Και καλά έκανε ο άνθρωπος, για να έχουμε να λέμε, να ασχολούμαστε δηλαδή.

• Απλώς, αυτή την αναφορά του στον Ολυμπιακό τι την ήθελε; Αναφορά-κοτσάνα! «Αποκλείεται», είπε, «το μπάτζετ του Ολυμπιακού να είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας. Αντε να είναι λίγο, λίγο μεγαλύτερο»! Τι λίγο, όσο πατάει η γάτα; Προφανώς, ο άνθρωπος δεν είναι ενημερωμένος. Δεν ξέρει πράγματα, πρόσωπα, τιμές. Ο Ολυμπιακός μόνο για να αγοράσει από την Premier League τον Ιντέγε έσκασε πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Τι να λέμε τώρα!

• Κι αν πιστέψουμε το γερμανικό transfermarkt, που θεωρείται παγκοσμίως η πιο αξιόπιστη βάση δεδομένων σε σχέση με μεταγραφές και συμβόλαια, ο ΠΑΟΚ για όλες τις αγορές παικτών το περασμένο καλοκαίρι έδωσε όλα μαζί 5,5 εκατ. ευρώ! Για όλους αυτούς τους Λέοβατς και τους Σάμπο… Και παράλληλα πήρε και εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Λούκας και Νομπόα. Η δε χρηματιστηριακή αξία όλου του ρόστερ του ΠΑΟΚ πιάνει τα 37 εκατ. ευρώ, ενώ του Ολυμπιακού είναι σχεδόν τρεις φορές πάνω: στα 95 εκατ. ευρώ.

• Στον ΠΑΟΚ, πλην του Μπερμπάτοφ –γνωστού και ως… Περπάτοφ– και του Κόστα, παίρνει κανείς παίκτης ένα εκατ. ευρώ ετησίως; Το αποκλείω. Αντε να υπάρχουν κάποια συμβόλαια με 700 χιλ. ευρώ. Νομίζω μόνο ο Κλάους Αθανασιάδης. Εδώ ο Τζιόλης παίρνει 550 χιλιάρικα.

• Στον Ολυμπιακό ένα σωρό παίκτες παίρνουν γύρω στο εκατομμύριο. Και δεν αναφέρομαι στον Καμπιάσο…

• Τι ήθελε λοιπόν πάλι να πει ο… ποιητής Ιβάν; Τι αδόκιμη σύγκριση ήταν αυτή; Η πιο ακριβή μεταγραφή-αγορά που έχει κάνει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ είναι 1,3 εκατ. ευρώ. Κι ο Ολυμπιακός έχει αγοράσει 10 παίκτες με 2-2,5 εκατ. ευρώ τον καθέναν!

• Αν θέλει να πει ότι έχει βάλει λεφτά, αλλά με τους Βρύζες και τους Αρνεσεν δεν έχουν πιάσει τόπο, είναι άλλο θέμα και έχει δίκιο. Ωστόσο, ανακατεύοντας τον Ολυμπιακό το χάνει. Ασ’ τον Ολυμπιακό: 2-0 στο 36’. Ασ’ τον…

Πηγή: Γαύρος