Facebook Pixel Αρθρο για Ρομπέρτο: Η ρέντα, έγινε γκίνια!
| 2015-12-31 22:57:00

Αρθρο για Ρομπέρτο: Η ρέντα, έγινε γκίνια!

Αρθρο για Ρομπέρτο: Η ρέντα, έγινε γκίνια!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αρθρογραφεί για τον φετινό Ρομπέρτο και τις διαφορές με τις εμφανίσεις του σε Super League και Champions League...

ΟΛΟΙ έχουμε συμφωνήσει για τον φετινό Ρομπέρτο, ότι ενώ κάνει ξεκάθαρα τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν βοήθησε στο Champions League όσο θα περιμέναμε. Από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει να συμφωνήσουμε και σε κάτι άλλο: όση ρέντα είχε την προηγούμενη διετία στην Ευρώπη ο Ισπανός, τόση γκίνια είχε φέτος.

Θυμόμαστε όλοι ότι σε τουλάχιστον τρία κρίσιμα παιχνίδια, τα δύο στο Καραϊσκάκη με την Μπενφίκα και τη Γιουβέντους και  το ένα στο Βέλγιο με την Αντερλεχτ, ο Ρομπέρτο ήταν αυτό που λέμε, «είχε κατεβάσει τα ρολά» και δεν πέρναγε τίποτα. Αλλά τίποτα στην κυριολεξία! Μιλάμε για επικές εμφανίσεις, αποκρούσεις πέναλτι, δοκάρια. Και τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορεί να γίνουν αν ο τερματοφύλακας δεν έχει μαζί του και τύχη. Διότι, εδώ είχαμε πάνω από 15 σωτήριες επεμβάσεις σε τρία 90λεπτα!!! Νούμερο απίστευτο.

Φέτος δεν τον πήγε κιόλας τον Ρομπέρτο.  

Εκείνο το 1-0 της Μπάγερν στο Καραϊσκάκη, με τη σέντρα σουτ του Μίλερ από θέση μέσα δεξιά, «δεν γίνεται».

Στο πρώτο γκολ της Αρσεναλ στο Λονδίνο, η μπάλα βρήκε το σώμα του κι αντί να βγει έξω, μπήκε μέσα.

Στο Μόναχο δύο στραβά σουτ παικτών της Μπάγερν βγήκαν… ασίστ και ισάριθμες εκτελέσεις.

Κι εδώ με την Αρσεναλ, στο 0-1, ενώ πετάγεται καλά και διώχνει την μπάλα, αυτή πάει στο δοκάρι κι ενώ φεύγει προς τα έξω, βρίσκει το σώμα του και πάει στα δίκτυα.

Σαφώς ο Ρομπέρτο είχε και κακές στιγμές, όπως στο 0-1 της Μπάγερν στη Γερμανία, όπου έπρεπε να διώξει την μπάλα πιο πλάγια κι όχι μέσα στην περιοχή. Σαφώς κι ήταν αρκετά τα 13 γκολ που έφαγε. Αλλά είχε και δύο πέναλτι, στα οποία δεν μπόρεσε να νικήσει Μίλερ και Ζιρού και πάνω απ’ όλα φέτος δεν του «βγήκαν» κι οι φάσεις, όπως του «έβγαιναν» τα προηγούμενα χρόνια.

Κι έτσι είχαμε αυτή την καθοδική πορεία, με τον «Ρόμπι» την πρώτη χρονιά να κάνει θαύματα σε δύο ματς (Μπενφίκα, Αντερλεχτ), τη δεύτερη σε ένα (Γιουβέντους) και την τρίτη σε κανένα. Αλλά ας περιμένουμε και το Europa. Δεν θα μας χαλάσει να βρει εκεί το χαμένο κοκαλάκι της νυχτερίδας...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/12/2015)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags