Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, εκτός από την κατάκτηση τίτλων, έχει ως μεγάλο στόχο να αναδείξει κάποια δικά του παιδιά από τις Ακαδημίες και να "χτίσει" την ομάδα πάνω σε αυτά.

Οι Πειραιώτες έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο και δουλεύουν εντατικά πάνω σε αυτό, ελπίζοντας πως άμεσα θα έχουν αποτελέσματα. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν κάποιοι νέοι παίκτες που έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο και τους οποίους πιστεύουν πάρα πολύ.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Γιώργος Μανθάτης, ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα την Τετάρτη στο ματς Κυπέλλου με τα Χανιά, μπαίνοντας αλλαγή στο 76΄ αντί του τραυματία Ερνάνι. Για τον νεαρό εξτρέμ ακούγονται το τελευταίο διάστημα εξαιρετικά λόγια, ενώ και ο Μάρκο Σίλβα έχει θετική άποψη και γι΄ αυτό του έδωσε μία ευκαιρία.

Πρόκειται για ένα παιδί που αποτελεί δημιούργημα των Ακαδημιών, καθώς είναι στου Ρέντη από πολύ μικρή ηλικία. Ο νεαρός άσος έχει περάσει από όλα τα στάδια της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και στα μέσα του 2015 έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

"Ήταν μια μεγάλη στιγμή για μένα. Το ήθελα πολύ. Δικαιώθηκαν οι κόποι μου. Το σημαντικότερο είναι ότι έγινα επαγγελματίας στην αγαπημένη μου ομάδα", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Όσο για το τι παίκτης είναι, τι καλύτερο από το να διαβάσουμε την ανάλυση που είχε κάνει πρόσφατα για τον πιτσιρικά ο Κώστας Νικολακόπουλος στην εφημερίδα Γαύρος, όταν τον είχε παρομοιάσει με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο. 

Αναλυτικά το κείμενο στις 14/05/14:

Μιλάμε για ένα έξω δεξιά περίπου στο στιλ του Στέλιου Γιαννακόπουλου, για να έχετε μία εικόνα. Παίκτης που ξεκάθαρα έκανε τη διαφορά. Παιδί που συνδυάζει πολλά καλά στοιχεία, χωρίς να έχει πάντως τη φοβερή ντρίμπλα, το πέταγμα και την εκρηκτικότητα, που συνήθως ζητάμε σε αυτή τη θέση. Εχει, όμως, πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

• Για παράδειγμα, καλή πάσα και σέντρα. Παίζει και κάθετα, βλέπει γήπεδο, έχει αίσθηση του χώρου, έχει καλή σκέψη και καλές τοποθετήσεις.

• Πατάει πολύ γερά κι έτσι όταν επιχειρεί ντρίμπλα περνάει τον αντίπαλο και του δείχνει την πλάτη του βάζοντας καλά το σώμα του κι εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, που δεν είναι σούπερ, αλλά δεν είναι κι άσχημη.

• Εχει φοβερό ποδοσφαιρικό θράσος. Δεν κωλώνει πουθενά, βάζει τα πόδια στη φωτιά και μοιάζει σαν να μην φοβάται τίποτα.

• Βγάζει μεγάλη συνέπεια στο παιχνίδι του. Είναι δουλευταράς, δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι και γενικά δείχνει μία καλή ποδοσφαιρική παιδεία.

Ισως το μόνο ερωτηματικό που προκύπτει από τον Μανθάτη έχει να κάνει ακριβώς με το ότι μοιάζει βιολογικά να είναι πιο αναπτυγμένος από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Γιατί είναι κι αυτός 17 ετών (11/05/1997), όπως κι οι άλλοι, όμως δείχνει ένα-ενάμιση χρόνο μεγαλύτερος από τους άλλους. Κι αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι αν του χρόνου που θα παίξει λογικά στην Κ20 του Ολυμπιακού εξακολουθεί να κάνει την ίδια διαφορά.