Facebook Pixel Κόλκας:Το «έγκλημα» του Αρνεσεν
| 2015-10-24 21:13:00

Κόλκας:Το «έγκλημα» του Αρνεσεν

Κόλκας:Το «έγκλημα» του Αρνεσεν

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό το έχουν σπάσει το Μαρθαβουτσόμετρο με την κλάψα τους, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε που βαδίζει το πρότζεκτ της ομάδας μας. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Όχι πως δεν μας κάνει έξαλλους αυτό που συμβαίνει με την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ επιλέγει να μην ασχοληθεί και εμείς με την πλευρά μας δεν βρίσκουμε το πάτημα. Είναι σωστό που δεν ασχολείται; Κατ εμέ λάθος, αλλά στη Μικράς Ασίας εκτιμούν πως δεν θέλουν να κάνουν τους… καραγκιόζηδες.

Πρέπει να κάνεις τον Καραγκιόζη σε αυτό το Πρωτάθλημα για να είσαι ευνοημένος; Μάλλον ναι, αφού ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να είναι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα με αρκετή εύνοια από την ώρα που θα καθαρίσει το πρωτάθλημα. Απλά συνεχίζει να τον κάνει και μετά για αυτό και αποκλείεται στη διοργάνωση από μέτριους Βέλγους. Είναι κάτι που αν αρχίσεις να το κάνεις – τον Καραγκιόζη – σε παίρνει μαζί του και στη συνέχεια.

Στα δικά μας τώρα. Επειδή ακούω διάφορα για τον Τούντορ, θα πρέπει να ξέρουν άπαντες πως ο Ιβάν στη παρουσία του εδώ τον αποθεώνει. Αυτόν που ο μεγαλομέτοχος έχει ελαφρώς στο γκάζι, είναι ο Άρνεσεν. Και αυτό γιατί προφανώς περίμενε μεγαλύτερη βοήθεια από τις επιλογές του.

Το «έγκλημα» Άρνεσεν στις μεταγραφές του καλοκαιριού, ήταν αυτό που φώναζα και κανένας δεν άκουγε. Δεν γίνεται να στήσεις ρόστερ από την αρχή σχεδόν, χωρίς να έχεις δημιουργικό χαφ. Το βάρος στον Πέλκα είναι μεγάλο.

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί ο ΠΑΟΚ ενώ είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του δεν κερδίζει, είναι αυτή. Δεν έχει δημιουργικότητα στη ζώνη άμυνας του αντιπάλου.

Ενώ έχει ταχύτητα, ενώ έχει αυτοματισμούς, ενώ έχει παίκτες να παίξουν το ένας με έναν, αν κάτσουμε να μετρήσουμε πόσες φορές δεν έγιναν γκολ εύκολες θεωρητικά φάσεις, θα χαθούμε στη μετάφραση.

Ο Τούντορ την ομάδα την έχει σε επίπεδο εικόνας, μπροστά από εκεί που περιμέναμε. Με τα λάθη του, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν, αλλά με καλό ποδόσφαιρο σε σχέση με το ρόστερ που υπάρχει.

Μέχρι στιγμής ο Άρνεσεν τον κρέμασε στον τερματοφύλακα και βέβαια στο κενό του δημιουργικού χαφ. Το να πιστέψεις πως ο Πέλκας μπορεί να σηκώσει το βάρος αποτελεί αδικία για το παιδί αλλά και ποδοσφαιρική αφέλεια.

Το πρώτο πράγμα που οφείλει λοιπόν να κάνει ο Άρνεσεν, είναι να ψάξει για δύο παίκτες που θα καλύψουν τα βασικά κενά που άφησε.

Από την άλλη και αυτός έχει δικαιολογίες για τα καλοκαιρινά, όμως εδώ δεν είμαστε για να ψάχνουμε ελαφρυντικά.

Πηγή: metrosport.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags