Facebook Pixel Κόλκας: Σύννεφα πάνω απ την πιο έξυπνη επένδυση
| 2015-11-19 23:16:00

Κόλκας: Σύννεφα πάνω απ την πιο έξυπνη επένδυση

Κόλκας: Σύννεφα πάνω απ την πιο έξυπνη επένδυση

Είναι μερικές φορές που πρέπει να σε θέλει στο ποδόσφαιρο. Η περίπτωση του Χάρη Χαρίση είναι να σε τρελαίνει.

Στα 20 του χρόνια, με μισή ουσιαστικά γεμάτη σεζόν στον ΠΑΣ, κατάφερε να δείξει πως είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή σπάνια.

Δεν συναντάς εύκολα στην Ελλάδα, 20χρονούς αμυντικούς χαφ που μπορούν να κάνουν ακόμη και δέκα κλεψίματα ανά παιχνίδι, που μπορούνε να περάσουν 40άρα κάθετη πάσα σαν αυτή που έβγαλε στον Ροντρίγκες.

Είναι με διαφορά ο παίκτης με τα καλύτερα στοιχεία, στη καλύτερη ηλικία από αυτούς που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι που πέρασε. Κι όμως, πάνω που προσπαθεί να μας επιβεβαιώσει για την πίστη που είχαμε στο ταλέντο του, έρχεται η δεύτερη θλάση στη σεζόν. Και μάλιστα δευτέρου βαθμού και αυτή που σημαίνει αυτομάτως πως έναν μήνα μετά θα μπει στις προπονήσεις. Σε φουλ ρυθμούς.

Από τη μία είναι η ευκαιρία του Τσίμιροτ, από την άλλη όμως ένα σημαντικό ταλέντο, μία πολύ έξυπνη επένδυση του ΠΑΟΚ, πάει στα πιτς και αρχίζει να φέρνει σύννεφα από πάνω της. Γιατί αν υπάρχει ευπάθεια, τότε μπαίνει στη λίστα Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Ένας ακόμη παίκτης υψηλών προδιαγραφών, αλλά και αρκετών τραυματισμών.

Ποδόσφαιρο, μυστήριο πράγμα. Εκεί που είσαι ψηλά καταρρακώνεσαι, εκεί που είσαι χαμηλά ξεπετάγεσαι. Θέλει ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και σοφές επιλογές.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά παιδιά σαν τον Χαρίση, φιλόδοξα, που πιέζονται για να πετύχουν και πρέπει να τα βοηθήσει για να μάθουν να διαχειρίζονται την πίεση, την καριέρα τους, το σώμα τους.

Ας ελπίσουμε πως μέσα από την διαδικασία που ζούνε, μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συχνά πυκνά, θα μπορέσουν να βρούνε την ισορροπία τους.

ΥΓ. Αυτό που έγινε χθες στην Ουγγαρία, είναι δείγμα σήψης. Πραγματικά ο μπασκετικός ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει κάτι, όμως υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται βοήθεια από τον πάγκο της. Το να χάνεις ένα παιχνίδι που ήσουν 18 μπροστά, να δέχεσαι 35 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, είναι αν μη τι άλλο αστείο.

Αστείο γιατί σε καμία σοβαρή ομάδα, ο προπονητής δεν θα άφηνε αυτή τη χαλάρωση. Θα καταλάβαινε πριν είναι αργά το τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ, όμως έχω την αίσθηση πως δεν έχει την διάθεση και την διαύγεια που είχε στο παρελθόν. Και είναι λογικό γιατί όταν έχεις να στήσεις μία ομάδα χωρίς εφόδια, αντιμετωπίζοντας πάρα πολλές δυσκολίες, είναι λογικό να χάνεις ενέργεια.

Μία ενέργεια όμως που είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να μη ζει εξευτελιστικές ήττες σαν την χθεσινή.

Πηγή: metrosport.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags