Facebook Pixel Ο Τζαβέλλας είναι καλό παιδί
| 2015-12-06 22:00:00

Ο Τζαβέλλας είναι καλό παιδί

Ο Τζαβέλλας είναι καλό παιδί

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον Γιώργο που έχει δημιουργήσει εχθρούς και έναν πιστό φίλο, τον Ιγκόρ Τούντορ…

Η ρετσινιά από το περσινό επεισόδιο με τον Αναστασιάδη του έχει στοιχίσει σε τέτοιο βαθμό που να αποτελεί μονίμως αποδέκτης της γκρίνιας και των αποδοκιμασιών από τους φίλους του ΠΑΟΚ, ακόμη κι όταν δεν αγωνίζεται. Γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθαρό μυαλό για να σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάς ευθύνες από έναν ποδοσφαιριστή που δεν συμμετέχει.

Προφανώς, όταν αγωνίζεται και ο ΠΑΟΚ δεν αποδίδει είναι ο πρώτος που θα σκεφτούν οι οπαδοί για να ξεσπάσουν.

Κανείς δεν έχει ασχοληθεί εκτενώς με όσα συνέβησαν πέρσι, αλλά, μονίμως ακούμε την ίδια ιστορία με τον Τζαβέλλα να αρνείται να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό ή κάτι τέτοιο, όπως ακριβώς την κυκλοφόρησαν οι άνθρωποι που πρόσκεινται στον πρώην τεχνικό της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ο Αναστασιάδης έχει φανατικούς φίλους, που, δυστυχώς τον υπερασπίστηκαν ακόμη κι όταν έχανε τον έλεγχο.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος ο Τζαβέλλας δεν ήταν επαρκείς, καθότι δεν έδωσε λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να τον ευνοήσουν και να εκθέσουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα που αγωνίζεται και κάπου έχασε το παιχνίδι…

Όχι ότι κουβαλά το σταυρό του… Όχι ότι δεν έκανε κι αυτός λάθη, αλλά, νομίζω ότι κάποια στιγμή, αν επιθυμεί κι ο ίδιος να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα, θα είναι ευχάριστο για όλη την ομάδα, της οποίας άλλωστε αποτελεί ενεργό στέλεχος.

Ο Τζαβέλας της περιόδου που διανύουμε δεν είναι ο καλύτερος Τζαβέλλας κι ας υπάρχει αυτή η εντύπωση. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος, σύμφωνα με τον ίδιο τον Τούντορ, που μπορεί να διατυπώσει καλύτερα μια εκτίμηση για τον ποδοσφαιριστή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι μια από τις βασικές επιλογές του προπονητή, παίζει και ιδρώνει και δικαιολογεί το μεροκάματό του, δείχνει ηγετικά χαρακτηριστικά σε πολλά σημεία των αγώνων του ΠΑΟΚ… Κι όλα αυτά, συν το γεγονός ότι δεν είναι… αδιάφορος στο σκοράρισμα, τον καθιστούν πολύτιμο για την ομάδα του. Τελεία και παύλα.

Κι αν έχει καλές σχέσεις με τον Γιώργο Σαββίδη, δεν είναι ο μοναδικός. Κι για άλλους ισχύει το ίδιο, αλλά, δεν ακούσαμε να τους ειρωνεύονται ή να αναφέρεται το γεγονός με σκοπό να θίξουν υπολήψεις.

Και τέλος, είναι πιο σημαντικό αν τελικά βοηθά την ομάδα του κι αυτό θα πρέπει να σεβόμαστε πριν σκεφτούμε τα κουτσομπολιά, τις εμμονές, τις δεισιδαιμονίες, τα καμώματα προηγούμενων προπονητών.

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα δικαιολογούσα έναν ποδοσφαιριστή, που είναι συνήθως ανώριμος και υπερβολικός στις αντιδράσεις του. Δεν θα δικαιολογούσα τα λάθη του, ειδικά αν αυτά αναστατώνουν τη λειτουργία της ομάδας.

Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε λογικοί και δίκαιοι όταν θα πρέπει να εκτιμήσουμε την προσφορά του Τζαβέλλα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags