Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Δεν είναι αυτός ο Σεμπά!
| 2015-11-12 01:30:00

Νικολακόπουλος: Δεν είναι αυτός ο Σεμπά!

Νικολακόπουλος: Δεν είναι αυτός ο Σεμπά!

ΑΝ μη τι άλλο, πάντως, ο Μάρκο Σίλβα τη φιλοσοφία και την τακτική του δεν την αλλάζει! Όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος

  • Πόσες μεταγραφές ήταν στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού; Τρεις, ο Ντα Κόστα, ο Πάρντο κι ο Ιντέγε. Να θυμίσω ότι ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος η, Τσάμπιονς Λιγκ ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει βάλει πάνω από τέσσερις καινούργιους παίκτες. Κι αυτό το νούμερο είναι το μάξιμουμ. Σπάνια έχει τέσσερις μεταγραφές στην ενδεκάδα. Συνήθως είναι δύο η, τρεις.
  • Πόσες αλλαγές είχε η σύνθεση σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο ματς, με την Ντιναμό; Τέσσερις. Κι αυτό είναι το μάξιμουμ αλλαγών που κάνει ο Μάρκο από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Και ήταν αναγκαστική η μία (Ντα Κόστα-Μποτία) και εν πολλοίς και η δεύτερη (Σαλίνο-Ομάρ).

Εγώ σας το είχα πει από το ξεκίνημα της σεζόν, ότι του Μάρκο δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Είναι θιασώτης της μόνιμης ενδεκάδας και των όσο το δυνατό λιγότερων αλλαγών. Μην ξεχνάμε ότι τρία συνεχόμενα ματς εκτός έδρας (Περιστέρι, Ζάγκρεμπ, Βέροια) τα έβγαλε με την ίδια ενδεκάδα!

Πραγματική είδηση στο τελευταίο ματς ήταν ότι άφησε στον πάγκο τον Σεμπά! Ο Βραζιλιάνος ήταν απολύτως βασικός σε μία ολόκληρη σειρά οκτώ αγώνων, πέντε πρωταθλήματος και τριών Τσάμπιονς Λιγκ! Κάπου έβγαλε κι αυτός μία κούραση, αλλά κάπου μετράει κι αρνητικά η αδυναμία του στην τελική προσπάθεια.

Το ότι δεν έχει ακόμη σκοράρει, αλλά ούτε και δημιουργήσει γκολ, λέει αρκετά πράγματα για τον πολύτιμο αυτό παίκτη, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν έχει καν καλά τελειώματα. Δηλαδή μπορεί να μην βάλεις γκολ και να μην φτιάξεις γκολ, όμως μπορεί να σουτάρεις καλά και να ατυχήσεις, να φύγει η μπάλα λίγο άουτ η, νακάνει ο γκολκίπερ μία σωτήρια επέμβαση. Όπως μπορεί να μην δημιουργείς γκολ, αλλά να κάνεις καλές πάσες και σέντρες, τις οποίες δεν εκμεταλλεύονται οι συμπαίκτες σου. Με τον Σεμπά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Απλά θυμάσαι ένα σουτ στο δοκάρι με τον Ατρόμητο, αλλά κι εκεί η μπάλα κόντραρε.

Γνώμη μου; Το παιδί όντως δεν είναι σούπερ στο κομμάτι αυτό, αλλά με τίποτα δεν είναι κι αυτό που βλέπουμε, δηλαδή να μην μπορεί να σταυρώσει ένα καλό σουτ η, μία καλή σέντρα. Είναι προφανές ότι έχει θέμα στην ψυχολογία του, ακριβώς γιατί δεν του βγαίνουν καλές φάσεις. Κάπου τον έχει πάρει από κάτω.

Και το λέω αυτό, για τον απλούστατο λόγο ότι στην Πορτογαλία δεν ήταν έτσι. Σε δύο σεζόν στην Εστορίλ έβαλε 13 γκολ: 8 στο πρωτάθλημα, 3 στα Κύπελλα και 2 στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι είχε κι 11 ασίστ. Κι εντάξει, δεν είναι μεγάλο το νούμερο για εξτρέμ, αλλά δεν είναι και μικρό, 13 γκολ κι 11 ασίστ σε δύο χρόνια. Είναι αρκετά αξιοπρεπές να τελειώνεις τη σεζόν με 6-7 γκολ και 5-6 ασίστ. Τέλος πάντων, καμία σχέση με το μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ, που έχει τώρα στα 12 πρώτα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι αυτός ο Σεμπά! Έχει αγχωθεί το παιδί γιατί δεν του βγαίνουν οι φάσεις. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα ξεμπλοκάρει κι αυτός, όταν του βγουν ένα-δύο γκολ κι ασίστ.

 Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/11/2015 - gavros.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags