Facebook Pixel Στραματσόνι, μην τον βγάλεις από την 11αδα!
| 2015-12-03 22:26:00

Στραματσόνι, μην τον βγάλεις από την 11αδα!

Στραματσόνι, μην τον βγάλεις από την 11αδα!

Ο Αναστασίου τον είχε... παρκάρει στον πάγκο, όμως ο Κλωναρίδης με τα δύο γκολ και την εμφάνισή του κόντρα στην Παναχαϊκή (1-2) απέδειξε πως αξίζει να παίζει. Νίκη πρόκριση για το Τριφύλλι.

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε 2-1 στην Πάτρα την Παναχαϊκή. Και τα δύο γκολ των Πρασίνων τα πέτυχε ο Κλωναρίδης στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 90' με τον Στεργίδη, που ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο Τριφύλλι πάντως τα... έχασαν όταν ο Μάρκους Μπεργκ ζήτησε και έγινε αλλαγή στο 15', ωστόσο το ιατρικό τιμ ενημέρωσε πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.


Το... σόου Κλωναρίδη και το σοκ με Μπεργκ

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αρκετούς βασικούς παίκτες και έδειξε έτσι πως ήθελε πάρα πολύ την πρώτη του νίκη στον πράσινο πάγκο, έστω και αν ήταν στο Κύπελλο, κόντρα σε μία ομάδα Β' Εθνικής. Ωστόσο, εξίσου δυνατά ξεκίνα στο ματς και η Παναχαϊκή, η οποία στο πρώτο πεντάλεπτο απείλησε τρεις φορές τον Στέφανο Κοτσόλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά, αυτό που δεν έκαναν οι Πατρινοί, το έκανε ο Κλωναρίδης στο 7ο λεπτό, όταν κατέβασε ωραία την μπάλα, απέφυγε τον αντίπαλό του με πλασέ έγραψε το 0-1.
 

Το γκολ αυτό έδωσε... αέρα στους Πράσινους, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα όμως αγχώθηκαν πάρα πολύ, βλέποντας τον Μπεργκ να πονάει και να ζητάει αλλαγή (τελικά, δεν ήταν κάτι σοβαρό, αφού οι γιατροί κάνουν λόγο για διάταση). Ο Σουηδός αποχώρησε στο 15' και την θέση του πήρε ο Καρέλης. Το Τριφύλλι συνέχισε πάντως να είναι πολύ καλό στην κόντρα και στα επόμενα λεπτά, εκμεταλλευόμενοι και την απόφαση της Παναχαϊκής να μην κλειστεί πίσω, πάτησε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή και έχασε κάποιες ευκαιρίες,. Μεγαλύτερη όλων, ήταν αυτή του 32ου λεπτού, όταν ο Καρέλης βρήκε ωραία τον Πράνιτς, όμως ο Κροάτης πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά. Τελικά, το 0-2 έγινε στο 41' και πάλι από τον Κλωναρίδη, με ωραίο σουτ από πλάγια θέση.

Η... παραλίγο γκολάρα το γκολ-οφσάιντ στο 90'

Παρά το σκορ νίκης που είχε ο Παναθηναϊκός από το πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Στραματσόνι μπήκαν φουριόζοι και στην επανάληψη και στο πρώτο εικοσάλεπτο πίεσαν πολύ για ακόμα ένα γκολ. Στο 50' ο Κλωναρίδης σούταρε από κοντά, όμως ο Ασίγκμπα έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ, ενώ στο 52' και στο 64', τα σουτ των Κλωναρίδη και Πράνιτς, επίσης δεν κατέληξαν στα δίχτυα, λόγω της ικανότητας του Στρένζου, του πολύ καλού πορτιέρο των γηπεδούχων. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως στο 58' λίγο έλειψε να δούμε το γκολ της χρονιάς, όταν ο Σάντσεθ βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός εστίας, εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ πίσω από το κέντρο, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από το 70' και μετά ωστόσο και οι δύο ομάδες έσβησαν τις μηχανές και το παιχνίδι έγινε απίστευτα βαρετό. Η Παναχαϊκή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε το γκολ της... τιμής και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 88', όταν ο Κοτσόλης έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του την κεφαλιά του Τζίλας. Τελικά, το 1-2 έγινε στο 90' με κοντινή προβολή του Στεργίδη, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κρατάει, είναι η είσοδος του νεαρού Λάμπρου στο 82' και φυσικά η πρόκριση από τώρα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο:

Παναθηναϊκός 6 5-1
Λεβαδειακός 3 2-3
Παναχαϊκή 1 2-3
Κέρκυρα 1 1-3

Η επόμενη αγωνιστική:

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός

Παναχαϊκή – Λεβαδειακός

 



Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης (46’ Ντελέκος) (56’ λ.τ Τρίγκας), Μιγκέλ Πέδρο Φερέιρα (83’ Μητρόπουλος), Σιατραβάνης, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Τζίλας

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μαρινάκης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67’ Αμπέντ), Κλωναρίδης (82’ Λάμπρου), Μπεργκ (16’ λ.τ Καρέλης)

Κίτρινες: Τζίλας, Κάργας - Κουτρουμπής

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags