Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Η κρίση ακούει στο όνομα Τούντορ
| 2016-01-07 22:52:00

ΚΟΛΚΑΣ: Η κρίση ακούει στο όνομα Τούντορ

ΚΟΛΚΑΣ: Η κρίση ακούει στο όνομα Τούντορ

Πριν από τον αγώνα είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου για το πλάνο του Ιγκόρ Τούντορ, μιας και έναν τόσο σύνθετο σύστημα όπως το 4-4 2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Το παιχνίδι στη διάρκειά του μου θύμισε σε πολλά την επίσημη φετινή πρεμιέρα του ΠΑΟΚ απέναντι στη Λοκομοτίβα. Τελικά είχε και το ίδιο σκορ και την ίδια κατάληξη. Ο Μακ γλιτώνει την ομάδα και πάλι σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή γιατί αν δεν πετύχαινε αυτό το γκολ, η ρεβάνς της Τούμπας, με την κατάσταση στην οποία είναι ο ΠΑΟΚ, θα αποκτούσε δραματική μορφή.

Όχι πως η εικόνα του Δικεφάλου, βέβαια, διασφαλίζει ότι έστω και με το 2-1 θα πάρει την πρόκριση. Από εκεί και πέρα, για ακόμη ένα παιχνίδι έχουμε να κάνουμε με τη διαχείριση του ρόστερ από τον Τούντορ. Αντιμετωπίζει το παιχνίδι σα να μην είναι νοκ-άουτ δυάδα αγώνων, βγάζει το Μαλεζά από το κέντρο της άμυνας (που με αυτόν ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ μόνο από πέναλτι και από στημένη εκτέλεση φάουλ), βάζει τον ανέτοιμο Βίτορ που είναι ο παίκτης που χάνει τον Αναστασιάδη στη φάση του πρώτου γκολ.

Κρατάει τον Τζιόλη στον πάγκο, ενώ έχει δηλωθεί τιμωρημένος την Κυριακή με τον ΠΑΣ, ενώ για ακόμη ένα παιχνίδι κρατάει τον Μπερμπάτοφ στον πάγκο, κάτι που είναι αδιανόητο.

Είναι σαφές ότι ο Τούντορ τελεί υπό πίεση και είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η πίεση ενισχύθηκε από τη μη απόκτηση Γκαλίτσιου. Είναι η τελευταία φορά που ο Τούντορ καλείται να διαχειριστεί μια κρίση η οποία είναι ουσιαστικά προσωπική του. Η στάση του γενικότερα και η λειτουργία του είναι λογικό να προβληματίζουν τον μεγαλομέτοχο στο κατά πόσο πρέπει να κάνει μια επένδυση στο «νούμερο 10».

Ό,τι και να λέμε, το μοναδικό ελαφρυντικό για τον Τούντορ για την εικόνα που έδειξε η ομάδα του, αφορά στη διακοπή του πρωταθλήματος. Όμως όσο περνάει ο καιρός, αντί ο ΠΑΟΚ να βελτιώνεται, τα στελέχη του χάνουν την πίστη στο πλάνο του.

Metrosport   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags