Facebook Pixel Κόλκας: Πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά η …εταιρία
| 2015-12-17 00:17:00

Κόλκας: Πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά η …εταιρία

Κόλκας: Πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά η …εταιρία

Είναι μία χρονιά δύσκολη για όλους μας, γιατί από τη μία γνωρίζουμε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή, από την άλλη γίνονται λάθη που θα μπορούσαν να αποφευχθούν πολύ εύκολα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Από τη μία βλέπεις πως παιδιά σαν τον Τσίμιροτ, τον Κωνσταντινίδη, τον Ροντρίγκες, τον Χαρίση, ίσως και κάποιους ακόμη, μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ομάδα στο άμεσο μέλλον. Από την άλλη όμως, βλέπεις πως αυτά τα παιδιά φέτος π.χ. έχουν ταλαιπωρηθεί όλα από θλάσεις, ενώ συμμετέχουν όταν αυτό συμβαίνει σε ένα σχήμα που έχει έλλειψη χημείας.

Ο Τούντορ παλεύει να βρει χημεία αν και προσπαθεί να πείσει πως παίζουν οι καλύτεροι. Επίσης προσπαθεί να δικαιολογήσει τις επενδύσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Το έκανε άκομψα με τον Όλσεν και τον Σάμπο αρχικά, το κάνει τώρα με τον Λέοβατς. Αυτή η πρακτική του, είναι χαμένοι βαθμοί απλά δεν ξέρω αν πρέπει να κατηγορήσω τον ίδιο ή τις όποιες κατευθύνσεις παίρνει από τους προϊσταμένους του.

Από τη μία, δεν θέλεις να πιστεύεις πως υπάρχουν παρεμβάσεις, από την άλλη είναι μία εταιρία που λειτουργεί ιεραρχικά και σίγουρα υπό την επίβλεψη του επενδυτή που αναρωτιέται γιατί πληρώνει.

Δε νομίζω πως ο Τούντορ θα απομακρυνθεί. Αλλά έχοντας συμβόλαιο ενός έτους με δύο χρόνια οψιόν και όχι το αντίστροφο που μας έλεγαν το καλοκαίρι για ευνόητους λόγους, χάνει σημαντικό χρόνο για να πείσει πως μπορεί να τρέξει το πρότζεκτ. Η κλεψύδρα αδειάζει και παραμένει χωρίς ξεκάθαρη εικόνα για το που βαδίζει.

Εννοείται πως δεν αξίζει τον κόπο να σταθεί κανείς στη φάση του 92΄. Πέρασε αυτό ας μη γίνουμε Παναθηναϊκός.

Το ποδοσφαιρικό είναι το νούμερο ένα ζήτημα του ΠΑΟΚ. Και η αλήθεια είναι πως παίζει χειρότερο ποδόσφαιρο από το ρόστερ που διαθέτει, ενώ δεν έχει καταφέρει κάτι που περνάει στα ψιλά. Να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Μπερμπάτοφ. Το πότε αποκτήσαμε ως οργανισμός αυτή τη πολυτέλεια δεν το έχω καταλάβει ακόμη.

Αύριο έχουμε το Κύπελλο, Κυριακή τον Πλατανιά που έχει καλό ρόστερ και παίζει καλύτερα από αυτό παρά την ήττα του από τον ΠΑΣ που ήταν συγκυριακή.

Στη διακοπή οι παίκτες θα ξεκουραστούν λίγο, όμως αυτό που οφείλει να κάνει ο Ιγκόρ Τούντορ μαζί με τον Αρτίκο τον γυμναστή και τον Γιάννη Ράλλη, είναι να μελετήσουν γιατί έρχονται όλες αυτές οι θλάσεις, πέρα από την αυτονόητη δικαιολογία της προβληματικής προετοιμασίας.

Από εκεί και πέρα, ο Τούντορ θα πρέπει να πάει με την ποδοσφαιρική λογική χωρίς να εμπλέξει εταιρικά θέματα του μικρόκοσμου της ΠΑΕ. Με αυτή την προσέγγιση δεν θα πάει πουθενά.

Δεν θα είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που απέτυχε σε μία επταψήφια αγορά. Ούτε θα είναι ο πρώτος που έχασε δουλειά επειδή μπέρδεψε το ποδοσφαιρικό με το εταιρικό κομμάτι.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags