Facebook Pixel Τρομερός Παναιτωλικός... κατάπιε την Καλλονή!
| 2016-01-30 17:57:00

Τρομερός Παναιτωλικός... κατάπιε την Καλλονή!

Τρομερός Παναιτωλικός... κατάπιε την Καλλονή!

Με τον Βιγιαφάνες να κάνει ματσάρα στο τελευταίο του παιχνίδι στο Αγρίνιο, αφού αυτή την Δευτέρα θα φορέσει και επίσημα τα πράσινα του Παναθηναϊκού, ο Παναιτωλικός επικράτησε μόνο με 1-0 της Καλλονής, αν και το σκορ θα έπρεπε να ήταν... τουλάχιστον 5-1! Σκόρερ ο Κάπελ στο 17ο λεπτό.

Με τη νίκη αυτή ο Παναιτωλικός, όχι μόνο ξεμπέρδεψε με την παραμονή, αλλά πλέον κοιτάει και για πιο ψηλά, αφού έφτασε τους 28 βαθμούς, πέρασε τον ΠΑΣ και είναι στο -2 από Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης που έχουν όμως ματς λιγότερο. Αντίθετα, η Καλλονή, παρέμεινε τελευταία και όλα δείχνουν πως δεν θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Μόνο ένα γκολ;

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Παναιτωλικός θα ήταν το μεγάλο «αφεντικό» στο γήπεδο. Οι Αγρινιώτες ήταν σε εξαιρετική μέρα και από πολύ νωρίς πίεσαν για το γκολ. Μάλιστα, μόλις στο έκτο λεπτό από κλέψιμο και ασίστ του Βιγιαφάνες, ο Μαρκόφσκι έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά στο 17' κατάφεραν να βρουν και δίχτυα, μετά από μία τρομερή αντεπίθεση, που ξεκίνησε από κόρνερ των φιλοξενούμενων. Ο Βιγιαφάνες έφυγε στην κόντρα, έβγαλε στον Ουάρντα, αυτός γύρισε στον Κάπελ που εύκολα από το πέναλτι έκανε το 1-0!

Παρά το γρήγορο γκολ, οι Αγρινιώτες συνέχισαν να παίζουν πολύ επιθετικά και έτσι έχασαν κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες, όπως αυτή στο 25' όπου ο Κάπελ δεν πρόλαβε για λίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ή την κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 34', από πολύ κοντά. Η απάντηση της Καλλονής ήρθε πάντως στο 44', όταν ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα, όμως ο Κάρλσον δεν πρόλαβε από κοντά να την στείλει στα δίχτυα. Έτσι το 1-0 ήταν το σκορ που έστειλε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

 

Αμέτρητες ευκαιρίες και αποθέωση!

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Παναιτωλικός έπαιζε και πάλι... μονότερμα. Μόλις στο 48 μάλιστα, σε φάση που ξεκίνησε από τον Βιγιαφάνες, ο Κέβιν σούταρε μόλις άουτ, ενώ στο 51' και στο 52', ο Δαύκος σταμάτησε δύο φοβερές φορές τον Μαρκόφσκι και τον Κάπελ! Η Καλλονή, βλέποντας το γήπεδο να... γέρνει, προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο μισάωρο και να παίξει το τελευταίο της χαρτί. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, αφού η ομάδα του Αγρινίου ήταν εμφανώς καλύτερη.

Παρόλα αυτά, οι Νησιώτες απείλησαν δύο φορές, στο 65' με σουτάρα του Μανούσου και στο 91' με τον Νομπρέγα, όμως και στις δύο φάσεις, ο Κυριακίδης αντέδρασε εξαιρετικά και κράτησε το 1-0 που ήταν και τελικό αποτέλεσμα. Μετά το σφύριγμα της λήξης πάντως, όλοι στο γήπεδο ασχολούνταν με το «αντίο» του Βιγιαφάνες και λιγότερο με την σπουδαία εμφάνιση και νίκη κόντρα στην Καλλονή...

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Ρουσκουγιέδα (67’ Αλεξίγιεβιτς), Ουάρντα, Βιγιαφάνιες (82’ Βασιλούδης), Κάπελ, Μαρκόβσκι (90’ Χαντάκιας).

Στον πάγκο: Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Κόρσιενς, Ρουμπουλάκου.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Γκόλιας, Ελλακόπουλος, Σπυρόπουλος (82’ Νομπρέγα), Φαβάλι (62’ Γουερέ), Μανούσος, Κάρλσον (46’ Γεωργίου)

Στον πάγκο: Χογκ, Ούκα, Γιουκαρής, Ξύδας.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags