στη συνέχεια, Φορτούνης, Ταχτσίδης και Μήτρογλου βρέθηκαν σε ευνοϊκές θέσεις για ένα τρίτο γκολ.

Το ματς μύριζε από μακριά γκολ και στο 74` η μία από τις αλλαγές του Στορκ, ο Κάλμαρ έδωσε ωραία στον Νέμεθ που έγραψε το 2-3. Άμεση σχεδόν ήταν η απάντηση της γαλανόλευκης, καθώς στο 79` ο Ταχτσίδης έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον Μήτρογλου που έγραψε το 3-3. Το... ροντέο ολοκληρώθηκε με ευχάριστο για εμάς τέλος, καθώς στο 86` από σέντρα του Χολέμπας από αριστερά ο Κονέ τρύπωσε ανάμεσα στα στόπερ και με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 4-3 που έμελλε και τελικά να είναι και το σκορ του αγώνα.

Ελλάδα (Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35' Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (64' Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (72' Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.

Ουγγαρία (Στορκ): Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούντζακ (71' Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα (71' Νάγκι), Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρεντσιτς (62΄Νίκολιτς).

Γκολ: 5' Σταφυλίδης, 57' Ταχτσίδης, 79' Μήτρογλου, 86' Κονέ / 26' Λόβρεντσιτς, 54', 76' Νέμεθ

Κάρτες: 36' Γιούχας, 42' Έλεκ, 43' Χολέμπας, 44' Μόρας, 45'+2' Νέμεθ, 78' Μπόντε, 89' Φιόλα
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags