Facebook Pixel Ο Εσιέν δεν είναι πλέον αμυντικό χαφ, αλλά ένας «κέρινος» Τσιάρτας!
| 2016-01-12 14:22:00

Ο Εσιέν δεν είναι πλέον αμυντικό χαφ, αλλά ένας «κέρινος» Τσιάρτας!

Ο Εσιέν δεν είναι πλέον αμυντικό χαφ, αλλά ένας «κέρινος» Τσιάρτας!

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για την προσπάθεια του Στραματσόνι να σώσει τη μεταγραφή του Γκανέζου μέσου.

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Αντρέα Στραματσόνι την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, πήρε εντολή αξιοποίησης του Μάικλ Εσιέν. Δίχως να τον περιμένει να «ετοιμαστεί», αφού αυτό μπορεί και να μην συνέβαινε ποτέ…

Θυμίζω ότι με τον Αναστασίου ο Γκανέζος δεν είχε ούτε μία συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι, αφού προερχόταν από τραυματισμούς, υποτροπές, χειρουργεία και όλα τα «δεινά» που μπορούν να συμβούν στα πόδια ενός αθλητή.

Ο Ιταλός του έδωσε φανέλα βασικού στο ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ με τον Ολυμπιακό και εκ τότε τον διατήρησε στο βασικό σχήμα σε όλα τα ματς του Πρωταθλήματος. Με Ηρακλή (0-1), Βέροια (1-0), Αστέρα Τρίπολης (2-0), Πανθρακικός (0-1), Παναιτωλικός (4-2) και Καλλονή (2-0).

Ποια είναι τα στατιστικά του σε αυτή την εξάδα αγώνων:

547 λεπτά συμμετοχής

14 φάουλ κατά

12 φάουλ υπέρ

19 κλεψίματα

33 λάθη

3 προσπάθειες για γκολ

14 γεμίσματα (σέντρες)

Ποια είναι η συνολική εικόνα του 33χρονου μέσου; Δημιουργικά ο Εσιέν δείχνει ότι παραμένει ένας πολύ ποιοτικός παίκτης που έχει την ικανότητα να μοιράζει το παιχνίδι. Όχι φυσικά στα επίπεδα που ήταν την εποχή της Τσέλσι, της Ρεαλ και της Λιόν. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, μετά τα όσα έχει περάσει…

Άλλωστε η έλειψη ταχύτητας είναι πλέον εμφανής. Όπως και οι αντοχές. Γι” αυτό κιόλας σε όσα ματς έπαιξε χωρίς «βοηθό», όπως είχε χθες στη Μυτιληνή τον φιλότιμο Ζέκα, ο Παναθηναϊκός είχε τρομερά προβλήματα στο τρανζίνσιον και γενικότερα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Το είδαμε με τον Ηρακλή, το είδαμε στη Κομοτηνή, το είδαμε με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο!

Ακόμη και στο ματς κόντρα στην αδύναμη Καλλονή, ο Εσιέν όσες φορές κλήθηκε να σπριντάρει φάνηκε ένα «κλικ» κάτω από τους υπόλοιπους!

Ενδεχομένως ο Εσιέν στη πορεία των αγώνων ν” ανεβάσει ταχύτητα, ενδεχομένως και όχι…

Αυτή τη στιγμή πάντως ο Γκανέζος έχει έναν ρόλο περισσότερο… κέρινου Τσιάρτα, παρά αμυντικού χαφ. Μαρκάρει ελάχιστα, κινείται σε περιορισμένους χώρους και προσπαθεί με την ποδοσφαιρική ευφυία που έχει να βοηθάει στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Εάν αυτά αρκούν στον Παναθηναϊκό ή εάν αυτά του «στερούν» έναν παίκτη από τη μεσαία γραμμή θα φανεί σε σαφώς πιο δύσκολα παιχνίδια από αυτό με τις «σαρδέλες»!

Πάντως είναι παράδοξο να «τελειώνει» ο 25χρονος Νίνης επειδή δεν… μαρκάρει και δεν είναι «σφαιράτος», όταν υπάρχει αυτή η ανοχή σ” έναν 33χρονο που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι…

Φυσικά απόψεις είναι αυτές και ο καθένας έχει από μία!

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags