Αλλο ένα παραμύθι από τα πολλά που σερβίρουν, όπως θα αποδείξει σήμερα ο «ΓΑΥΡΟΣ», με στοιχεία βέβαια.

Από τότε, λοιπόν, που ανέλαβε ο Β. Μαρινάκης, δηλαδή από τη σεζόν 2010-11…

Ο Ολυμπιακός έχει κληρωθεί δύο φορές με τον ΠΑΟΚ, σε ημιτελικά και προημιτελικά, και μία φορά με την ΑΕΚ, σε προημιτελικά. Τρεις φορές δηλαδή με μεγάλες ομάδες. Κι ακόμη έχει κληρωθεί δύο φορές με τον Αστέρα Τρίπολης και μία με τον Ατρόμητο, τις αντικειμενικά δηλαδή πιο δυνατές ομάδες της Λίγκας, μετά τους παραδοσιακά μεγάλους. Μάλιστα μία σεζόν είχε πέσει και με Ατρόμητο, και με Αστέρα. Ακόμη, έχει κληρωθεί με τον ΠΑΣ, τον Πανιώνιο, τον ΟΦΗ και τον Πανθρακικό. Ολα αυτά σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. Κι έχει κληρωθεί και σε ομίλους με τον Πανιώνιο (πάλι) και τον Πλατανιά. Μιλάμε για κληρώσεις με ομάδες από την Α’ Εθνική κατηγορία φυσικά.

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, έχει κληρωθεί με την ΑΕΚ πριν από έξι χρόνια και με τους Ξάνθη, ΟΦΗ, Πανιώνιο, Πλατανιά, Εργοτέλη, τώρα με τον ΠΑΣ και σε φάσεις ομίλων με Παναιτωλικό και Λεβαδειακό. Ολοι οι άλλοι αντίπαλοι που είχε πέσει ήταν από κατώτερες κατηγορίες.

Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, είχε πιο δύσκολες κληρώσεις από τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι κι από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε, βέβαια, αυτές τις δύο φορές με τον Ολυμπιακό, άλλες δύο με την ΑΕΚ κι από μία με Ατρόμητο, Αστέρα, Απόλλωνα, Λεβαδειακό, τώρα με Καλλονή και σε φάση ομίλων με Κέρκυρα, ΠΑΣ και Πανθρακικό.

Με την ΑΕΚ δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, αφού τη μία σεζόν ήταν εκτός Κυπέλλου και την άλλη ως ομάδα Β’ κατηγορίας είχε άλλα κριτήρια στην κλήρωση των ομίλων, παίζοντας  με ομάδες Α’ Εθνικής.

Επειδή χθες έπεσε ο Ολυμπιακός με ομάδα της Β’ κατηγορίας, τα Χανιά, και οι άλλοι τρεις μεγάλοι έπεσαν με ομάδες από την Α’ κατηγορία (κι όχι από τις δυνατές κιόλας…), σημαίνει ότι ευνοείται ο Ολυμπιακός από τις κληρώσεις; Μόνο με τον Παναθηναϊκό δεν έχει παίξει και σε τούτη την περίπτωση, αυτός που περισσότερο ευνοείται είναι ο Παναθηναϊκός, θα μου επιτρέψετε να πω…

Η τεράστια διαφορά του Ολυμπιακού είναι ότι ο Ολυμπιακός περνάει όλες τις ομάδες, με εξαίρεση τις δύο φορές που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ -και τη δεύτερη ξέρουμε πώς χάθηκε η πρόκριση, με τις συνθήκες ζούγκλας, οι οποίες είχαν κοστίσει στον ΠΑΟΚ την αφαίρεση τριών βαθμών και το κλείσιμο της Τούμπας. Ενώ οι άλλες μεγάλες ομάδες δέχονται αποκλεισμούς-σοκ και δη με υπερβολική συχνότητα.

Φταίει ο Ολυμπιακός που ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Ξάνθη, από τον Πανιώνιο κι από τον Πλατανιά ακόμη;…

Φταίει ο Ολυμπιακός που ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε όχι μόνο από τον Αστέρα, αλλά κι από όμιλο με ΠΑΣ, Κέρκυρα και Καλαμαριά;…

Ποιες είναι οι ευνοϊκές κληρώσεις; Δηλαδή αυτά τα έξι χρόνια με Μαρινάκη, με ποιες ομάδες έπρεπε να πέσει ο Ολυμπιακός, για να μην έχουν να λένε; Με όλες έχει κληρωθεί! Ισα-ίσα, π.χ. ο Παναθηναϊκός δεν έχει κληρωθεί με Ατρόμητο και Αστέρα. Ούτε με ΠΑΟΚ!

Αυτή είναι η αλήθεια. Για να μη λένε κάποιοι ό,τι θέλουν.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/12/2015)