Facebook Pixel Μάρκο πάρε τον Μουρίνιο να σου πει πως «κλέβουν» τις προκρίσεις!
| 2015-12-10 20:22:00

Μάρκο πάρε τον Μουρίνιο να σου πει πως «κλέβουν» τις προκρίσεις!

Μάρκο πάρε τον Μουρίνιο να σου πει πως «κλέβουν» τις προκρίσεις!

Του Δημήτρη Παπανικολάου

Το θέμα για τον Ολυμπιακό δεν είναι ότι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League από έναν όμιλο στον οποίο ήξερε από την αρχή ότι φαβορί ήταν η Μπάγερν και η Άρσεναλ και στόχος του ήταν η 3η θέση για το Europa.

Το θέμα είναι ότι έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση μέσα στο γήπεδό του με 4 υπέρ του αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία και ήττες με 0-1 και 1-2) και ο Σίλβα επέλεξε να διαχειριστεί την ομάδα του για να έρθει τελικά το αποτέλεσμα που βόλευε την Άρσεναλ με +2 γκολ διαφορά.

 
Όταν είσαι σε έναν τέτοιο όμιλο την πρόκριση την "κλέβεις". Δεν πας να την κερδίσεις στα ίσια κόντρα σε αντιπάλους καλύτερους από εσένα.
 
Ο Σλίβα λοιπόν, "έκλεψε" τη νίκη στο Λονδίνο παίζοντας αμυντικά και με αντεπιθέσεις, διαχειριζόμενος και τη φυσική κατάσταση της ομάδας του.
 
Στο πιο κρίσιμο ματς του ομίλου όμως, χθες στο Φάληρο, έκανε κραχτά λάθη. Υπερεκτίμησε το υλικό του Ολυμπιακού και υποτίμησε την Άρσεναλ. Βγήκε στο γήπεδο για να πιάσει την ομάδα του Βενγκέρ από το... λαιμό, όταν η Άρσεναλ ήταν αυτή που ήθελε οπωσδήποτε τα +2 γκολ.
 
"Έσκασε" λοιπόν την ομάδα του μόλις στο ημίωρο χωρίς να σκοράρει και έδωσε στην Άρσεναλ τη δυνατότητα να κάνει περίπατο ως το τέλος του ματς. Δηλαδή πέταξε λευκή πετσέτα και δεν το πάλεψε στο ελάχιστο τακτικά.
 
Διότι ακόμα και με 0-1 στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν στους 16. Ο Σίλβα πήγε στα αποδυτήρια παίρνοντας μαζί και τους αναπληρωματικούς! Ούτε σε έναν δεν έδωσε εντολή για προθέρμανση!
 
Όσοι ήταν στο Φάληρο είδαν ότι ο Πάνρτο και ο Φορτούνης ήταν εκτός αγώνα. Το ίδιο και ο Κασάμι μετά το 35΄ οπότε και έμεινε από δυνάμεις. Με πολλές λάθος επιλογές ήταν και ο Ομάρ. Για τους στόπερ δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς επιλογές. Αυτούς έχει και σε υψηλό επίπεδο δεν κάνουν.  
 
Εκείνη τη στιγμή λοιπόν, βγάζεις Φορτούνη και Πάρντο και βάζεις Καμπιάσο και Σαλίνο. Κλείνεις τους χώρους και αφήνεις την Άρσεναλ να ψάξει για το 2ο γκολ με στόχο να την χτυπήσεις στην κόντρα.
 
Ο Σίλβα όχι μόνο δεν έκανε κάτι, αλλά έκανε και τις αλλαγές για τα μάτια του κόσμου όταν το ματς είχε κριθεί.
 
Όποιο κι αν είναι το θέμα που έχει με τον Καμπιάσο, όφειλε να το έχει παραμερίσει. Ο Καμπιάσο δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να παίζει στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Ήρθε για τα δύσκολα ματς στην Ευρώπη.
 
Κι επειδή ο Μουρίνιο είπε πριν από 15 ημέρες για να πικάρει τον Βενγκέρ ότι εύχεται πρόκριση του Ολυμπιακού για να βγει στον... αφρό κι ένας ακόμα νέος Πορτογάλος προπονητής, ο Σίλβα έπρεπε να τον έχει πάρει τηλέφωνο.
 

Όχι για να του αποκαλύψει τον τρόπο αποκλεισμού της Άρσεναλ, αλλά για αν του πει πως εκείνος πήρε το Champions League με την Ίντερ και τον Καμπιάσο το 2010 παίζοντας κυρίως αμυντικά για να τα βγάλει πέρα με τα θηρία Μπαρτσελονα και Μπάγερν. 

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags