Facebook Pixel "Κουλούρια"... Βεστφαλίας
| 2016-03-05 22:27:00

"Κουλούρια"... Βεστφαλίας

"Κουλούρια"... Βεστφαλίας

Το πολυθρύλητο "der Klassiker" μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τους Βαυαρούς να παραμένουν στο +5 από τους Βεστφαλούς. Δοκάρι ο Βιδάλ

Η πρώτη μεγάλη φάση άνηκε στην Μπάγερν Μονάχου και ήρθε στο 5'. Ο Μπούρκι έκανε άστοχη έξοδο, «έστειλε» την μπάλα στον Μίλερ, αλλά ο επιθετικός των Βαυαρών αστόχησε και «σπατάλησε» μία ευκαιρία που συνήθως δεν την αφήνει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Η «απάντηση» της Ντόρτμουντ ήρθε στο 11'. Ο Ομπαμεγιάνγκ απέδειξε πως θα μπορούσε να τρέχει... 100αρι, έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε, αλλά ο Νόιερ τον σταμάτησε. Στο 19' οι Βεστφαλοί απείλησαν ξανά, με τον Ντουρμ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 27' ο Κίμιχ πήρε την... μπουκιά από το στόμα του Ρόις, πριν προλάβει να εκτελέσει ο άσος της Ντόρτμουντ. Στο ίδιο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Ο Κόστα βγήκε απέναντι στον Μπούρκι, οι φίλοι της Μπάγερν Μονάχου ήταν έτοιμοι να... πανηγυρίσουν το γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν! Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές, αλλά με το δίδυμο Ομπαμεγιάνγκ - Νόιερ να δίνει ξανά τον τόνο. Ο Γερμανός τερματοφύλακας έσωσε το τετ α τετ με τον Γκαμπονέζο και τον κράτησε ένα γκολ πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Τη σκυτάλη στις ευκαιρίες πήρε η Μπάγερν, με τους Άριεν Ρόμπεν, Αρτούρο Βιδάλ και Ρόμπεν ξανά να μην μπορούν να νικήσουν τον Μπίρκι. Στο 64', οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού σε γυριστό του Βιδάλ η μπάλα προσέκρουσε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Κανείς από τους δύο προπονητές δεν ήθελε να αλλάξει πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Η Ντόρτμουντ είχε οπισθοχωρήσει αναζητώντας κενό στην ανεβασμένη άμυνα των Βαυαρών, η Μπάγερν είχε κλείσει τους Βεστφαλούς και "σφυροκοπούσε" ανά διαστήματα.

Η είσοδος του Φρανκ Ριμπερί στο 75' (στη θέση του Κόστα) δεν έφερε νέα δεδομένα στον αγώνα, ούτε αυτή του Άντριαν Ράμος στο 80' (στη θέση του Μάρκο Ρόις). Ο Κολομβιανός επιθετικός, πάντως, είχε την καλύτερη στιγμή των τελευταίων λεπτών, με καρφωτή κεφαλιά από κοντά και δίχως αντίπαλο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags