Facebook Pixel Ο Φούντας «σέρβιρε», ο Αστέρας «έλαμψε»
| 2015-10-28 22:50:00

Ο Φούντας «σέρβιρε», ο Αστέρας «έλαμψε»

Ο Φούντας «σέρβιρε», ο Αστέρας «έλαμψε»

Με τον Ταξιάρχη Φούντα να βρίσκεται σε πολύ καλό βράδυ και να «σερβίρει» δύο τέρματα, όντας παράλληλα άτυχος καθώς τραυματίστηκε, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 4-0 της Καλλονής, εντός έδρας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά τη νίκη στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ (2-1) για το πρωτάθλημα, οι Αρκάδες ήθελαν να συνεχίσουν με επιτυχίες και στο κύπελλο, απέναντι στην ομάδα της Μυτιλήνης, κόντρα στην οποία έχουν μόνο νίκες στην Τρίπολη.
 

Δυναμική εκκίνηση, δοκάρια και γκολ!

Το σύνολο του Στάικου Βεργέτη μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και στο 13' έφτασε μία «ανάσα» από το γκολ, όταν ο Φερνάντεθ με ωραία ενέργεια και πλασέ από τα όρια της μεγάλης περιοχής σημάδεψε το δοκάρι του Δαύκου.

Ο Μουκάμ λίγο αργότερα σημάδεψε εκ νέου σίδερο (20') όμως ένα λεπτό μετά, οι Αρκάδες ήταν εύστοχοι. Ο Φούντας έβγαλε ωραία σέντρα προς το ύψος της μικρής περιοχής κι ο Λανθαρότε με πλασέ στην κίνηση βρήκε δίχτυα για να «γράψει» το 1-0.
 

Διαχείριση ο Αστέρας, ανήμπορη η Καλλονή

Το γκολ έφερε ηρεμία στους γηπεδούχους, οι οποίοι διατήρησαν τα ηνία της αναμέτρησης μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, δίχως να είναι απειλητικοί και να έχουν έναν παθητικό ρόλο.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αστέρας πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων κι έβαλε τις βάσεις για μία σημαντική νίκη. Ο Φούντας, όπως και στο πρώτο μέρος, «σέρβιρε», αυτή τη φορά με εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, ο Σκούρτης πήρε εύκολα την κεφαλιά και σημείωσε το 2-0.

Το κερασάκι στην τούρτα

Ο Φούντας ήταν ο καλύτερος του αγώνα, ωστόσο ένας τραυματισμός ανάγκασε τον Στάικο Βεργέτη να τον αντικαταστήσει και να περάσει στη θέση του τον Μάσα. Ο τελευταίος έδωσε ενέργεια, κέρδισε πέναλτι από τον Ουνγιαλίδη κι ο Σκούρτης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, σημείωσε το 3-0 για τους Αρκάδες.

Σαν να μην έφτανε ένα, η Καλλονή, αυτή τη φορά με τον Δαύκο, υπέπεσε σε ένα ακόμη πέναλτι. Ο Φερνάντεθ ανέλαβε την εκτέλεση, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε όμως ο πρώτος πήρε το «ριμπάουντ» και διαμόρφωσε το 4-0.

Έτσι ο Αστέρας ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο κύπελλο ενώ μετά και τη χθεσινή (27/10) ισοπαλία ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Κισσαμικό (0-0), βρίσκεται μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας του 8ου ομίλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Μούκαμ, Αλόκο, Τσοκάνης (77' Γκρόσιος), Τορμένα, Χαμντανί, Νίκο Φερνάντεθ, Ντούντου, Σκούρτης, Λανθαρότε (66' Παντελιάδης), Φούντας (58' Μάσα)

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Κλαντρούμπσκι (74' Κεϊτά), Αντέτζο, Βαλιός, Γιουκαρής (54' Γουέρε), Μπουρούς, Κρολ (46' Ουνγιαλίδης), Χιντασέλι, Ξυδάς, Χατζηδημητρίου 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ήταν ο Φούντας ο καλύτερος του γηπέδου;

Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ και του Πανιώνιου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και «σέρβιρε» δύο τέρματα στους συμπαίκτες του, δημιουργώντας παράλληλα αρκετούς κινδύνους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Από τη μέση και μπροστά η Καλλονή έδειχνε να μην έχει καθόλου καλά πατήματα, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει ο Αστέρας και να μην της επιτρέψει να δημιουργήσει ουσιαστικές φάσεις. Η άμυνά της επίσης είχε πολλά κενά ενώ υπέπεσε και σε δύο πέναλτι...

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Δίχως προβλήματα ο «άρχοντας του αγώνα», σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερα επίμαχες φάσεις. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι τόσο στο μαρκάρισμα του Ουνγιαλίδη στον Μάσα, όσο και σε εκείνο του Δαύκου στον Φερνάντεθ

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Μετά τη νίκη στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ για το πρωτάθλημα (2-1), ο Αστέρας έδειξε ξανά καλό πρόσωπο και πήρε μία σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας στο θεσμό του κυπέλλου.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Όπως προαναφέρθηκε, ο Φούντας ήταν ίσως ο MVP του αγώνα, μοιράζοντας δύο ασίστ. Λανθαρότε, Σκούρτης, Μάσα και Φερνάντεθ πέτυχαν τα τέρματα για τους Αρκάδες και συνέβαλαν τα μέγιστα στο να έρθει το πρώτο «τρίποντο» στη διοργάνωση.

Πηγή: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags