Σκληρή είναι η κριτική που ασκείται στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Πορτογαλίας μέσω του τελευταίου τεύχους του «Dragões Diário»μετά και το πρόσφατο φιλικό με το Λουξεμβούργο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό άρθρο, ο Σάντος προτιμά να... προφυλάσσει τους ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δίνοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες της Πόρτο, οι οποίοι επιστρέφουν έτσι στον σύλλογό τους περισσότερο κουρασμένοι.

Στο ίδιο θέμα, μάλιστα, γίνεται λόγος και για τον επιλεκτικό (αυτο)αποκλεισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο! «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτοκαλείται και επιλέγει παιχνίδια στα οποία παίζει για την εθνική ομάδακαι τώρα ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να προφυλάξει ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ, σπαταλώντας αντίθετα της Πόρτο. Προς γνώση του ομοσπονδιακού τεχνικού αφήνουμε το πρόγραμμα της Πόρτο για τις επόμενες αγωνιστικές.

Το Σάββατο 21/11 με την Αγκρένσε, Τετάρτη 24 με την Ντίναμο Κιέβου, Σάββατο 28 με την Τοντέλα, στις 2 Δεκεμβρίου με την Ουνιάο ντε Μαδέιρα, στις 5 με την Πάσος Φερέιρα και στις 9 με την Τσέλσι. Κάτι που σημαίνει έξι παιχνίδια σε 19 ημέρες. Αν ο κύριος ομοσπονδιακός τεχνικός γνωρίζει κάποια άλλη πορτογαλική ομάδα με περισσότερα παιχνίδια και μεγαλύτερη ανάγκη για προφύλαξη, παρακαλούμε να μας την πει» γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Στο παιχνίδι με το Λουξεμβούργο αγωνίστηκαν τρεις παίκτες της Πόρτο, δύο της Σπόρτινγκ και ένας της Μπενφίκα.