Με τον Καλτσά να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τα δύο γκολ που πέτυχε, ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε 0-2 και 1-3, πέρασε τελικά με 3-2 από τον Πλατανιά και πήρε μία σπουδαία νίκη. Οι Πράσινοι που έπαιξαν χωρίς Μπεργκ και χωρίς τρίτο αμυντικό, έχασαν κατά την διάρκεια του ματς τους Τελάντερ και Μπουμάλ με τραυματισμό.
Ματσάρα, δοκάρια και γκολ δώρο!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα πολύ γρήγορο ρυθμό και συνεχόμενες φάσεις και στις δύο. Οι Πράσινοι απείλησαν μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Πέτριτς, ενώ στο 10' ο Κλωναρίδης, αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, σημάδεψε το δοκάρι. Από την φάση αυτή όμως και μετά, ο Πλατανιάς ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, κυκλοφόρησε την μπάλα και έκλεισε τους Πράσινους στα καρέ τους. Μάλιστα, είχε και κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όπως το σουτ του Κουλιμπαλί στο 12' που πέρασε λίγο άουτ ή το απευθείας κόρνερ του Μενδρινού που σταμάτησε στο δοκάρι.
Η μπάλα ωστόσο πήγαινε συνεχώς πάνω – κάτω και στο 20' οι Κρητικοί απείλησαν και πάλι, μετά από ωραία προσπάθεια και σουτ του Αποστολόπουλου εντός περιοχής. Από την φάση αυτή όμως και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά και οι δύο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά τους. Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο 45' χωρίς κάποια μεγάλη φάση και όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στην ανάπαυλα χωρίς σκορ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, ο Στανισλάβιεβιτς γύρισε λανθασμένα την μπάλα πίσω, ο Σωτηρίου έκανε λάθος έξοδο, ο Καλτσάς τον πρόλαβε και σε κενή εστία έγραψε το 0-1!
Βροχή τα γκολ και... οι τραυματισμοί!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς λίγα λεπτά μετά την επανέναρξη του ματς, ο Τελάντερ έπεσε μόνος του στο έδαφος και ζήτησε άμεσα αλλαγή! Ο Δανός δεν μπορούσε να συνεχίσει και έτσι ο Στραματσόνι έκανε... αλχημείες για να καλύψει το κενό, αφού δεν είχε άλλο κεντρικό αμυντικό στην αποστολή. Την θέση του Δανού κάλυψε ο Εσιέν στην άμυνα, ενώ στα χαφ πέρασε ο Λουντ. Το Τριφύλλι πάντως, στο 53' βρήκε τρόπο και κατάφερε πολύ έξυπνα, στην κόντρα, να κάνει το 0-2. Ο Μέστο έβγαλε πολύ ωραία την σέντρα και ο Καλτσάς αμαρκάριστος από κοντά με κεφαλιά σκόραρε.
Το γκολ αυτό πάντως δεν αρκούσε στους Πράσινους, αφού ο Πλατανιάς ήταν αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα. Έτσι λοιπόν, στο 62' ο Γουνδουλάκης με ωραία προσπάθεια έγραψε από κοντά το 1-2 και έβαλε... φωτιά στο ματς. Ο Στραματσόνι όμως κινήθηκε πολύ γρήγορα, έριξε στο ματς τον Μπουμάλ αντί του Καλτσά που είχε κουραστεί και δικαιώθηκε, αφού στο 69' ο Καμερουνέζος έβγαλε τον ασίστ στον Κλωναρίδη, που με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-3!
Ωστόσο, το ματς δεν τελείωσε ούτε με αυτό το γκολ, καθώς οι γηπεδούχοι στα επόμενα λεπτά βγήκαν μπροστά και στο 73' κατάφεραν να μειώσουν σε 2-3, με κεφαλιά του Ράμος, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Έτσι λοιπόν, το φινάλε έγινε... συναρπαστικό. Ο Παναθηναϊκός πάντως ήταν και πάλι άτυχος, καθώς ο Μπουμάλ λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, τραυματίστηκε μόνος σοβαρά στον ώμο και αντικαταστάθηκε από τον Εβανγκελίστα. Τελικά, το 2-3 έμεινε μέχρι το τέλος, με το Τριφύλλι να παίρνει μία σημαντική νίκη, αν και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ στα τελευταία λεπτά, όπου οι Κρητικοί έπαιζαν φουλ επίθεση.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν, Δημήτρης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (63' Ντίνας), Γκνιάτιτς, Μενδρινός (82' Ανγκούλο), Μουνάφο (56' Μιλούνοβιτς), Ράμος, Γουνδουλάκης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ (50΄Λουντ), Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Κλωναρίδης, Καλτσάς (67' Μπουμάλ, 83' λ. τρ. Εβανζελίστα), Πέτριτς.