Με τον Τζιόλη εξαιρετικό, τον Τσίμιροτ πολύ σοβαρό, τους εξτρέμ να ταΐζονται σωστά και τον Μακ να παίζει σωστά στα όρια της αντίπαλης ζώνης, το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένας σοβαρός Πέλκας, που εν τέλει ήταν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικά ισορροπημένος, προηγήθηκε με μία φάση δύσκολη που γέρνει προς το οφσάιντ, όμως είχε και άλλες αρκετές φάσεις που θα μπορούσε να σκοράρει.

Από την αντίπερα όχθη, ο Ατρόμητος δεν ήταν ποτέ απειλητικός, δεν πλησίασε στη περιοχή και ο Βελλίδης ήταν απλός παρατηρητής.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε το πρώτο σοβαρό του πρόβλημα με τον τραυματισμό του Ζάιρο, όμως δεν θα ήταν το μοναδικό. Ο Ατρόμητος αλλάζει προσανατολισμό στο δεύτερο ημίχρονο, η αλλαγή του Μπάλας από τον Μπρίτο του αλλάζει τα χαρακτηριστικά και ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται να αναζητήσει την κόντρα επίθεση. Και πάλι αν εξαιρεθεί ένα πλασέ του Ναπολεόνι από δύσκολη θέση, δεν απειλείται ποτέ. Μιγκέλ Βίτορ και Ρικάρντο Κόστα κρατάνε με σχετική ευκολία.

Έρχεται η αναποδιά του δεύτερου τραυματισμού, του Ροντρίγκες σε φάση μάλιστα που βγαίνει τετ α τετ, ακυρώνεται κακώς γκολ του Μακ ως οφσάιντ και περιμένεις πως στατιστικά ο Ατρόμητος θα σου κάνει μία φάση. Και αυτή έρχεται από στημένο, με τον Βελλίδη να την χάνει 100%. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο καναβάτσο πάλι από λάθος του τερματοφύλακά του.

Δεν υπάρχει κάτι να πεις παραπάνω. Στο αγωνιστικό αυτή είναι η εικόνα, δεν μπορείς να πεις κάτι παραπάνω, ούτε να κατηγορήσεις τους παίκτες ούτε τον προπονητή. Ο καθένας έκανε ότι μπορούσε, ο αγώνας δεν ήταν μία συνέχεια των προηγούμενων.

Αυτό που αξίζει να σταθείς όμως, είναι πως στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ έχει γίνει πολύ σοφτ. Πολύ… φιλόξενος.

Το να αφήνεις έναν ποδοσφαιριστή να χειρονομεί, να προκαλεί και να στήνει ολόκληρη ΄ίντριγκα για να σε τιμωρήσουν, αυτό ξεπερνά κάθε όριο.

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει την ωραία του αλητεία, αυτή που φόβιζε τον οποιονδήποτε να λειτουργήσει ανάλογα. Αυτός ο ατάλαντος αισθάνθηκε πως μπορεί να κάνει όλες αυτές τις αστειότητες στη Τούμπα. Και να λέει ασυναρτησίες στα αποδυτήρια ικανές να δημιουργήσουν ένταση που θα στοίχιζε στον ΠΑΟΚ ακόμα περισσότερο.

Στον νεοΠΑΟΚ θα πρέπει να καταλάβουν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι εκκλησία. Ομάδες που εξαφανίζουν βασικούς τους παίκτες στο Καραϊσκάκη να έρχονται στη Τούμπα και να μη σέβονται τίποτα.

Ας το σκεφτούν καλά γιατί αυτή η ένταση που δεν δημιουργούν, θα βρεθεί μπροστά τους από αυτούς που δεν ανέχονται αυτή την απάθεια.

Πηγή: metrosport.gr