Facebook Pixel Σίλβα και Έλληνες: Μύθοι και πραγματικότητα!
| 2016-02-03 10:36:00

Σίλβα και Έλληνες: Μύθοι και πραγματικότητα!

Σίλβα και Έλληνες: Μύθοι και πραγματικότητα!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταπιάνεται με ένα θέμα που κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει στον Ολυμπιακό. Η αντιμετώπιση του Μάρκο Σίλβα προς τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ιδού, λοιπόν, οι απαντήσεις με αποδείξεις.
 

Έχει γίνει πολλή κουβέντα από το ξεκίνημα της περιόδου σχετικά με τις επιλογές του Μάρκο Σίλβα αναφορικά με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Είναι γεγονός ότι αποτελούν τη μειοψηφία σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ενώ υπήρξαν και κάποια που στην ενδεκάδα συμπεριλήφθηκαν μόλις ένας ή δύο! Λογικό είναι, λοιπόν, κάποιοι να σκεφτούν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τα πάει και πολύ καλά με τους ντόπιους παίκτες, πολλοί από τους οποίους, μάλιστα, είτε έπαιξαν λιγότερο του αναμενομένου, είτε αποχώρησαν ήδη για άλλες πολιτείες και άλλες φανέλες.

Μια πρόχειρη ματιά να ρίξει κανείς στα αρχικά σχήματα των "ερυθρολεύκων" από το ξεκίνημα της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις θα καταλήξει με ευκολία στο συμπέρασμα πως από ελληνικής πλευράς την εμπιστοσύνη του προπονητή έχουν κερδίσει οι Σιόβας και Φορτούνης.

Ιδού οι απαντήσεις

Έχει άραγε πρόβλημα ο 38χρονος τεχνικός με τους Έλληνες; Δεν τους θεωρεί κατάλληλους να υπηρετήσουν το πλάνο του ή τους σνομπάρει; Πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά. Ο Μπουχαλάκης στον αγώνα της πρεμιέρας ήταν βασικός. Από τότε τραυματίστηκε και επιστρέφει απόψε μετά από τέσσερις μήνες για να πάρει χρόνο σε ένα ματς Κυπέλλου.

Ο αρχηγός Γιάννης Μανιάτης ταλαιπωρήθηκε από πέρυσι τον Μάρτη με το πρόβλημα που αποκόμισε στο γόνατο, την επέμβαση που ακολούθησε και τη χρονοβόρα αποθεραπεία. Είναι γεγονός ότι ουδέποτε κατάφερε να ενταχθεί στο κλαμπ των βασικών επιλογών του Μάρκο Σίλβα, αλλά και ο ίδιος παραδέχθηκε πως δεν έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Πλέον θα συνεχίσει στο Βέλγιο με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης.

Από τους νεοφερμένους Γιαννιώτας, Τζανδάρης, Γούτας, δεν ακούμπησαν για ένα εξάμηνο και αποχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ο μοναδικός για τον οποίο υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με το αν μπορούσε να πάρει κάποια ευκαιρία είναι ο Γούτας, ο οποίος, όμως, έμεινε έξω για ένα διάστημα λόγω μικροεπέμβασης για τοποθέτηση πλέγματος στους κοιλιακούς. Εκτός δράσης έμεινε και ο Τάσος Αυλωνίτης, ο οποίος εδώ και τρεις ημέρες προβάρει τη φανέλα της Στουρμ Γκρατς.

Ευκαιρίες όσοι την αξίζουν

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι όντως ο Μάρκο Σίλβα δεν "πάει" τους Έλληνες. Η αλήθεια, όμως, είναι πως τους αντιμετωπίζει με τα ίδια κριτήρια που συμπεριφέρεται σε όλη την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο πως όποτε βρήκε χώρο στην 18άδα "έσπρωξε" τον Κολοβό. Στα παιχνίδια Κυπέλλου έχει "ενδεκαδάτο" τον Τσιμίκα. Έχει δώσει χρόνο σε Σάλιακα, Μανθάτη. Στην αποστολή για την αποψινή ρεβάνς της Τρίπολης πήρε μαζί του επτά πιτσιρικάδες από την ομάδα Νέων, αλλά και τους λίγο μεγαλύτερους, πρώην μέλη της Κ20 του Ολυμπιακού, Χουτεσιώτη και Βούρο. Λέγεται ότι γουστάρει πολύ και θέλει να ρίξει στα βαθιά τους 18άχρονους αμυντικούς Ρέτσο και Νικολάου.

Να μην ξεχνάμε φυσικά και τον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος έχει πάρει επ’ ώμου όλη τη διοργάνωση του Κυπέλλου. Θα παίξει και απόψε στην Τρίπολη, αλλά και στην ημιτελική φάση. Μπορεί και στον τελικό. Κι ας έχει μπροστά του στο πρωτάθλημα τον Ρομπέρτο, τον καλύτερο ίσως τερματοφύλακα που έπαιξε στον Ολυμπιακό στη σύγχρονη ιστορία του.

Τελικά τι ισχύει και τι όχι; Αν κρίνει κανείς σφαιρικά κι όχι αποσπασματικά ή με προκατάληψη, ο Μάρκο Σίλβα δεν έχει πρόβλημα με τους Έλληνες παίκτες. Απλώς δίνει ευκαιρίες σε εκείνους που εκτιμά ότι την αξίζουν. Θέλει να βγάλει δικά του ελληνόπουλα. Να τα μπολιάσει όπως εκείνος επιθυμεί. Να τους δώσει ευκαιρίες όπως έκανε πρόσφατα και με τον 20χρονο Σέρβο Σάσα Ζντιέλαρ. Σε τελική ανάλυση ποιος μετέτρεψε τον Φορτούνη από ρεζέρβα πολυτελείας σε ηγέτη της ομάδας. Ποιος τον βοήθησε να αναδείχνει σε ό,τι καλύτερο διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ηλικία του; Δεν θα μπορούσε να πάει στα σίγουρα και να διατηρήσει στην ενδεκάδα τον MVP της προηγούμενης σεζόν Τσόρι Ντομίνγκες ή τον επίσης πολύπειρο Νταβίντ Φουστέρ;

Να δημιουργήσει τη δική του γενιά

Εν ολίγοις, οι Έλληνες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού στα ματς του Σίλβα. Απλά περιμένει από παλιούς και νέους όσα του δίνουν όλοι εκείνοι που αποτελούν βασικές του επιλογές. Ακόμη κι αν στήριξε λίγο παραπάνω κάποιες δικές του επιλογές, δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που να μην το κάνει. Το έκανε ακόμη και ο Βαλβέρδε με τον Ουρτάδο και τον Όσκαρ. Που καταλήγουμε;

Ο Μάρκο Σίλβα όχι απλά δεν είναι προκατειλημμένος με τους Έλληνες παίκτες, αλλά είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει τη δική του νέα γενιά. Όσο για τους υπόλοιπους, έχουν χρόνο να τον πείσουν ότι έκανε λάθος. Από τη στιγμή που τον έπεισε μέχρι και ο Άλαν Πουλίδο, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Αρκεί να την τα παρατήσουν. Το καλοκαίρι είναι κοντά και μπορούν να το φέρουν ακόμη κοντύτερα...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags