Το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν το πρώτο που διέρρευσε στον Τύπο για διάδοχος του Τραϊνού Δέλλα, με αποτέλεσμα γρήγορα τα νέα να φτάσουν και στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που αγωνιούν για την επόμενη μέρα στην ομάδα.

Οι περισσότεροι παίκτες είδαν με καλό μάτι την προοπτική του Ισπανού τεχνικού, λόγω της προηγούμενης επιτυχημένης παρουσίας του στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο, ωστόσο υπήρχε κι ένας παίκτης, κορυφαίο όνομα, που ...σοκαρίστηκε ακούγοντας το όνομα του Χιμένεθ.

Ο λόγος για τον Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος στο προηγούμενο πέρασμά του από την Ένωση, είχε αρπαχτεί με τον Ισπανό τεχνικό και σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ παραλίγο να είχαν πιαστεί και στα χέρια!

Συγκεκριμένα, ο Χιμένεθ σε μία προπόνηση έκανε παρατηρήσεις στους επιθετικούς της ΑΕΚ για τα λάθη που έκαναν και ο Αλγερινός φορ του είχε πει: "Γιατί δεν με πιάνεις στο τέλος να μου τα πεις πρόσωπο με πρόσωπο και μου το λες μπροστά στους συμπαίκτες μου; Γιατί με κατηγορείς μπροστά τους και φαίνομαι εγώ ο κακός; Αν δε με σέβεσαι εσύ, δε σε σέβομαι κι εγώ".

Ο Ισπανός κόουτς με τη σειρά του είχε απαντήσει: "Πολλά λες, λίγα κάνεις. Αύριο να μην έρθεις για προπόνηση. Θα μιλήσεις με τον πρόεδρο", ενώ ο Τζιμπούρ του είχε πει: "Εγώ θα έρθω! Έχω συμβόλαιο. Θα έρθω και διώξε αν δε με θες"!

Μάλιστα, δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ακόμα ότι ο "τρομοκράτης" είχε πει και το φοβερό: "Αν είσαι άντρας, έλα έξω να τα πούμε οι δυο μας"! Όπως έγραφαν οι ρεπόρτερ της ομάδας, ο Τζιμπούρ μετά απ΄ αυτή την ατάκα είχε κινηθεί απειλητικά προς το μέρος του Χιμένεθ, αλλά ο Λυμπερόπουλος με τον ...Δέλλα τον είχαν σταματήσει!

Όπως γίνεται επομένως αντιληπτό είναι ένα "θέμα" πώς θα συνεργαστούν ξανά οι δυο τους, αν και εφόσον ο Ισπανός τεχνικός αναλάβει την ΑΕΚ.