Facebook Pixel Κόλκας: Τα πρότζεκτ κρίνονται στο τέλος
| 2015-11-03 22:52:00

Κόλκας: Τα πρότζεκτ κρίνονται στο τέλος

Κόλκας: Τα πρότζεκτ κρίνονται στο τέλος

Σε κάποια φάση αντιλήφθηκα, μετά τον αγώνα της Τρίπολης, πως υπάρχει ένα κλίμα αποχώρησης του Τούντορ – ως ενδεχόμενο – αν στα επόμενα τρία – τέσσερα παιχνίδια δεν πάει καλά και δεν πάρει αποτελέσματα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Επειδή τους συναδέλφους που το έλεγαν ως ενδεχόμενο δεν τους λες και … άμπαλους, υποψιάστηκα πως υπάρχει κάποιος εντός ΠΑΟΚ που υπό το καθεστώς της πίεσης που έφερε το αποτέλεσμα, έβγαλε δυσφορία για τον προπονητή.

Δεν λέω πως υπάρχει θέμα, απλά λέω πως υπάρχει ένας άνθρωπος εντός ΠΑΟΚ, που δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αθλητικό πρότζεκτ. Και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα.

Ο Τούντορ αλήθεια είναι ότι κάνει λάθη. Αρκετά μάλιστα, κυρίως στο κομμάτι της διαχείρισης. Αυτό όμως που επίσης είναι ξεκάθαρο, είναι πως η κεντρική του ιδέα για το ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ καλή.

Κανένα σοβαρό πρότζεκτ δεν κρίθηκε μήνα Νοέμβρη. Πόσο μάλλον ένα το οποίο ο προπονητής πήρε στα χέρια του τα βασικά του εργαλεία τέλη Αυγούστου.

Η οποιαδήποτε κουβέντα για τον προπονητή αυτή την περίοδο αρχίζει και τελειώνει στο πώς διαχειρίστηκε ένα παιχνίδι. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνολική κριτική για το έργο του, έχοντας βέβαια και το ελαφρυντικό πως οι επιλογές του Φρανκ Αρνεσεν δεν μπορεί να πει κανείς πως έχουν θέλξει με την παρουσία τους μέχρι τώρα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παρασύρεται από κανένα συναίσθημα όσο επέλεξε να βαδίσει σε ένα ξεκάθαρο πλάνο. Οποιος πιστεύει πως αυτό δεν θα έχει τα σκαμπανεβάσματά του, είναι γελασμένος. Οποιος όμως προκαλεί πίεση εντός της ομάδας, ο χαρακτηρισμός που του αρμόζει../ δεν μπορεί να μεταφερθεί σε έντυπο.

Ο Τούντορ έχει χρόνο, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Και ο χρόνος του πρέπει να είναι παραγωγικός. Να κρατήσει την καλή κεντρική ιδέα και να πάει στο επόμενο βήμα. Να δημιουργήσει τις παραλλαγές της που θα τον καλύπτουν όταν πρέπει.

Ο Τούντορ πρέπει να πιεστεί για να καταλάβει επίσης πως πρέπει να δουλέψει και πάνω στους αντιπάλους. Καμιά φορά να προσαρμοστεί στις ανάγκες που δημιουργούνται. Να αποκτήσει λίγο πιο σύνθετη σκέψη.

Ο Κροάτης έχει αδυναμίες, είναι σαφές αυτό και μάλλον το γνωρίζαμε εξ αρχής, όταν τον ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ. Οπως γνωρίζαμε πως θα μάθει πολλά για την προπονητική, μέσα από τον ΠΑΟΚ. Ομως αυτό που έχει δείξει μέχρι σήμερα, δεν έχει αρνητικό πρόσημο. Ούτε βέβαια είναι σωστό να ανοίγουμε την κουβέντα για τον Τούντορ μετά από ένα κακό αποτέλεσμα.

Αλλωστε, αν είναι να ανοίξουμε κουβέντα για κάποιον, πρώτος στη λίστα δεν είναι ο Τούντορ. Προηγούνται ο Αγγελίδης και ο Αρνεσεν…

Πηγή: metrosport.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags