Όλα τα τελευταία χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του Ολυμπιακού στην Ελλάδα έχουν ειπωθεί πάρα πολλά σχετικά με τον τρόπο που οι Ερυθρόλευκοι παίρνουν τα πρωταθλήματα. Από την εποχή της παντοκροταρίας του Σωκράτη Κοκάλλη, μέχρι σήμερα επί προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγεται ότι η ομάδα του Πειραιά έχει την "προστασία" της διαιτησίας.

Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, η απάντηση που έδωσε μία μεγάλη δόξα της ομάδας, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών σε πολλούς τίτλους που πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, όταν ρωτήθηκε ανοιχτά για την εύνοια που ενδεχομένως απολαμβάνει η ομάδα της καρδιάς του.

Στην ουσία ο μεγάλος "Τζόλε" παραδέχθηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο contra.gr, ότι είναι λογικό η καλύτερη ομάδα να έχει την "προστασία" της διαιτησίας, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μάλιστα, ο παλαίμαχος άσος θυμήθηκε ότι την ίδια αντιμετώπιση είχε ο Ολυμπιακός όταν έπαιζε στην Ευρώπη με μεγαλύτερες ομάδες, φέρνοντας τα τρανό παράδειγμα με το περιβόητο χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος.

Δείτε τι είπε...

"Νομίζω όλες οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη έχουν κάποια προστασία ή εύνοια. Είναι λογικό. Όταν είναι κάποιος πρώτος και πάει καλά σίγουρα πρέπει να ψάχνουμε κάτι να τον εμποδίσουμε, να τον μειώσουμε. Νομίζω όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν έυνοιες γιατί είναι λογικό όταν παίζει μία μεγάλη ομάδα με μία μεσαία ή μικρή σε κάποια σημεία να φαίνεται ότι υπερτερεί η μεγάλη ομάδα.

Εμείς ζήσαμε στην Ευρώπη τέτοιες περιπτώσεις.  Εμένα μου έρχεται στο μυαλό πάντα η απόκρουση του Ρομπέρτο Κάρλος μέσα στο Μπερναμπέου που απέκρουσε καλύτερα και από τον τερματοφύλακα! Ή όταν στο ΟΑΚΑ παίζαμε πάλι με τη Ρεάλ, ο Γιαννακόπουλος πέρασε τον Κανιθάρες, τον ...έκοψε στα δύο και δεν είδε κανένας τίποτα.

Απλά θέλω να πω ότι όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν κάποιες στιγμές εύνοιας. Λογικό είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτό, αλλά βλέπουμε ότι είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το θέμα είναι ότι πάντα εδώ ψάχνουμε τη δικαιολογία να μειώσουμε τον άλλο". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρώτησαν τον ΓΧ τι ομάδα είναι και δείτε τι απάντησε!