Με το αριστερό ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2016 Κισσαμικός και Καλλιθέα. Η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου ήταν αυτή η οποία μπήκε μεν καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, εν τούτοις όμως δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στην εστία του Κατσούλη, ενδεικτικό της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας που είχαν οι φιλοξενούμενοι. Όλα αυτά μέχρι το 14΄ όταν και ο Μάντζης με σουτ έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας του Λουκά Καραδήμου.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή η Καλλιθέα κατάφερε να ανεβάσει την απόδοση της και να πάρει μέτρα στο γήπεδο και στο 34΄ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι με την σέντρα σουτ του Τζάκσον την οποία και απέκρουσε ο Λαζαρίδης, με συνέπεια το υπάρχον σκορ να μεινει ως έχει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη μπορεί το συγκρότημα των νοτίων προαστίων μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους Χανιώτες, οι τελευταίοι όμως ήταν εκείνοι οι οποίοι στο 66΄ είχαν την πρώτη καλή στιγμή με την εκτέλεση φάουλ του Σταθάκη να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Κατσούλη.

Από το 75΄ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ως αποτέλεσμα των λαθών στα οποία υπέπεσαν οι δύο ομάδες με συνέπεια να μην δημιουργηθεί καμία αξιόλογη φάση. Όλα αυτά μέχρι το 92΄ όταν και το σουτ που επιχείρησε ο Σταύρου για λογαριασμό της ομάδας του αποκρούστηκε από τον Λαζαρίδη, με συνέπεια το ήδη υπάρχον αποτέλεσμα να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Τσερκέζος, Σταθάκης, Γιαννίτσης, Μάντζης, Λώττας (74' Μάνιας), Ν' Γκουέμ, Πότσι, Ποσίνκοβιτς (79' Βλάχος), Βαττής (67' Τσουβαλτσίδης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: (Λουκάς Καραδήμος): Κατσούλης, Λεβέντης, Μουκτάρης, Πίκολο, Μπούζας (64' Σταύρου), Αρναρέλλης, Σμυρλής (85' Τσίπρας), Γκίνη, Τεγούσης, Τζάκσον (70' Κατσικογιάννης), Φράγκος

Πηγή: sdna.gr