Για όποιον δεν κατάλαβε, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, διαπιστώσαμε στην πράξη, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πώς ακριβώς θέλουν τη διαιτησία και το «καθαρό ποδόσφαιρο» οι δήθεν ανταγωνιστές του Ολυμπιακού. Οι αυτοαποκαλούμενοι εξυγιαντές του ελληνικού ποδοσφαίρου αποδεικνύεται έμπρακτα πως το 50-50 στη διαιτησία επιβάλλεται μόνο όταν ο Ολυμπιακός παίζει με δύο παίκτες λιγότερους, αφού προηγουμένως έχουν αποβληθεί άδικα, προκλητικά και χωρίς λόγο δύο ποδοσφαιριστές του και ενώ έχει καταλογιστεί εις βάρος του ένα ανύπαρκτο πέναλτι! Και, μετά βεβαιότητας, ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος παρατηρητής, που δεν είναι ψυλλιασμένος από τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο και στις υπόγειες διαδρομές, θα έλεγε ότι χθες το βράδυ, στο παιχνίδι αυτό, επιβεβαιώνεται ο ορισμός του «στησίματος»!

Και, πραγματικά, ομολογώ ότι τέτοιο σφαγείο, εξόφθαλμο και προκλητικό, έχω χρόνια να δω! Για να είμαι ειλικρινής, μόλις έβλεπα από την τηλεόραση τον Καλογερόπουλο, πριν ξεκινήσει το ματς, μέσα στη φυσούνα να κάνει χάι-φάιβ, αγκαλιές και φιλιά με τους παίκτες της ΑΕΚ, μου μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά. Αλλωστε, ο γνωστός διαιτητής είχε δεχθεί μύριες όσες απειλές από τους γνωστούς-άγνωστους μετά το περσινό παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Και μόλις χθες η αθλητική «Πράβδα» της ΑΕΚ αναφερόταν στη γυναίκα του και στην οικογένειά του…

Και ήρθε η επιβεβαίωση πολύ γρήγορα, σε ένα ματς που προσβάλλει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα γραφτεί ως μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του. Δεν πρόκειται για την ήττα, αφού αυτή πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ούτε κρινόταν κανένας τίτλος!!! Η χθεσινή αλητεία έχει αρχή, τέλος και σκοπιμότητα. Και αυτοί που την προκάλεσαν, προκύπτει εκ του αποτελέσματος ότι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα των δικών τους προθέσεων: πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο, πώς θεωρούν τον ανταγωνισμό και με ποιο τρόπο θέλουν να τους παίζουν τα θεσμικά όργανα -στην προκειμένη περίπτωση η διαιτησία. Γιατί αβίαστα προκύπτει ότι την εξυγίανση του ποδοσφαίρου τη βλέπουν κάτω από το πρίσμα ότι αυτοί δεν θα βάζουν λεφτά, δεν θα παίρνουν παίκτες, θα τη βγάζουν στο τζάμπα και με τις απειλές και τη διαιτησία θα παίρνουν τα παιχνίδια, ακόμη και με τον πιο ακραίο και βίαιο τρόπο, όπως χθες.

Και επιβεβαιώνεται στην πράξη αυτό που λέω και γράφω τόσο καιρό: ότι τη διαιτησία δεν την έχουν ανάγκη αυτοί που επενδύουν στην ομάδα τους σε χρήμα, υποδομές και έμψυχο υλικό. Τη διαιτησία, τις σφαγές και τα «στησίματα» τα χρειάζονται αυτοί που, χωρίς να βγάζουν ούτε ευρώ από την τσέπη, θέλουν να κερδίζουν, να αλλοιώνουν αποτελέσματα, προκειμένου να αποκομίσουν το όφελος της συμμετοχής στο Champions League, που μεταφράζεται τουλάχιστον σε 15 εκατ. ευρώ, τα οποία συνιστούν και το κίνητρο των ενεργειών τους!

Δεν αντιλαμβάνονται, όμως, ότι απέναντί τους δεν έχουν ούτε κορόιδα ούτε άφραγκους ούτε αδύναμους! Και ακόμη και εάν το χθεσινό μήνυμά τους σημαίνει ότι ήδη ελέγχουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στις υπόγειες διακλαδώσεις των θεσμικών οργάνων, προϊδεάζοντάς μας έτσι για το Κύπελλο και την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα βρουν έναν πρόεδρο πανίσχυρο, έναν Ολυμπιακό με το καλύτερο ρόστερ που είχε ποτέ και μια «ερυθρόλευκη» κοινωνία συσπειρωμένη και ενωμένη σαν γροθιά, που έχει τη δύναμη να συντρίψει όποιον ή όποιους, με τρόπο άθλιο και υπόγειο, αμφισβητούν την ισονομία και τη δικαιοσύνη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/02/2016) - gavros.gr