Facebook Pixel Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί επιμένει ο Μάρκο για το ρόστερ!
| 2016-01-18 12:16:00

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί επιμένει ο Μάρκο για το ρόστερ!

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί επιμένει ο Μάρκο για το ρόστερ!

H…εμμονή του Μάρκο Σίλβα για πιο σφιχτό ρόστερ στον Ολυμπιακό!

***Αναρωτιούνται πολλοί, γιατί ο Μάρκο Σίλβα επιμένει να θέλει τόσο πολύ ένα πιο μικρό από πλευράς αριθμού ποδοσφαιριστών ρόστερ, την στιγμή μάλιστα που μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει μπροστά του ακόμη τουλάχιστον 21 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ως το τέλος της σεζόν, αν περάσει τον Αστέρα στο Κύπελλο και την Άντερλεχτ στο Γιουρόπα (η, 17 αν αποκλειστεί και στα δύο η, 19, αν αποκλειστεί στο ένα).

***Ο λόγος είναι απλός: για να είναι η ομάδα του πιο δυνατή και πιο σοβαρή ακριβώς σε αυτό το δύσκολο κομμάτι της σεζόν! Κι έχει δίκιο. Το σκεπτικό του είναι σωστό. Ποδοσφαιρικά ο άνθρωπος έχει δίκιο. Γιατί όταν έχεις 22 παίκτες πρώτον οι μουρμούρες κι οι γκρίνιες θα είναι λιγότερες και δεύτερον οι ευκαιρίες που θα πάρουν αυτοί οι παίκτες θα είναι περισσότερες. Κι όσο πιο πολλές ευκαιρίες παίρνει ένας παίκτης, λογικά τόσο και καλύτερα θα σου παίξει.

***Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει 30 παίκτες, παρότι έφυγαν οι Γούτας, Μπεν και Γιαννιώτας (παρεμπιπτόντως σκόραρε χθες, στο δεύτερο παιχνίδι του με τον ΑΠΟΕΛ στο κυπριακό πρωτάθλημα). Στους 30 είναι κι οι νεαροί Τσιμίκας και Βούρος, που υπολογίζονται από το καλοκαίρι, όπως είναι κι ο τρίτος γκολκίπερ Χουτεσιώτης. Δεν βάζω ούτε τους Σάλιακα και Μανθάτη, που έχουν παίξει στο Κύπελλο, ούτε καν τον τέταρτο γκολκίπερ, που προπονείται με την πρώτη ομάδα.

***Τι ευκαιρίες να δώσει ο προπονητής σε 30 παίκτες; Πόσοι να τραυματιστούν σε μία περίοδο; Πέντε(!); Θα έχει άλλους 25…Το να κάθονται ένα σωρό παίκτες εκτός…διτέρματος, δεν έχει κανένα νόημα.

***Αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις δύο καλές ενδεκάδες και δύο πιτσιρικάδες. Ένα σφιχτό ρόστερ, με την ομάδα να γίνεται έτσι πιο σοβαρή.

***Ξέρει τι κάνει ο Πορτογάλος…

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags