ΑΥΤΟ που εγώ ξέρω, φίλοι μου, είναι ότι κάθε τρεις και λίγο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού σφυρίζονται πέναλτι εις βάρος του. Σε ρυθμό πολυβόλου! Κι ειδικά στα πιο σημαντικά παιχνίδια!

Ποια ήταν τα παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έδωσε τελικούς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Πάντοτε υπήρχε κι ένα πέναλτι εις βάρος του.

•           Στο Μάντσεστερ (3-0) με πέναλτι δεν έγινε το 1-0 στη ρεβάνς του 2-0 επί της Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη; Αρα, από ένα πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση. Με 2-0 το ματς θα πήγαινε στην παράταση.

•           Τώρα με την Αρσεναλ (0-3) με πέναλτι δεν έγινε το τρίτο γκολ της Αρσεναλ; Ετσι δεν τέλειωσε η υπόθεση πρόκριση; Οσο έμενε το 0-2, ανοικτά ήταν όλα. Μπορούσες να διεκδικήσεις την πρόκριση έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ενα γκολ ήταν.

•           Γιατί με τη Μέταλιστ στο Καραϊσκάκη, που ο Ολυμπιακός πήγαινε στους «8» του Europa League, δεν είχαν πάρει πέναλτι οι Ουκρανοί; Ασχετα αν το έχασαν.

•           Φέτος στο πρώτο ματς με την Μπάγερν από πέναλτι δεν μπήκε το 3-0;

•           Πέρσι στο Τορίνο δεν είχε πάρει πέναλτι στο 3-2 η Γιουβέντους και το είχε πιάσει ο Ρομπέρτο;

•           Πρόπερσι ο Ρομπέρτο δεν είχε πιάσει πέναλτι και στο 1-4 εδώ με την Παρί Σεν Ζερμέν και στο 3-0 με την Αντερλεχτ στο Βέλγιο;

•           Την αμέσως προηγούμενη σεζόν δεν είχαν δώσει δύο πέναλτι στη Λεβάντε στο 3-0 στην Ισπανία (ένα μπήκε, ένα χάθηκε); Κι άλλα δύο μέσα στο Καραϊσκάκη, ένα στη Σάλκε (το έχασε) κι ένα στη Μονπελιέ (το έβαλε)!

•           Και το 2011-12 δεν είχε κερδίσει πέναλτι, εκτός της Μέταλιστ, και η Ρούμπιν στο 1-0 στη Ρωσία, αλλά το έχασε;

Μην την ψάχνετε! Στα 34 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός έχει 12 πέναλτι στο παθητικό του! Μιλάμε για ένα διάστημα 3,5 ετών! Αν δεν έχω ξεχάσει και κάποια ακόμη (!), τόσα που είναι, λίγο θέλαμε και θα ήταν ένα πέναλτι σε κάθε δύο ματς.

Και με αυτές τις συνθήκες, ο Ολυμπιακός φτάνει όπου φτάνει κάθε χρόνο. Μεγάλη επιτυχία του είναι. Πολύ μεγάλη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/12/2015)